- 24 Kasım 2010
- 686
- 19
- 318
- Konu Sahibi BALveBADEM
Gayet sevdiğim bi tarif. Sık sık denerim, umarım beğenir ve deneyimlerinizi burda paylaşırsınız.
Resim henüz fırına gönderilmemiş halidir arkadaşlar. Defne güzel bi aroma katar, balık tariflerinize de ekleyebilirsiniz.
Tavuk yemeklik parçalanır (veya kasaba parçalatılır)
Su kaynatılır
Patates soyulur
Sarımsak, domates, soğan soyulur
Biber ayıklanır
Salça sıcak suyla eritilir.
Ben parça tavuk kullanıyorum, but ile de güzel oluyor. Bütün tavuğun kanatları ve butları hariç kalan kısmı parçalayarak yapıyorum.
3-4 büyük veya 4-5 ufak patates
5-6 yaprak defne
2 temek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 domates
2 biber
tuz, pul biber, az kekik, sıcak su
2 adet kuru soğan
Derin geniş borcama parçalanmış tavuk, elma dilimi doğranmış (iri) patates, doğranmış domates, biber, sarımsak, yarım ay iri doğranmış soğan ve tüm diğer malzemeler ve su konarak karıştırılır. Üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. 200 c fırında ortalama 60 dk pişirilir. 45dk dolunca patatesler çatalla kontrol edilir, duruma göre zaman uzatılır.
Resim henüz fırına gönderilmemiş halidir arkadaşlar. Defne güzel bi aroma katar, balık tariflerinize de ekleyebilirsiniz.
Tavuk yemeklik parçalanır (veya kasaba parçalatılır)
Su kaynatılır
Patates soyulur
Sarımsak, domates, soğan soyulur
Biber ayıklanır
Salça sıcak suyla eritilir.
Ben parça tavuk kullanıyorum, but ile de güzel oluyor. Bütün tavuğun kanatları ve butları hariç kalan kısmı parçalayarak yapıyorum.
3-4 büyük veya 4-5 ufak patates
5-6 yaprak defne
2 temek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 domates
2 biber
tuz, pul biber, az kekik, sıcak su
2 adet kuru soğan
Derin geniş borcama parçalanmış tavuk, elma dilimi doğranmış (iri) patates, doğranmış domates, biber, sarımsak, yarım ay iri doğranmış soğan ve tüm diğer malzemeler ve su konarak karıştırılır. Üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. 200 c fırında ortalama 60 dk pişirilir. 45dk dolunca patatesler çatalla kontrol edilir, duruma göre zaman uzatılır.
Eklentiler
Son düzenleme: