Fırsatım Olsa da Haykırsam...

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Adetim olduğu üzere dolmuşta yanımda oturan bayana halini hatrını sordum.
-Nasılsınız?
-Teşekkür ederim. Siz nasılsınız?
-Hamdolsun bende iyiyim.
Bu şekilde başladı sohbetimiz, varacağımız yere kadar epeyce sohbet ettik. İnsanın sohbet edilebilecek insanlarla karşılaşması çok güzel.
...
Konuştuğum bayanın haline üzülmemek elde değil. Huzurevinde kalıyormuş. Ne ektiysem onu biçtim deyince bir kez daha üzüldüğümü hissettim.

-Üç çocuğum var. Biri avukat, biri doktor, biri öğretmen. Hepsi iyi yerlerdeler. Ama anlattığım gibi ben huzurevinde kalıyorum. Huzur için sevgi gerekmez mi? Çocuklarım beni çok nadir ziyaret ederler. Anlayacağınız huzurlu bir ev değil burası benim için.
-Kusuruma bakmayın ama sormak istiyorum. Nerde hata yaptınız?

Yüzü öyle keskin mimikler aldı ki, zaten hüzünlüydü..hüznüne hüzün katmıştım. Belli ki çok üzgün. Sorduğum soruya pişman oldum. Sormasaydım keşke...
Pişmanlığımı anlamış olmalı ki birkaç dakika susuştan sonra sessizliği bozan sadece sessizliği değil kalbimin ritimlerini de acıyla sarsıp bozan birkaç kelime daha etti. Sonra anladım ki emek vermeden hiçbir şey olmuyormuş. Atalarımız demiş ya: ''Ne ekersen onu biçersin.''

-Çocuklarım küçükken onları eğitmek için sadece okul gereklidir diye düşünüyordum. Diplomaları olsun, okusunlar, hayatlarını kursunlar, kazansınlar. Tek isteğim onları mutlu etmekti. Ama bu arada bir şeyi ihmal etmişim. Geriye dönüp bakıyorum da onları dinimizden uzak yetiştirmişim, onlara dinimizi anlatmakta gecikmişim... Üniversite okusunlar mutlu olurlar/oluruz sanmışım..sadece diplomayla olacak iş değilmiş mutluluk yeni anlıyorum. Fırsatım olsa da haykırsam tüm annelere... Çocuklarınızı dini bilgiden yoksun bırakmayın diyebilsem... Din deyince niyeyse insanlar celalleniyorlar... Hak dinimiz olan İslam onlara sevgiyi, şefkati, merhameti, doğru davranmayı, güzel ahlakı, karşılık beklemeden hareket etmeyi öğretir, bilseler keşke! Ben acı bir şekilde öğrendim. Canımın acısını, çocuklarımdan uzak oluşumun, onların bana değer vermemelerinin acını, çok şiddetli yaşıyorum.

Büşra Şükran

size kelimesi kelimesine katılıyorum.. ben buraya yeni katıldım.. özellikle dertlerini yazanlara ve onlara "akıl vermeye" çalışanlara baktımda kimse dinden imandan ve bunun getirdiği merhametten şefkatten içtenlikten bahsetmiyor.. bizim ihtiyacım olan hatta asıl ihtiyacımız olan "gerçek" bir din bilgisi.. hurafelerden bidatlardan arındırılmış bize Allah'ın indirdiği Rasulullahın öğrettiği din bilgisi.. burada anne, eş ve evlat olan kadınlar çok ama çok büyük rol oynuyorlar....

maalesef yazılarak bitmeyecek bir konu bu Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..........

Bende sizle aynı fikirdeyim, güzel yorumunuz için sağolun.

Çocuklarımıza mutlaka dini anlatmamız gerekiyor. Onlardan biz sorumluyuz. Ve biz hesap vericez .

cok guzel anlatmıssınız...artık dini konusmak dine yakın olmak bır suc bır ayıp gıbı oldu ınsanlara ıtıcıgelıyor..cocuklarımız dındenn vıcdandan uzak yetısıyor..sonucta azgın sapkın hırsız bırcok psıkolojık sorunlrı olan anormal ınsanlar olarak devam edıyorlar hayatlarına..kulturumuzu toplumumuz ınanıslarımız okadar yozlastı kı artk aıle din kultur kavramı kalmadı...allahını bıle n ınsan yanlıs yapacagı zamann allaha sıgınır onun vıcdanazabını dusunur ve yapmaz...gıtgıde ınancsız bır toplum olduk ve cogu sorunlarımız bundan cıkıyor...ınanclı bır toplum olsaydık bıraz bu kadar vıcdansız acımasız merhametsız sapıkın ınsanlar olmazdı aramızda...allah ıslah etsınnn ınsallah degısır bu durum....

cok guzel bır paylasım tesekkurler...

Anlatılan olaya çok üzüldüm.
Huzurevlerinde kalan yaşlılarımızın sayısının çokluğu bizim alnımızın karası.
Büyük konuşmuyorum ama anlamıyorum nasıl olur da bir evlat annesini babasını adına huzur evi denilen ama huzurdan başka her duyguyu barındıran yerlere bırakır nasıl.
Ben en çok o yaşlılara üzülüyorum nasl çocuk gıbı kırgın bakıyorlar herkese belkıde bızlere kırgınlar.
Dunyanın bu hale gelmesinde bizlerinde payı var.
Anlatamıyoruz kimseye sevgiyi,merhameti
Burada bile azıcık imani ve inançsal duyguları yazsam ağzıma vuracaklar hissine kapılıyorum.
Madde manayla güzel.
İnsan sadece yiyip içmekle vazifelı değil.Anne babalar çok büyük hatalar yaptılar,yapıyorlar da.
Benim yakınen takip ettiğim okadar örnekler var ki.
Evlatları sırf maddi olarak güzel bir seviyeye gelsin diye vicdani,ahlâki duyguları yok sayan.
Ne yazık ki bir çocugun evladı hem madden hem manen çok düşükler.
Allah yardımcımız olsun.
Allah kalplerimize merhamet nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…