• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebze Yemekleri Fırında Kabak Mücveri

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.106
31.027
1.123
61
Konya
firinda_kabak_mucveri_2.jpg

3-4 Kabak
3-4 yeşil soğan (ya da 1 kuru sogan rendesi)
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
tuz,karabiber,pul biber

Kabakları soyup rendeleyin.suyunu sıkarak derin bir kaba alın.üzerine ince kıyılmış soğan,3 yumurta,ince kıyılmış maydanoz,sıvı yağ,peynirve baharatları ekleyerek karıştırın.daha sonra un ve kabartma tozunuda ekleyerek karıştırın koyu kek kıvamındaki hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak ya da soğuk gerçekten çok lezzetli.

Harika görünüyor çok severim mücveri eminim fırında da güzel olur deniycemcokacimcoook

Immm Harika ellerine sağlık cokacimcoook

dereotu yokmu mücverde ben dereotlu severimde
ama çok güzel görünüyor bir deneyeyim daha önceki yaptıklarım iyi olmmıştı

tarifi denedim ben çok beğendim bakalm kocişte beğencek mi teşekkürler

ben dün kızarmasını yapmıştım çok güzel oldu aslında benim aklama fırında yapmak geldi nasıl olur acaba diye ama cesaret edememiştim aslın ben tavada krep gibi bütün şekilde yapmayı düşündüm öylede deneyecem fırındada deneyecem canım teşekkür ederim lezzetli tarifin için.

ya kızlar ben bunu yeni evliyken yaptım ve sonrada tövbe ettim:1shok: çünkü çok çiğ kalmıştı fırında dışı güzel pişti ama içi çiğ kaldı :çok üzgünüm: tabi öyle oluncada benim kocam bidaha yapma dedi :)e artık tekrar şansımı denerim

ya ben bunu yaptım dilimlemek mümkün olmadı eridi aktı resmen unumu az koydum acabamirmirmirmir

ben de denedim mükemmel oldu... kabağı hiç sevmem ama hiç kabak tadı gelmiyo...
benim tepsim büyük olunca ince oldu... bi daha borcamda yapıcam...çoookkk teşekkürler tarif için...

ben teflonda yapıyorum bunu, çok ta guzel oluyor, fırında pişmez gibi geliyo bana yada daha uzun sürede pişer,borcamda daha geç pişiriyor çünkü, teflon tencerede, ters düz ediyorum birde, içi dışı iyi pişiyor kızarıyor. içine beyaz peynir birde şakar koyunca cok daha guzel oluyor, soğanlı hiç denemedim ama, sadece maydonoz, yumurta, kabak, beyaz peynir, kaşar, çok yakışıyor.

Dereotuda koyabilirsiniz dereotu sevmeyen bile bunun içinde yiyebilir, çok lezzetli oluyor.

ellerinize sağlık

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X