Tatlı Tarifi Fincan Kadayıf -Torku Şeker Sponsorluğunda

Birde bişey sormak istiyorum canım fincana bastırarakmı kokuyorsun yoksa daha hafif sıkıştırmadan mı?

Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor,bu tarifi arada bende severek yapıyorum ama şerbet konusunda zayıf olduğum için herzaman kıvamını tutturamıyorum.
Sunumun görsellik herşey çok güzel görünüyor Zelifmeciğim,yarışmada başarılar dilerim.:kk77:

Serbeti çok agdalı da olmayacak çok cıvıkta kaynamaya başlayınca ben bir 10-15 dk.daha kaynatıyorum canım ayrıca teşekkür ederim ;)

Selam olsun kk güzel kadınlarına
Kandiliniz mübarek olsun
Hemen tarifime geçiyorum :-)

Malzemeler

Eki Görüntüle 1810170
750 gr kadayıf
250 gr ceviz içi
125gr margarin

Serbeti
3 sb seker
3.5sb su

*öncelikle serbeti hazırlıyoruz
*serbetimiz 3 sb seker 3.5 sb sudan oluşuyor ocaga alıp kaynatıyoruz
*Ağdalı bir kıvam olmayacak.kaynamaya başlayınca altını kısıp 10dk daha kaaynatmamız yeterli olacaktır

*Kadayıfımızı tepsiye alıp havalanması için alt üst ediyoruz.
*parcalamaya gerek yok.
Eki Görüntüle 1810172
*margarini eritip sogumasını bekliyoruz.
*soğuk margarini kadayıfa dokuyoruz ve harmanlıyoruz.
*Tek bir noktaya değil kadayıfin heryerine ulaşmasını saglıyoruz.
*kucuk kahve fincanı alıp bir miktar kadayıf koyuyoruz içine ceviz koyup üzerini kadayıfla kapatıyoruz.
*bu işlemi tepsi dolana kadar devam ediyoruz.
*Evett şimdi kadayıflar 180 derece fanlı fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz

Eki Görüntüle 1810174
Eki Görüntüle 1810175
Eki Görüntüle 1810176

*Ilıyan setbetimizi kadayıfların üzerine dokuyoruz ve cosss sesine kulak veriyoruz.
*2 saat dinlenmesini serbetiyle butunleşmesini tavsiye ederim
Sonra ise;
*Servise hazırlayıp afiyetle yiyoruz.

Hem pratik hem ekonomik hemde lezzetli bu tatlıyı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Saygılarımla❤

Eki Görüntüle 1810177

Eki Görüntüle 1810178

Eki Görüntüle 1810179
Eki Görüntüle 1811742
:kk77::kk77::kk77::kk77:
En sevdiğim tatlılardan bir tanesi. Hem de ilk sırada. Emeğine, ellerine sağlık. Yarışma da başarılar dilerim.:KK9:

Çok güzel görünüyor.Çok severim kadayıfı.:kk77:Eline sağlık.Başarılar dilerim canım.

En sık yaptığım tatlılardan biri. .
Ellerine sağlık başarılar dilerim. .

Back
X