Fırsatçılar canımı sıktı

200 tl idi gecen sene de 150 tl de fotograflara vermistim. Erkek pilotla yapin atlayışınızı hic kadin pilot görmedim fethiye de. Mesela ucurumun kenarina kosmak zorundasiniz ya ruzgar o kadar kuvvetliydi ki sonki atlayisimda ben adim atamamistim sagolsun pilot arkadas iyi idare etmisti. Güç bakimindan da kadın zorlanabilir atlayista bir erkek gibi degildir.
Ben kadın pilotla atladim bence gayet başarılıydı. Ben panikten kosamadim ama o uçurdu bizi.

Gruptaki tek kadın hoca bana denk gelmişti ve fiyat sabitti ama. Dalga geçme değil de dediğiniz gibi fırsatcilik bu

bir de konudan bağımsız bize sunulan alternatiflerden farklı şeyleri bu tarz ekstrem alanlarda çok da tercih etmemek lazım

mesela size kadın pilot olunca 1000 dedi siz de kabul ettiniz

işletmeye para cazip geldi tanıdık bir kadın pilotu aradı

her zaman orada uçmayan, belki pilot olup yıllardır hiç uçmamış olan

ona da aman bir şey olmaz biliyorsun bu işi gel dedi

onun da paraya ihtiyacı vardı vs

yani herkesin tecrübesi olan alanda iş yapmadığı bir sistemde her an orada olan kişileri tercih etmek daha iyidir

(yorumumdan kadınlar iyi uçamaz sonucu vs çıkmaz değil mi, anlatmak istediğim cinsiyetten bağımsız olağan şartlarda orada olmayan bir şeyi istemek, her gün 50 iğne yapan kadın hemşire yerine yıllar önce hemşirelik bitirmiş ama evrak işi yapan erkek de aynı şey)

İşte bu zihniyetten nefret ediyorum en çok
Neden sadece dünyayı görmek istiyor diye bu isteği lüks sayıp değerinin üstünde fiyat isteniyor?
Bizim ülkede de öyle. kendi evinden getirdigin iki metre maksimum yer kaplayan Çadırda kalıyorsun, kişi basi yetmiş lira gecelik isteniyor.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Balıkesir'de luks semt bile değil, emekli sahilinde birkaç günlük ev tutmak istiyrorsun, 1+1eve geceliği dörtyüz istiyorlar.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Köye gideceksin, uzun yol. Şehirler arası kıytırık bir yerde duruyorsun, sabahtan beri ısıtılan çirkin çorba on lira, azicik doyacak tabldot aldıysan öde bakayım otuz lira.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Allah'ın yarattığı, ülkemizde yeterince çok olan sahile gidiyorsun, girişte para istiyorlar.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Yani ne saçma. Bu zihniyet yüzünden tatillerde bir kulagimizin arkası kalıyor opulmedik ve bu zihniyet yüzünden çoğu insan için yılda bir tatile gitmek bile fuzuli lüks oluyor. Sadece çalışıp,dinlenmeden mütemadiyen çalışıp , boş boş ölüp gidiyorlar
:KK62: :KK62: :KK62:
Ayrıca Türkiye'ye gelen her turist Avrupalı,Amerikalı ,Dubai'li , Katar'li değil ki parası bizden kat kat değerli olsun.
Rusya mesela, hemen hemen aynı ekonomimiz. Bir Rus için ikiyüz lira gerçekten bir örenyeri için çok yüksek bir para.
Ya da Faslı birisi için, iraklı için, Sırp için, Bosnalı için, Kamboçyali için,Afrikalı için... Parası bizim ülkeye eşdeğer ya da daha da beter bir sürü ülke var. Ayrıca Türkiye'de TL kazanıp TL harcayan çok sayıda yabancı öğrenci var.
Bana otuz lira olan bir şey neden onlara iki yüz lira olsun ki?
Dünyada da olan bir durum bu. Sadece bizim ülkemize ait değil. Örneğin italya, ispanya gibi ülkelerde ab üyesi ülke vatandaşları bazı müzelere ücretsiz girer. Biz euro üzerinden ödeme yaparız. Vergilerimizle ayakta duran müzelerde de o kadarcık ayrıcalığımız olsun.

İşte bu zihniyetten nefret ediyorum en çok
Neden sadece dünyayı görmek istiyor diye bu isteği lüks sayıp değerinin üstünde fiyat isteniyor?
Bizim ülkede de öyle. kendi evinden getirdigin iki metre maksimum yer kaplayan Çadırda kalıyorsun, kişi basi yetmiş lira gecelik isteniyor.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Balıkesir'de luks semt bile değil, emekli sahilinde birkaç günlük ev tutmak istiyrorsun, 1+1eve geceliği dörtyüz istiyorlar.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Köye gideceksin, uzun yol. Şehirler arası kıytırık bir yerde duruyorsun, sabahtan beri ısıtılan çirkin çorba on lira, azicik doyacak tabldot aldıysan öde bakayım otuz lira.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Allah'ın yarattığı, ülkemizde yeterince çok olan sahile gidiyorsun, girişte para istiyorlar.
Neden?
Eee,turistsin ,ödersin.
Yani ne saçma. Bu zihniyet yüzünden tatillerde bir kulagimizin arkası kalıyor opulmedik ve bu zihniyet yüzünden çoğu insan için yılda bir tatile gitmek bile fuzuli lüks oluyor. Sadece çalışıp,dinlenmeden mütemadiyen çalışıp , boş boş ölüp gidiyorlar
:KK62: :KK62: :KK62:
Ayrıca Türkiye'ye gelen her turist Avrupalı,Amerikalı ,Dubai'li , Katar'li değil ki parası bizden kat kat değerli olsun.
Rusya mesela, hemen hemen aynı ekonomimiz. Bir Rus için ikiyüz lira gerçekten bir örenyeri için çok yüksek bir para.
Ya da Faslı birisi için, iraklı için, Sırp için, Bosnalı için, Kamboçyali için,Afrikalı için... Parası bizim ülkeye eşdeğer ya da daha da beter bir sürü ülke var. Ayrıca Türkiye'de TL kazanıp TL harcayan çok sayıda yabancı öğrenci var.
Bana otuz lira olan bir şey neden onlara iki yüz lira olsun ki?
Gene yormuşsun kendini
Okudum ama çok uzun yaziyon yaw
Ama haklısın

Uçmakderede 600mden denemiştim. Bu farkın cinsiyet için olduğunu sanmıyorum büyük ihtimal kişinin özel farkıdır.

Özelliği pilotun cinsiyeti mi diye sorduğumda evet deyip fırsatçılık olduğunu kabul ettiler yazdım gayet açık. Kuraldışı değilse ekran fotosu paylaşabilirim

Biliyorum da o durum benim dedikoducu tayfaca bir erkeğin kucağına oturmuş diye dillenecek
İşte bu yüzden kadın paraşütçü daha pahalı. Arz talep meselesi. Meslek olarak kadınlar muhtemelen daha az sayıda bu işi yapıyor. Yani 5 erkek varsa 1 kadın vardır. Üstüne de kadınlar özellikle kadın talep ediyorsa onun daha pahalı olması normal.
Eğer siz parasutu yapsaydiniz hizmet aldıktan sonra bu farkı söyleseler haklısınız derdim baştan neden söylemediler diye ama bu hizmeti bile.bile alacaksınız ya da alamayacaksınız. Bence 1000 TL ye değmez bosverin :) ya da resim çekerken arkadaki kişi görünmesin tek sizi çeksin olmaz mı.?

Back
X