Sebze Yemekleri Fırın poşetinde türlü

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya
meyvesepeti_turluposet.jpg

4 adet küçük boy patlıcan
3 adet kabak
3 adet domates
2 adet patates
4 adet sivri biber yarım su bardağından
biraz az zeytinyağı tuz
karabiber
pulbiber
kekik.

Patlıcanları alacalı soyun. Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz..

meyvesepeti_turluposet.jpg

4 adet küçük boy patlıcan
3 adet kabak
3 adet domates
2 adet patates
4 adet sivri biber yarım su bardağından
biraz az zeytinyağı tuz
karabiber
pulbiber
kekik.

Patlıcanları alacalı soyun. Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz..

Ben bu yemeği tüm sebzeleri patatas dilimleyici ile doğrayarak yapıyorum, yağı da sadece 1 çorba kaşığı koyuyorum. Muhteşem lezzette,harika bir diyet yemeği oluyor :1:

Çok güzel bir yemek, bol bol yaparım ben de. Hafif ve doyurucu bir tarif. Ellerinize sağlık :56:

Back
X