Sebze Yemekleri Firinda besamel soslu brokoli (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
besamel sosa muskat cevizi cok guzel oluyo deneyin ,ve brokoli sagliga cok yararli bi sebze tavsiye ederim

1,5 kilo brokoli
2 kasik tereyag
3 kasik un
500ml sut
1 cay kasigi muskat cevizi
karabiber ,tuz
1 su bardagindan fazla kasar peyniri rendesi

brokoli haslayin
besamel sos icin , bir tavaya tereyag koyup , unla birlikte biraz kavurun ,kavurdugumuzun icine sutu yavas yavas dokun unlar topak topak olmadan ,(eger topaklanma olursa sosu blendirdan gecirin ) sosun icine muskat cevizi rendesi,karabiber ,tuz katip ,sos koyulasana kadar karistirin, haslanan brokoliyi bir frin tepsisine doseyin , uzerine besamel sosu dokun ve en uzerinede ,kasar peyniri rendesi serpin , firina verin , uzeri kizarana kadar pirisirin , sonra afiyet olsun :)

Son düzenleme:
brokolijx2gk6.png

resim alintidir

Son düzenleme:
çok güzel oluyor bu cnm ellerine sağlık... bende aynısını yapıyorum ama en alt kata yuvarlak yuvarlak patates diziyorum... oda gzl oluyorr teşekkürler...

hmmmmmmmmm oyle bi yiyesim geldiki..........hem brokoli cok saglikli oldugunu biliyordum da nasil bi yemek yapacagim,i bilmiyorduim.a.s.:nazar:

bu yemegi dene canim cok guzel oluyo
brokoli gercekten cok saglikli, haftada bir mutlaka yemek gerek illaki yemek olmayabilir, sos yapilir, salatalarda falan kullanilabilinir

Yine döktürdün kizzz vallah. Brokoli hastasiyim. 15 gûnde kabak ve brokoli yedim 4 kilo verdim :lepi: besamel sosu yoktu tabii yerimseniben

ne guzel , canim bak hemde 4 kilo vermisin ,bidakine bende deneyim bakalim
tabiki sen sadece haslayip yemisindir
ya insan fazla yedigi zaman tiksinir sen iyi seviyosun yine

ne guzel , canim bak hemde 4 kilo vermisin ,bidakine bende deneyim bakalim
tabiki sen sadece haslayip yemisindir
ya insan fazla yedigi zaman tiksinir sen iyi seviyosun yine

kafama bir sokayim, hayatta tiksinmem kaydirigubbakcemile3 Esim brokoli sevmedigi için, nadir yiyorum, rejim yaptigim zaman, ondan SIKILMIYORUM cokacimcoook

ellerine saglik canim
ben sadece brokoliyle diil
karnimbahari,biraz patates ve havucuda haslayip küp küp dograyip hepsini birlikte veriyorum firina besemel sosla
bayiliyoruz tadina

Back
X