Sebze Yemekleri Firinda karnabahar (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
yumurta kokusu hic olmuyo

1 buyuk karnibahar
1 bas sogan
biraz sivi yag ,
4-5 kasik kadar kiyma
1 domates
tuz,karabiber ,pulbiber
3-4 yumurta
1 su bardagi sut
1.5 su bardagi kasar peynir rendesi

karnibahari parcalayip hasliyoruz , karnibahar haslanirken , bir tavada yag ve sogani kavuruyoruz , sonra kiymayi koyup tekrar kavuruyoruz, domates , baharatlar ve tuzu ilave edip birazdaha kavuruyoruz , haslanan karnibaharlarin yarisini firin tepsisine dosuyoruz buyukse parcaliyoruz biraz , arasina kiyamali sosu serip ve tekrar uzerine kalan karnibari dosuyoruz , yumurta ,sut ve biraz tuzla bunlari karistip karnibaharin uzerine dokuyoruz , en ustunede kasar peyniri rendesi serpiyoruz , firina verip uzeri kizara kadar pisiyoruz ve afiyet olsun .

cok severim karnibahari senin tarifi besamel sosla yapardim yarin yapiyim senin tarifi cok guzel gorunuyor elcegizlerine saglik

hastayım bu karnıbahara.
resimdede cok harika olmuş akşama denemezsem şişer bir yerlerim :lepi:

daha bu hafta karnıbaharın sarımsaklı yoğurtlu kızartmasını yemiştik eşim bugün yine karnıbahar almış. bende bu sefer bunu deneyeyim bakalım. resim de eklerim

dene canim buda guzel oluyo ben bi hafta kizartmasini yaparsam bir hafta bunu yaparim bu daha hafif oluyo tabi
resmini ekle bekreim yani :)

canım tşk, yaptım ve eşim normalde karnıbaharı pek sevmezde, başka çeşit olmazsa mecburen yer.
bugün bunu ilk tadınca mmmm güzel olmuş dedi, bende dalga geçiyo sandım. ciddiymiş :)
o birde üzerine bol limon sıktı. limonlu dahada bi lezzetlendi.

iste bak bu cok ilgimi cekti
karnibahara bayiliyoruz cünkü
fakat kiyma girmesi sartmi acaba?
ben pek et kiyma vs ne ararim nede yerim
40yilda bir oda canim cok cekersekaydirigubbakcemile3
ellerine saglik

hayir canim sart degil sen sade yapabilirsin
ben bazen bunun arasina bezelye havuc falanda katarim veya tek karnibaharda olur
senin can cagizin nasil isterse :))

bir de karnibahar graten vardir, besamel sosuyla cok guzel olur, tarif benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…