Fistül ameliyatı

akanehir

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2025
1
0
1
31
Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buradan bir çok yazı okudum. Şimdi hem okuyan olur hemde belki şifa bulurum diye yazmaya geldim. Anal fistül rahatsızlıgım var. Ve normalin dışında perine bölgesinde çıktı.( Vajina-makat arasındaki bölge) ilk olarak 1.5 yıl önce şişti agrıdı ve ben hemoroid agrısı zannettim sonra yerinden dolayı kadın dogum ile alakalı zannettim. Doktorum benimle alakası yok dedi. Ve ararken bu şekilde agrıyla 8 gün geçirdim. En sonunda genel cerrahiye gittim ve irin drene edildi. Bitti sandım 2 ay sonra tekrar çıktı. Bu sefer ne oldugunu anlayıp uzman birini bulmak istedim. İzmir alsancakta Altan karan a gittim. Muayene etti. 75 yaşında makat hastalıklaryla ilgilenen bir cerrah ilk defa böyle bir yerde apse görüyorum burada olmaz normalde dedi. O bölgeyi 3 cm kesti yaktı. Temizledim tekrar çıkacagını sanmıyrm dedi. Yaranın kapanması 1.5 ay sürdü. Bu arada ben 1 devlette bir özel mr merkezinde 2 kez ilaçlı pelvik mr çekildim. Hiç bir şey çıkmadı. Fakat yara kapanır kapanmaz tekrar apse çıktı. Birinden ithayolpomad diye bir merhem duydum halk arasında kara merhem deniyormuş artık onu sğrüp irini patlatmaya başladım. Zamanı yoktu bazen haftada bir bazen 3 ay sonra çıkıyordu. En sonunda ameliyat olayım dedim mr da çıkmadıgı için kaslarımın kopabilecegini dışkımı gazımı tutamama ihtimalim oldugunu söyleyip ameliyat etmek istemediler bu arada psikolojimden hiç bahsetmiyorum bile. Bir öneriyle bornova da taner akgünere muayeneye gitti el ile muayenede kanalı buldu ve ameliyat seton yapalım çünkü yol gözükmüyor ve kaslarından geçiyor kesemeyiz dedi. Tamam dedim . Yarım saatlik operasyondan spinal anestezi yüzünden organlarım durdu nefesim gitti. Nefes destegi ignelerle geri getirildim ve 2 saatte ameliyattan çıktım. İlk 3 gün dışkılama aglatıcıydı sonra sonra iyi oldum herşey iyi. Doktorum ameliyatta kanalı buldugunu setondan vazgeçip lazer işlemi yaptgını söyledi makat yanında 1 cm lik bir dikişim ve içerde bir dikişim vardı 1 ay sonra iç dikiş dışafı çıktı dojtor baktıki vücudum dikişi atmış. Sonra ki her gidişimdi belki 5 6 kez gümüş nitrat uygulamaxı yaptı. Şu an ameliyat olalı 4.5 ay oldu hala dikiş hattında kapanmamış igne ucu kadar yer var ve 3 4 günde bir sıvı çıkıyor. Artık bitik durumdayım. Çok uxun oldu kusura bakamyın ama inşallah kurtulurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…