Sebze Yemekleri Fırında Beşamel Soslu Karnabahar - Dost Süt Sponsorluğunda

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Selam kızlar..

Şimdi sizlere hem pratik hemde lezzetli bir karnabahar tarifi vericem. Hiç karnabahar yemeyen eşim bile bayıla bayıla yiyor. :kk77:

20170214_174116.webp

Malzemeler:
1 karnabahar
250 gr kıyma
2-3 sivri biber
Tuz, karabiber

Beşamel sosu için:
Tereyağı
3 kaşık un
3 bardak süt
Tuz

Üstü için rendelenmiş kaşar peyniri..

Öncelikle karnabaharları tuzlu suda çokta yumuşatmadan haşlıyoruz. O sırada kıymayı kavuruyoruz. Bi fırın kabına önce karnabaharları sonra da kavrulmuş kıymayı ve küçük doğradığımız sivri biberleri koyuyoruz.

20170214_181931.webp

Başka bir tencerede bikaç kaşık tereyağını eritip 3 kaşık unu ekliyip kavuruyoruz. Un biraz kavrulunca azar azar sütü ekliyoruz. Koyu kıvam alana kadar devam...

20170214_182206.webp

Sonrasında hazırladığımız Beşameli fırın kabındaki diğer malzemelerin üstüne döküp 200 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz.
20170214_185320.webp

En son fırını kapatıp rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz. Sıcak kalan fırına tekrar koyuyoruz. Kendi sıcağında eriyor kaşar. Eğer fırın çalışırsa kaşar yanar.

Ben pilavla servis yaptım. Siz nasıl isterseniz..

Afiyet olsun.:kk77:

20170214_211845.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Can'ım tesadüf gördüm eşimde karaciğer yağlanması var sebze ağırlıklı beslenmeli bende bugün bundan yaptım yemedi

Can'ım tesadüf gördüm eşimde karaciğer yağlanması var sebze ağırlıklı beslenmeli bende bugün bundan yaptım yemedi
Bende bugün yaptım bundan. . Eşim ve oğlum normalde hiç karnabahar yemezler ama bayıla bayıla yediler. Demesen hiç anlamazdım karnabahar olduğunu dedi eşim.

Peki salçalı kıymalı karnabahar yapsan yemez mi acaba? Piştikten sonra mutfağı iyice havalandır. Kokusu dışardan geleni rahatsız eder genelde..

Bende bugün yaptım bundan. . Eşim ve oğlum normalde hiç karnabahar yemezler ama bayıla bayıla yediler. Demesen hiç anlamazdım karnabahar olduğunu dedi eşim.

Peki salçalı kıymalı karnabahar yapsan yemez mi acaba? Piştikten sonra mutfağı iyice havalandır. Kokusu dışardan geleni rahatsız eder genelde..
Benim beşamel soslu karnıbahar içine ıspanak kıyma ve çiğ soğan eklenerek Arnavut böreği oldu bizim Allah rahmet eylesin bir komşumuz vardı hamurun içine ne koyarsan çok güzel olur derdi böylece yemeğim eşimin sevdiği hale geldi gönül ister ki öyle sağlıklı yesin ama yemiyor

Eklentiler

• IMG_2774.webp
    IMG_2774.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_2775.webp
    IMG_2775.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_2776.webp
    IMG_2776.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_2777.webp
    IMG_2777.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 53
Benim beşamel soslu karnıbahar içine ıspanak kıyma ve çiğ soğan eklenerek Arnavut böreği oldu bizim Allah rahmet eylesin bir komşumuz vardı hamurun içine ne koyarsan çok güzel olur derdi böylece yemeğim eşimin sevdiği hale geldi gönül ister ki öyle sağlıklı yesin ama yemiyor
Ellerine sağlık..

Beşamelli gayet sağlıklı şimdi bol bol kalorili oldu
Karaciğer yağlanmasına maydanoz iyi geliyor diye biliyorum. Böre yapacaksanız çok maydonozlu yapın bence. . Bide kereviz yapsanız yemez mi? Sarımsaklı yoğurtlu falan..içine ceviz. . Hımm.. ben çok severim. .

Karaciğer yağlanmasına maydanoz iyi geliyor diye biliyorum. Böre yapacaksanız çok maydonozlu yapın bence. . Bide kereviz yapsanız yemez mi? Sarımsaklı yoğurtlu falan..içine ceviz. . Hımm.. ben çok severim. .
Kerevizin salatasını belki yer cnm maydonozu hiç katmadım artık bol bol kullanırım

Back
X