Mezeler - Ordövrler Firinda patato. soslu.(resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.314
1
156
Arkadaslar ben bunu ilk bir restoranda yedim cok begendim evdede denedim baktim ordaki ile tadi ayni cocuklarimda cok seviyorlar
cok pratik herzaman yapiyorum umarim begenirsiniz...
aslinda burada paket icinde özel baharat var ben onu kullaniyorum
ama sizin icin icindeki baharatlari türkceye cevirdim arzuya göre istediginizi kullanabilirsiniz...

firinimizi 200 derceye acalim hazirlayana kadar isinsin.
sos icin ölcü vermedim arzuya göre yapabilirsiniz.
yesil sogan yazdim ama bildigimiz gibi büyük sogan deyil cok ince sogan.

8 - 10 adet orta boy patates
baharatlar:
sogan tozu
sarmisak tozu
kekik, kusdili
cesni, tuz
sivi yag
sosu icin:
mayonez.
yogurt
yesil sogan.
salatalik tursusu.

patatesleri soymadan güzelce yikayip cok kücük olmamak üzere bir kabin icine keselim
baharatlarn hepsini karistirip patateslere ekleyelim sivi yagida ekleyerek bir güzel karistiralim.
yagli kagit koydugumuz tepsiye döküp önceden 200 derecede isittigimiz firina verelim.
patateslere kürdan batirip pisip pismedigini anlayabiliriz.
patateslerimiz pisene kadar sosumuzuda yapalim. bir kaba yogurt, mayonez,
yesil sogan ve salatalik tursusunu cok ince kiyalim biraz tuz ekleyip karistiriyoruz sosumuz hazir.
firindan cikardigimiz patatesleri sicak olarak servis tabagina alip yanina kücük bir kaseye sosuda koyarak servis yapin.
afiyet olsun.

alkisalkisalkisoh oh yandan
sagdan soldan
arkadan önden
ohhhhhhhhhhhhhalkisalkisalkis
cokacimcoookharikasin yengosum pirlantamcokacimcoook
zemuszemusbiliyosun esim patatezin her türlüsünü cok seviyo yeterki patatez olsun ona elinden gelse her gün ayri bi cesidini istiyo bendenzemuszemus
cokacimcoookki bugünde öyle oldu köp köp dogradim kizartdim patatezleri üstünede bolca yogurt döktüm ve kizarmis kirmizi biber özel istegiydi cünkücokacimcoook
bu patatoyu ve sosunuda daima hazir buzluk posetlerde aliyodum ben :utangac:
sosuda mayonez tarzi kutularda:kedi:
opuyorumnanaktanama sayende noldiiiiiiiiiii yeni bir tarifim oldiiiiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan
:nazar:eline koluna saglik pirlantam benim:nazar:
opuyorumnanaktancok cok tsklerrrropuyorumnanaktan

alkisalkisalkisoh oh yandan
sagdan soldan
arkadan önden
ohhhhhhhhhhhhhalkisalkisalkis
cokacimcoookharikasin yengosum pirlantamcokacimcoook
zemuszemusbiliyosun esim patatezin her türlüsünü cok seviyo yeterki patatez olsun ona elinden gelse her gün ayri bi cesidini istiyo bendenzemuszemus
cokacimcoookki bugünde öyle oldu köp köp dogradim kizartdim patatezleri üstünede bolca yogurt döktüm ve kizarmis kirmizi biber özel istegiydi cünkücokacimcoook
bu patatoyu ve sosunuda daima hazir buzluk posetlerde aliyodum ben :utangac:
sosuda mayonez tarzi kutularda:kedi:
opuyorumnanaktanama sayende noldiiiiiiiiiii yeni bir tarifim oldiiiiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan
:nazar:eline koluna saglik pirlantam benim:nazar:
opuyorumnanaktancok cok tsklerrrropuyorumnanaktan
:kedi:aman incim agzindan bal damliyor sen böyle yazinca bende simariyorumzemuszemus
evet biliyorum canim esnin patates hastaliginiyerimseniben
biliyorsun bizde her cesidini yeriz. bu sosu özellikle dayin istedi o yedigim sostanda olsa yaninda diyorduyerimseniben
bende o sosun icindeki olanlari tahminen katip sos yaptim cok begendi ben yaptim demesem satin aldim zannedecektisengözlerimebaksanab
canim bu gezel yorumun icin sana cok tesekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.

ay bugün yapasim var
ama ne baharatim kalmis nede o soganimdan var evde
nasil canim cekti anlatamam
ama nasilda üseniyorum onuda anlatamam :)

Elma dilimli patates..
Bayılırım,ellerine sağlık baharat ve çeşniler işe de müthiş olur hatta isot da nasıl yakışır bah..
:)
Burda ben gibi büyük çocuklar varken küçüklere kalmaz bunlar zannımca

ay bugün yapasim var
ama ne baharatim kalmis nede o soganimdan var evde
nasil canim cekti anlatamam
ama nasilda üseniyorum onuda anlatamam :)
tüh yaa bak yakin olsaydik bende hepsi vardi tam teskilatli cevat kelleyim:roflol:
kocisine söyle gelirken getirsin canim madem canin cekti bisey olur allah muhafaza:1hug:
kiz üsenenin oglu kizi olmaz derler:roflol: senin bi kizin var neyseki biricigimkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Elma dilimli patates..
Bayılırım,ellerine sağlık baharat ve çeşniler işe de müthiş olur hatta isot da nasıl yakışır bah..
:)
Burda ben gibi büyük çocuklar varken küçüklere kalmaz bunlar zannımca
ben ptato diye biliyorum demekki öylede deniyormusyerimseniben
evet libyanam harika oluyor sen bakma ben cocuklar falan diyorum ama
cocuklar ad ben yutvereliniortak isotta iyi olur herhaldeyerimseniben
öpüyorum libyanamopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

tüh yaa bak yakin olsaydik bende hepsi vardi tam teskilatli cevat kelleyim:roflol:
kocisine söyle gelirken getirsin canim madem canin cekti bisey olur allah muhafaza:1hug:
kiz üsenenin oglu kizi olmaz derler:roflol: senin bi kizin var neyseki biricigimkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:kedi:üsenenin oglu kizi olmaz derler ama tuana zaten kim vurduya gitmisdi tasinirken bi ara oluvermisdi:kedi:
zemuszemuseski evimdemi yeni evimdemi oldu hala bilemiyorum:kedi:zemuszemusopuyorumnanaktan
valla yengosum pirlantam yaptimda yaptimzemuszemus
cokacimcoookhazir baharatim yoktu baharat olarak kuru nane kuru dereotu kuru sogan sarimsak tozu tuz vegeta kirmizi biber kullandim accuk yagini fazla kacirmisim:utangac:
sosunuda yogurt ve mayonez sogandan esim bulamamis sadece salatalik tursusu koydum artik biraz tuzlacokacimcoook
cokacimcoooksonuc esim bayildi herzamanki gibi:asigim:
zemuszemusaffiyetle yedik tsklerrr yengosum pirlantamopuyorumnanaktan

yanindakide havuc salatam :)
havuclarim iyice burusmus yazik degerlendiriyim dedim
havuclari rendeledim acucuk zeytinyaginda iki dis sarimsakla kavurdum
sosunuda yogurt ve mayonezli yaptim ve senin tavsiyen üzerinede dereotu koydum oda harikaydi ya :))))))

:kedi:üsenenin oglu kizi olmaz derler ama tuana zaten kim vurduya gitmisdi tasinirken bi ara oluvermisdi:kedi:
zemuszemuseski evimdemi yeni evimdemi oldu hala bilemiyorum:kedi:zemuszemusopuyorumnanaktan
valla yengosum pirlantam yaptimda yaptimzemuszemus
cokacimcoookhazir baharatim yoktu baharat olarak kuru nane kuru dereotu kuru sogan sarimsak tozu tuz vegeta kirmizi biber kullandim accuk yagini fazla kacirmisim:utangac:
sosunuda yogurt ve mayonez sogandan esim bulamamis sadece salatalik tursusu koydum artik biraz tuzlacokacimcoook
cokacimcoooksonuc esim bayildi herzamanki gibi:asigim:
zemuszemusaffiyetle yedik tsklerrr yengosum pirlantamopuyorumnanaktan

aman aman aman benim yegenim neler yapmis böyle maharetli yegenim benim masallah:nazar:a.s.
patato süper istah kabartici görünüyor havuc salatasida yaninda cok sik olmus cokacimcoook
döktürmüssün canim afiyet bal seker olsun ellerine saglikvereliniortak
bende tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.Şeniz

Benim eşim ve kızımda çok sever bende mutlaka deniycem, nefis görünüyor... cokacimcoook
İncitanem kardeşini biliyordum ama güllerdiyarının yengen olduğunu bilmiyordum kız...:uhm:
Onu da tarifle birlikte öğrenmiş oldum...kaydirigubbakcemile3

Benim eşim ve kızımda çok sever bende mutlaka deniycem, nefis görünüyor... cokacimcoook
İncitanem kardeşini biliyordum ama güllerdiyarının yengen olduğunu bilmiyordum kız...:uhm:
Onu da tarifle birlikte öğrenmiş oldum...kaydirigubbakcemile3
evet simalcim ben yengesiyim anlata anlata sonunda benide kk üyesi yapti yapmakla kalmadi bagimlisi yaptiyerimseniben
benim yegenlerim uzakta oldugu icin hepsinin sevgisini incim topladi biricigim benimopuyorumnanaktanŞeniz
tavsiye ederim canim begenirsiniz umarimyerimseniben
cok tesekkür ederimcanimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Back
X