- Konu Sahibi pearlshine
-
Teşekkür ederim NevoşumEllerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim SedaEline sağlık.
Çok güzel olmuş.
İyi süslemişsin
Bol şans yarışmada ...
Çok teşekkürlerÇok güzel gözüküyor ellerine sağlık
Hoş geldinTeşekkür ederim Nevoşumözlemişim katılmayı , bu telaşı ,bu heyecanı yeni gelmedim , geri geldim
Teşekkür ederim canım sosyalim , ben de özlemişimBu güzellik şaka mıiyi ki geldin incitaneemm, özlemişiz sunumlarını eline sağlık
TeşekkürlerEline sağlık
Ellerine sağlık canımSelamlar tatlı güzel hanımlarsütlü tatlılara bayılan biri olarak vazgeçilmezimiz sütlaç tarifiyle buradayım
Malzemeler
Eki Görüntüle 3653533
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı süt (100 ml) (nişastayı açmak için)
Yapılışı
Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım ve üzerine su ilave edelim.
Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, ara ara karıştırarak pişirelim.
Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Uygun bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak çözdürelim.
Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım.
Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim.
Sütlaçlarımızı ayrı bir tepsiye aktaralım ve dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
Eki Görüntüle 3653535
2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 3653601 Eki Görüntüle 3653602 Eki Görüntüle 3653603 Eki Görüntüle 3653604 Eki Görüntüle 3653605 Eki Görüntüle 3653606 Eki Görüntüle 3653607 Eki Görüntüle 3653608 Eki Görüntüle 3653610
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canımbol şans
Çok teşekkür ederim komşumBu saatte bu görüntü ile karşılaşmam hiç hoş olmadı komşucuğum.
Yine de ellerine sağlık olsun, yarışmada başarılar dilerim.
Çok teşekkürlerElinize emeginize sağlık, çok güzel olmuş.
Başarılar diliyorum
YaaŞu meşhur kaselerden almıştım yıl 2020 babama fırında sütlaç yapacam diye
Adam 3 sene nerde fırında sütlaç die alay etti
Sonra depremde hepsi kırıldı gitti, şimdi her söylediğinde kırıldılar napim diyorum
Babam ölmeden önce Allah korusun neyse, Fırında sütlaç birgün yaparım elbet
İşte yapanlardan ilham alıoruz böylece
Enfes görünüo enfes
başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?