Tatlı Tarifi Fistikli Peynirli Künefe-Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi kaya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
816
9
96
41
Almanya
soguk kis gününde sunulcak ne güzel tatli..

malzemelri hazirlayalim önce..

1 paket hazir kadayif hamuru
2 paket tuzsuz peynir
yarim paket tereyagi yada margarin
1 kase cekilmis fistik ici
serbeti icin:4 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1 limon usuy bunlarida iyice kaynat..künefe normal ilk olcak serbet sicak olcak üstne tepsi kapatip bekleyin..

öncelikle büyük bir tepsiyi iyice margarinle yaglayalim..ince ve orta büyüklülte olcak daha sonra künefelri de dograyip yagliyoruz margarinle iyice..sonra biraz alip tepsiye bastiriyoruz ve baska ayni ölcüdekli tepsiyle sikica bastiriyoruz ve üstne tuzsuz mozalrella peniri dograyip koyuyoruz fistiklarida koyuyoruz iyice. sonra üst kata yine künefe hamuru koyup tepsiyle iyice bastiriyoruz iyce oturtuyoruz ve sonra en üst katada dilim dilim margain iyice koyuyoruz..ve sonra firinda alt üst isitica yavas yavas pisiriyoruz üst kati psiince firindan cikarip tepyi diger ayni ölcüdeki tepsiye ceviriyoruz..o tarafda iyice pspince serbet yapip döküyopruz,..afiyet olsun..muzlada servis yapabilirsiniz..

yaaaa yeter ama ,rejimdeyim bacim,nereye baksam senin tarifler olmuyo ama:a015:

ya bunu yapmaya bi cesaret edemedim,gecende yemekteyizde gordum canim cekti cokacimcoookama ne biliyim yapsammiCADIARZU

Ellerine sağlık Kayacıgım..)
Künefeyi çok seviyorum sıcak sıcak ohh mis gibiii

ahh bende bu tatlıyı arıyodum nette ztn severim künefeyi bide tvde görünce bittim deli gibi tarif aradım
senin tarifin daha basit geldi bana bunu dennicem bende saol cnm ellerine sağlık

rica ederim canlarim..evet cilek82 bunu dene cok güzel bu kolay hemde ve ben ayrintilida resim koydum daha iyi anlar yaparsin canim..resim ekle send etamam..dedigim gbi tepsiyle iyice bastrcan..serbeti döküncede baska tepyile kapat iyice ceksin serbeti tamam canm afiyet olsun..#
libyana evet canm bende cok sveiyorum ee antepliyimdee yurtdisinda oldugum icin yetisemiom kis gününd ebu tatllya kollarimi sivayip kendim yapiyorum..
eliss ben bir basladim pir basladim deglmi..valah hep koycam tarflerimi ama zaman olmuyor..artik hep görürsünüz insallah..sende dene canm cok gzl künefe..evet gecen yemekteyizde yaptilar..gzl oldu onunkide..

ananm bend esu kunefecık kardesı dnenemk ıstıyommm emmme kendıme guvenemıyommmmmm

canim niye kendine güvenemiyorsunki eminimki yapacaksindr..insan bir el atinca zaten devami geliyor dene güzel oluyorr..sicak sicak..

ufff canimya ellerine saglik baylirim kunefeye en sevdigi tatli
ama ben tavada yavarim oyle daha pratik ve daha guzel okuyo sanki tepside ,talisi gibi oluyo
ben tavaya yerelestirip iyice bastiririm uzerine peynir ve tekrar kadatip ,ve iyice bastirmak icin tabak alip uzerinden bastirirrim sert olsun diye

rica ederim canim saol güzel yorumun icin..bend ecok severim..evet canim tavada da olur veya tepsiyi üst firin ocagindada yapabilirsin bende firina atmak istedim daha iyi nar gibi kizariyorr öylede güzel olurr canimm bend etavada denerim bigün saol canim..

cok lezzetli görünüyor gercekten...
ellerine, emegine saglik canim...

Biliyorum bu tarifi, gecen babamin cani cekti yapayim dedim, yapamazsin falan baya inatlasti benimle, sonra yapincada parmaklarini yiyodu :) ama ben fistiksiz yapmistim, cnkü böyle tuzsuz kiyilmis fistik bulamadim.

Sende almanyadansin cnm, nerden aliyorsun fistigi? Ben cok aradim bulamadim ya...

ohh ohh ne gzl afiyet olsun canim..valah ben almnyda stutggartayim sen neresinden..canim ben antepliyim e malum antepli oluncda fistik cok olyor benim bütün ailem fistikcilik yapiyor abilerim saolsun her gittigimde valizi doldurular fistikla tuzlu tuzsuz kabuklu kabuksuz ic fistik ben trden gtryom yani cnm..yakinsak sanada verebilriim..bide türk marketlerinde oluyor cekilmis tuzsuz fistik oray abk tamami canm..

cok iyisin canim tesekkür ederim, ama ben NRWde kaliyorum, aramizda baya mesafe var yani, dedigin gibi türk marketlerine bakayim ben bi tekrar...
Bulur yaparsam koyarim resmini buraya :))

Sevgiler

uzakmisiz canim valah yakin olsaydik atardimm camdan..evet canm türk marketlerine bak oluyor bende grmüstüm cekilmis otz halinda tabii cok pahali ben bdavadan aldigim icin bana hos gelio pastalaar boll bol kullaniom ma akiymetni bilmk lazim ben türk marketinde 100 gr cekilmis gördüm fiati 2.99 eurodu canim..yani trde o fiata yarim kilo ic alirsin nyse cnm inslh bulursun yparsanda koy evet resmini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…