Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

Okul rehberlik bilmiyorum iyi de yetişkin insanlar bile akran zorbalığı ile mücadelede büyük sıkıntı yaşıyorlar. Ama insanları hukuk ile korkutabilirsiniz. Buradan bir üye yapmıştı sonra kadına başka kumpas kurdular ama olsan sizde yapın darp olduğunda darp raporu alacaksınız. Yetişkin olmadıkları için nasıl oluyor bilmiyorum ama uzaklaştırma kararı bile çıkartabilirsiniz. Bu durumda o öğrenciler okula gelemezler. Üstüne ailelerine ve okula mahkeme açabilirsiniz. Kaldıki çocuğun testislerini sıkmışlar. Özel bölgeden ben bunu anladım. Bu da cinsel tacize giriyor. Bunun içinde dava açacağını dair noterden ihbarname falan gönderin akılları nasıl çıkacak okula da müdür ile görüşün böyle hareket etmeyi düşündüğünüzü söyleyin onların da aklı ciksin

Öğretmen aradı.gruptaki mesajı silin ben bizzat ilgilenecegim dedi.o açmayanin babası şiddet eğilimli deid biliyorum konuşsam o çocuk şiddet görecek .ailesi normal değil dedi??normal değil ne demek arkadaşlar anlamıyorum ben o zman o çocuk neden dünyaya geldi

Ben anlamadım bu öğretmen sizinle ilk konuştuğunda ben boyle boyle yaptım ama hiç bir işe yaramadı demedi mi? Ailelerle konuştum zaten ama umurlarında olmadı demedi mi? Yani şimdi neyi sessizce halledecek. Siz ne yaptınız sildiniz mi?

Bir de öğretmen hanım madem biliyor o çocuk evde şiddete uğruyor siz arayın 183 u çocuğun adını adresini verin. Çocuğun sizin çocuğa şiddet uyguladığı. Öğretmen ile konuştuğunuz o çocuğun babasindandan düzenli şiddet gördüğü için böyle davrandığını vs söyleyin. Çocukla ve ailesiyle konuşması için uzman gönderecekler. Gerekirse ki çok gerekmez herhalde çocuğu aileden alabilirler. Ama bir duyum üzerine gelme ihtimalleri düşük diye dusunuyorum. Ama geldikleri zaman olaya gerçekten el koyuyurlar.

Çocukların yaptığı yanına kalmasın mutlaka biryerlere başvurun. Rehber öğrtmn, savcılık nerden sonuç alırsanız. Bu süreçte de oğlunuzla sürekli konuşun durumu anlatın. Yani size anlatmasının çok doğru olduğunu farketsin...

Küçükken cocuklarına ahlaki değerleri öğretmiorlar büyüyünce bu cocuklar başımıza sapık olarak bela oluyor bence bunları servise gidip eşiniz sıkıştırsın o zaman göreyim o anaları babalarını

Kk hatunlari beni taslicak ama...
O cocuklari bizzat kendim gidip, ufak capta sıkıstirirdim.
Birdaha ogluma dokunursaniz sizi cok kotu yaparim derdim.
Yuzumun alacagi sekli gorduklerinde donlarina kacirirlardi zaten.

Kimse cocugunu coplukte bulmadi.
Ilgilenmeyen ailelerini kiniyorum.

birkaç defa ilçe eğitime giderseniz çocuklar ceza alır
ama bir kere gidince dikkate alınmıyorsunuz birkaç defa üstüste gitmelisiniz

Çocuğa otu poku öğretmek yerine , anne babalara , anne baba nasıl olunur o öğretilmeli.
Çocuk yapmayı evliliğin güvencesi diye yapan kadınlarımız ve vurdumduymaz babalarmz oldgu sürece bitmez bunlar

Cidden yazdığımdan bunu mu anladınız
Kötü örnek olmamak adına söylemeyeceğinizi belirtmiştiniz anlayamadığım şu başınıza geldi bir şekilde çözdünüz belki etik değildi vs.. Sonra benzer bir sorun okudunuz gördünüz değil mi. Okulunu değiştirin yazdınız bu bir tavsiyedir. Yalnız bende yaşadım çözdüm amam yazamam kötü örnek olmak istemem demenizin manası nedir? Birde kime kötü örnek? Çocuğa örnek olunur burda yaşını almış veli yardım istemiş.. İşin özeti kaba bir insan olmak istemiyorum ama yazdığınızdan bu çıkıyor .

Konuştuk öğretmen daha çok ilgilenecek rehberlik servisi özel olarak görüşecek.aileler geldi Özür diledi .çocukalarla ben konuştum Özür diletdiler.rehber öğretmeni mahrem eğitimi adı altında sunum yapmış .ve bizim bu durum sayesinde tüm sınıflar a verilecekmis bu eğitim..Şuan okulda almam gibi durum yok malesef .keşke imkanım olsaydı.da alsaydim yavrumu okulda .sınıfını degistirmek istedik ama oğlum Hayır dedi rehberlik öğretmeni de kalsın dedi .
Geçmiş olsun cok travmatik bir olay. Ama okul yönetimi bunu sıradan ve olagan karsılamıs gıbı geldi bana.Cok garip

Merhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Servisle beraber okul dönüşü o çocuklar la gidin evin önünde inin annenle baban la konuşucam diyin aynı şekilde ne olup bittiğini anlatın telefonu açmayan veliye çocuk diyip gecistiremicem resmen cinsel taciz bu oğlunuzu uyarın bu konuda sert dille ifade edin

Kötü örnek olmamak adına söylemeyeceğinizi belirtmiştiniz anlayamadığım şu başınıza geldi bir şekilde çözdünüz belki etik değildi vs.. Sonra benzer bir sorun okudunuz gördünüz değil mi. Okulunu değiştirin yazdınız bu bir tavsiyedir. Yalnız bende yaşadım çözdüm amam yazamam kötü örnek olmak istemem demenizin manası nedir? Birde kime kötü örnek? Çocuğa örnek olunur burda yaşını almış veli yardım istemiş.. İşin özeti kaba bir insan olmak istemiyorum ama yazdığınızdan bu çıkıyor .
O zaman biraz daha düşünün. Ben siyah demişim siz beyaz anlamışınız

Öğretmen aradı.gruptaki mesajı silin ben bizzat ilgilenecegim dedi.o açmayanin babası şiddet eğilimli deid biliyorum konuşsam o çocuk şiddet görecek .ailesi normal değil dedi??normal değil ne demek arkadaşlar anlamıyorum ben o zman o çocuk neden dünyaya geldi
En çok da normal olmayan ailelerde geliyor o çocuklar meydana. Konuyu okur okumaz çocuğun babası da muhtemelen kabadayı geçinen şiddet yanlısı biridir diye geçirdim içimden. Erkek çocukları babalarını örnek alırlar çünkü. Gerçekten bu toplumda ve ailelerde hiç iş yok.

Ailenin eğitmediğini öğretmenler eğitemez, ellerinde sihirli değnekler
Bu yasta bunu yapan cocugun buyudugunu hayal edebiliyor musunuz? Belki dolmusu kenara cekip yolcuya tecavuz edecek sofor, karisini dovecek koca, cocuklarina siddet uygulayacak baba....
Evet o insanlar ağaç kovuğundan çıkmıyor. Bugünün sorunlu çocukları, yarının ergen-yetişkin suçlularıdır.

Merhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Madem analarının cocuk yetiştirmekten haberi yok okula gidip o cocuklara siz goruneceksıniz yoksa oglunuz okuldan sogur benim oglumda bu sene besinci sınıfa gectı iki senedır aynı sınıfta olan bı arkadası oglumda vurup duruyordu sureklı guzel dille anlattım ıyı dedim olmadı kotu dedim olmadı. En son ogretmenin beni araması ile oglumun ozel bolgesıne vurmuş karnım burnumda bı hısımla okula gittim aldım karsıma bende onun canını yaktım benim Cocuguma ıkı senedir Vuruyorsa oda hakketti sizde bı gorunun derim. Valla pısmanda degılım bazısı dayaktan anlıyor simdi ogluma yaklasamıyor bile

Back
X