- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
merhaba mevsime uygun olmasada patlıcanı çok seviyorum ve artık her şey her mevsimde bulunuyor hazır yapıyorken eklemek istedim.
Malzemeler
5 küçük patlıcan
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak ( ben kullanmadım)
2 domates
1 kaşık domates ve 1/2 kaşık biber salçası
kızartmak için sıvıyağ
1 bardak su
tuz karabiber kimyon.
Yapılışı
öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz daha sonra kurulayıp kazırtıyoruz.
iç malzemesi için soğanı isteğe bağlı sarımsak ve kıymayı kavuruyoruz içine küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
kızaran patlıcanları borcama dizip dikine ortasını kesiyoruz içine kıymalı harcını koyuyoruz üzerine domates dilimleri varsa biber de ekleyebilirsiniz
son olarak 1 bardak su ya salçamızı ve tuzumuzu ekleyip 170 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
Malzemeler
5 küçük patlıcan
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak ( ben kullanmadım)
2 domates
1 kaşık domates ve 1/2 kaşık biber salçası
kızartmak için sıvıyağ
1 bardak su
tuz karabiber kimyon.
Yapılışı
öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz daha sonra kurulayıp kazırtıyoruz.
iç malzemesi için soğanı isteğe bağlı sarımsak ve kıymayı kavuruyoruz içine küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
kızaran patlıcanları borcama dizip dikine ortasını kesiyoruz içine kıymalı harcını koyuyoruz üzerine domates dilimleri varsa biber de ekleyebilirsiniz
son olarak 1 bardak su ya salçamızı ve tuzumuzu ekleyip 170 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
Son düzenleme: