- 30 Mart 2009
- 3.314
- 1
- 156
- Konu Sahibi gullerdiyari
Arkadaslar ben bunu ilk bir restoranda yedim cok begendim evdede denedim baktim ordaki ile tadi ayni cocuklarimda cok seviyorlar
cok pratik herzaman yapiyorum umarim begenirsiniz...
aslinda burada paket icinde özel baharat var ben onu kullaniyorum
ama sizin icin icindeki baharatlari türkceye cevirdim arzuya göre istediginizi kullanabilirsiniz...
firinimizi 200 derceye acalim hazirlayana kadar isinsin.
sos icin ölcü vermedim arzuya göre yapabilirsiniz.
yesil sogan yazdim ama bildigimiz gibi büyük sogan deyil cok ince sogan.
8 - 10 adet orta boy patates
baharatlar:
sogan tozu
sarmisak tozu
kekik, kusdili
cesni, tuz
sivi yag
sosu icin:
mayonez.
yogurt
yesil sogan.
salatalik tursusu.
patatesleri soymadan güzelce yikayip cok kücük olmamak üzere bir kabin icine keselim
baharatlarn hepsini karistirip patateslere ekleyelim sivi yagida ekleyerek bir güzel karistiralim.
yagli kagit koydugumuz tepsiye döküp önceden 200 derecede isittigimiz firina verelim.
patateslere kürdan batirip pisip pismedigini anlayabiliriz.
patateslerimiz pisene kadar sosumuzuda yapalim. bir kaba yogurt, mayonez,
yesil sogan ve salatalik tursusunu cok ince kiyalim biraz tuz ekleyip karistiriyoruz sosumuz hazir.
firindan cikardigimiz patatesleri sicak olarak servis tabagina alip yanina kücük bir kaseye sosuda koyarak servis yapin.
afiyet olsun.
cok pratik herzaman yapiyorum umarim begenirsiniz...
aslinda burada paket icinde özel baharat var ben onu kullaniyorum
ama sizin icin icindeki baharatlari türkceye cevirdim arzuya göre istediginizi kullanabilirsiniz...
firinimizi 200 derceye acalim hazirlayana kadar isinsin.
sos icin ölcü vermedim arzuya göre yapabilirsiniz.
yesil sogan yazdim ama bildigimiz gibi büyük sogan deyil cok ince sogan.
8 - 10 adet orta boy patates
baharatlar:
sogan tozu
sarmisak tozu
kekik, kusdili
cesni, tuz
sivi yag
sosu icin:
mayonez.
yogurt
yesil sogan.
salatalik tursusu.
patatesleri soymadan güzelce yikayip cok kücük olmamak üzere bir kabin icine keselim
baharatlarn hepsini karistirip patateslere ekleyelim sivi yagida ekleyerek bir güzel karistiralim.
yagli kagit koydugumuz tepsiye döküp önceden 200 derecede isittigimiz firina verelim.
patateslere kürdan batirip pisip pismedigini anlayabiliriz.
patateslerimiz pisene kadar sosumuzuda yapalim. bir kaba yogurt, mayonez,
yesil sogan ve salatalik tursusunu cok ince kiyalim biraz tuz ekleyip karistiriyoruz sosumuz hazir.
firindan cikardigimiz patatesleri sicak olarak servis tabagina alip yanina kücük bir kaseye sosuda koyarak servis yapin.
afiyet olsun.