• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fistül

antalyayoruk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar anal fistül yaşayan ameliyat olan veya ameliyat olmadan kurtulan var mı seton takılan süreci paylaşırsanız sevinirim

Benim fistülüm vardı canım iltihap oldukça sürekli ılık sabunlu su ile fistül olan yeri yıkadım ve otururken oraya asla baskı yapmamaya çalıştım çünkü baskı olduğunda tetiklenebiliyor
Bu şekilde devam ettim şu an çok şükür geçti diyebilirim eğer üzerine baskı gelecek şekilde yanlışlıkla oturursam belki yılda 1-2 kere iltihap topladığı oluyor o da sivilce gibi ayıptır söylemesi iltihabı akıyor sonra yine problem çıkartmıyor çok şükür
Biraz uzun süren bir dönem ama çok şükür benim bu şekilde geçti orası kapanıyor merak etme ama dediğim gibi biraz uzun süren bir durum geçmiş olsun Allah şifalar versin inşaAllah

Benim fistülüm vardı canım iltihap oldukça sürekli ılık sabunlu su ile fistül olan yeri yıkadım ve otururken oraya asla baskı yapmamaya çalıştım çünkü baskı olduğunda tetiklenebiliyor
Bu şekilde devam ettim şu an çok şükür geçti diyebilirim eğer üzerine baskı gelecek şekilde yanlışlıkla oturursam belki yılda 1-2 kere iltihap topladığı oluyor o da sivilce gibi ayıptır söylemesi iltihabı akıyor sonra yine problem çıkartmıyor çok şükür
Biraz uzun süren bir dönem ama çok şükür benim bu şekilde geçti orası kapanıyor merak etme ama dediğim gibi biraz uzun süren bir durum geçmiş olsun Allah şifalar versin inşaAllah
Bende diyorum hepte acaba ameliyat olmadan gecer mi iki senedir var kapanır mı ılık suya bende oturuyorum ama benim elimle hissediyorum hep uzunluğu filan

Merhaba arkadaşlar anal fistül yaşayan ameliyat olan veya ameliyat olmadan kurtulan var mı seton takılan süreci paylaşırsanız sevinirim
Ben fissür ve çatlatma vardı oldum bu ameliya olmadan geçmiyor maalesf çok memnunum

Bende diyorum hepte acaba ameliyat olmadan gecer mi iki senedir var kapanır mı ılık suya bende oturuyorum ama benim elimle hissediyorum hep uzunluğu filan
Benim geçti çok şükür canım ama biraz uzun sürüyor dediğim gibi her zaman temiz tutmak ve oraya baskı yapmamak çok önemli bir de kabız olmamaya çalış lifli beslen suyunu bol iç geçer inşaAllah 🤲🥰

Evet fistüldü geçti çok şükür bir de İbrahim Saraçoğlu 'nun fistül için ısırganotu kürü var onun videosuna bir bakın isterseniz

Tedavi olmazsa kötüye çevirir yazıyor da ondan geçer diye bekliyorum bilemedim

Tedavi olmazsa kötüye çevirir yazıyor da ondan geçer diye bekliyorum bilemedim
Merhaba, çok geçmiş olsun. Yaklaşık 3 ay önce başlayan ve günlerce geçmeyen keskin bir ağrı yaşadım. Kronik kabızlığım ve hemoroidim olduğu için başta önemsemedim. Ancak çamaşırımda sürekli lekelenme, kanama ve içeride ceviz büyüklüğünde bir şişlik fark edince ters bir durum olduğunu anladım.
Doktor fobim olmasına rağmen ağrıya dayanamayıp 3 hafta önce genel cerraha gittim. Muayene ve MR sonucunda anal fissür, perianal apse ve fistül teşhisi kondu. Doktor kesin çözümün ameliyat olduğunu söyledi.
Şu an geceleri uyutmayan çok şiddetli ağrılarım var ve beni sadece sıcak oturma banyosu biraz rahatlatıyor. Ameliyat olanların yorumlarında hastalığın tekrarlayabildiğini okuduğum için çok korkuyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum.

Back
X