Fiziksel Olarak Nasıl Güçlü Olacağız

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.734
1.137
698
Ankara
Kızlar bugün anladım ki bir insanın başka biri karşısında susması fiziksel korkulardan kaynaklanıyor.Yani karşıdaki insan bana fiziksel olarak saldırıda bulunursa onu alt edemeyeceğimi bildiğim için sessiz kalmayı tercih ediyorum mesela.Ama ben sessiz kalmak yerine fiziksel gücüme de güvendiğim için korkmadan dişediş mücadele edebilmek istiyorum.

Ve ben artık böyle durumlarda"karşıdaki bana saldıracak olursa fiziksel şiddete uğradığımla kalırım,gücüm yetmez" diye düşünerek kendimi savunamamaktan bıktım.Bir erkeğe karşı çok üstün olmasa da en azından eşitlenecek ve bana saldıracak olursa haddini bildirecek kadar nasıl güçlü olabilirim?Boks mu karate mi veya çok daha başka birşey mi, sizce ne işe yarar?Aklıma ne kadar güvensem de fiziki gücüme güvenmediğim için bazen kendimi savunamamaktan,sessiz kalmayı seçmekten bıktım...Hakkımız yendiğinde,bize psikolojik olarak saldırgan bir şekilde davranıldığında ne kadar hakkımızı arasak da üstelemekten vazgeçeriz bir müddet sonra kavga çıkacak,rezil olucam,dayak yediğimle kalıcam korkusuyla.Eğer fiziki gücümüze güvenirsek sonuna kadar mücadele edebiliriz gibi geliyor bana.Tekrar ediyorum boks,karate gibi sporlar vs her türlü tavsiyenize açığım..

Kızlar bugün anladım ki bir insanın başka biri karşısında susması fiziksel korkulardan kaynaklanıyor.Yani karşıdaki insan bana fiziksel olarak saldırıda bulunursa onu alt edemeyeceğimi bildiğim için sessiz kalmayı tercih ediyorum mesela.Ama ben sessiz kalmak yerine fiziksel gücüme de güvendiğim için korkmadan dişediş mücadele edebilmek istiyorum.

Ve ben artık böyle durumlarda"karşıdaki bana saldıracak olursa fiziksel şiddete uğradığımla kalırım,gücüm yetmez" diye düşünerek kendimi savunamamaktan bıktım.Bir erkeğe karşı çok üstün olmasa da en azından eşitlenecek ve bana saldıracak olursa haddini bildirecek kadar nasıl güçlü olabilirim?Boks mu karate mi veya çok daha başka birşey mi, sizce ne işe yarar?Aklıma ne kadar güvensem de fiziki gücüme güvenmediğim için bazen kendimi savunamamaktan,sessiz kalmayı seçmekten bıktım...Hakkımız yendiğinde,bize psikolojik olarak saldırgan bir şekilde davranıldığında ne kadar hakkımızı arasak da üstelemekten vazgeçeriz bir müddet sonra kavga çıkacak,rezil olucam,dayak yediğimle kalıcam korkusuyla.Eğer fiziki gücümüze güvenirsek sonuna kadar mücadele edebiliriz gibi geliyor bana.Tekrar ediyorum boks,karate gibi sporlar vs her türlü tavsiyenize açığım..

biber gazı çok ideal bence :)) yanında bulundur karşıdan bi müdahale gelince anında sık tamamdır :))

çok mu taciz ediyorlar kız seni:ssz:

ey Yüce Rabbim seni şöyle kaslı yapılı bir erkek olarak yaratmıs olsaydı vay be bu dünyanın haline diye düşündüm birden

biber gazı çok ideal bence :)) yanında bulundur karşıdan bi müdahale gelince anında sık tamamdır :))

onun taşınması yasal mı bilmıyorum, ben yurtdısında uzaktan elektrik şoku veren bir küçük alet duymuştum, o da yasal olmayabilir ama.

insanın yanında kendini güvende hıssedecegı bir şey olması iyi tabi, koca gibi mesela:1:

şaka bir yana ben de tedirgin oluyorum çogu zaman. hukukçuyum bir de. bekarım. suçlu insanlarla muhatap olmak, başıma bela olur mu vs. dıye düşünmek, yolda yürürken serseri gibi olan erkeklerden, hatta o tip çocuklardan daha çok tedirgin olup çekinmek korkmak... kadın olmak zor, ülkemizde daha da zor...

şaka bir yana kızlar

boks karate falan yerine acilen bir psikiyatriste gitmelisin
bu yazdıkların normal şeyler değil,güçlü olsan birine tekme tokat dalıcak mısın
bu mudur yani

dağ başı değilki burası
saç saça kavga yapınca düzeliyor mu hersey
daha sağ duyulu olmak her zaman keskin sirke olmaktan daha akılcıdır:34:

biber gazı taşıyan kadınlar var diye biliyorum hatta bende almak istiyorum ama bi araştırayım. bi de konu sahibinin böyle düşünmesine neden olan şeyi merak ettim, canını sıkan şey daha farklı

Nasıl bir tartismanın sonu fiziksel güç gerektirebilir o kısmı anlayamadım?
Bencede yazdıkların cok sağlıklı değil birisiyle konuşurken ben bunu dövebilir miyim diye düşünüyor musun gercekten?
Eger bahsettigin şey tacizse biber gazı taşı.
Yasal degilse bile yani tecavüze uğrayacağıma onu taşıdım diye ceza almayı tercih ederim.
Yazdıkların bana cok garip geldi. Şiddet eğilimin olabilir.

Bugüne kadar her kesimden insanla çatır çatır tartıştım,
(Bakın kavga demiyorum, tartışmak diyorum)
bunların içinde üst düzey yöneticiler, sıradan insanlar, ailem vs var,
aklınıza gelebilecek herkese karşı kendi inandıgım dogruları savundum,
hiç de biri bana fizilsel şiddet uygular mı diye düşünmedim.

Hiç aklımdan geçmedi :53:

Zapzayıf da bir şeyim :)

Ben de çok mu cesurum ne? :18:

Son düzenleme:
Bugüne kadar her kesimden insanla çatır çatır tartıştım,
(Bakın kavga demiyorum, tartışmak diyorum)
bunların içinde üst düzey yöneticiler, sıradan insanlar, ailem vs var,
aklınıza gelebilecek herkese karşı kendi inandıgım dogruları savundum,
hiç de biri bana fizilsel şiddet uygular mı diye düşünmedim.

Hiç aklımdan geçmedi :53:

Zapzayıf da bir şeyim :)

Ben de çok mu cesurum ne? :18:

Evet cesursun Cudanam:)
Ben de öyleyim diyebilirim o zaman :)
Ben kendi inandigim dogrulari savunurken, acaba karsi taraf saldirir mi diye düsünmüyorum.
Birkac kere tartismam fiziksel kavgaya dönüstü bunlar da üniversitede oldu:1:
Fakat fiziksel olarak illa güclü olmaya gerek yok sanki , siz inandiklarinizin arkasinda dururken o cesaret bir sekilde gelmeli.
Yani benim cesaretim gücüm inandiklarimin gücü ile dogru orantili oluyor genelde :1:

Of kızlar yanlış anlamışsınız,bir daha okuyun isterseniz saldırı demiyorum savunma..savunma nedir?karşı taraf sana saldırıya geçerse kendini korumaktır,şiddete eğilimim olsa saldırmak için arayışlarda olurdum öyle değilmi?Psikiyatriste git normal değilsin şiddete eğilimin var diyenler sanırım hiçkimsenin şiddetine karşı mağdur duruma düşmediniz,galiba tuzunuz kuru? Mesela daha birkaç gün evvel kızlar tuvaletinde aynada saçımı düzeltirken bir kadın geldi 40lı yaşlarda ,koskocaman bi alan olduğu halde beni itti kenara doğru"Bi çekil şöyle" dedi,bakakaldım"Neden böyle yaptınız" dedim "Ne yapmışım" dedi bana sinirli sinirli,tam tuvalete giriyordu durdu bana baktı üstüme atlayacak o derece saldırmaya hazır.Ve tek yaptığım susmak oldu...Galiba hiç böyle birşeyle karşılaşmadınız.

Veya galiba lisede erkekler hiç el kaldırmadı size,küfür etmedi...Ben sadece ağlamaya gücü yeten,zayıf bir kız olmak istemiyorum.Beni takdir edeceğinize yermeniz çok mantıksızca.Çünkü aslında ben gibiler çoğaldıkça toplumda kadınların yeri çok daha üst biryerlerde olacak.Sadece makyaj yapıp süslenmekten,giyinip kuşanmaktan başka bi işi olmayan süs bebekler olmaktan çıkmanın vakti gelmedi mi? Herbirimiz özgüvensiziz bu konuda aslında,yanımda silah taşıyamayacağıma göre kendimi savunma aracı olarak fiziksel güce sahip olmak istiyorum.Gece yürürken korkusuzca yürüyebilmek istiyorum.

Bu düşüncem bugünki olayla perçinlendi iyice.Bugün yolda gidiyordum,karşıya geçecektim.Karşıda bir araba vardı,bir de çöp arabası taşıyan bir çocuk.Arabanın sahibi çocuk da arabasının başında o çocukla birşey konuşuyordu.Sonra arada kalır gibi oldum,çöp arabasının ayakları havada olduğu için çocuk kaldırınca bana çarpacaktı"anam arada kaldık" gibi bir şey çıktı benim ağzımdan o sırada,kendi kendime söylendim,çok basit bişey yani .ama Sonra o beyaz arabanın sahibi çocuk arkamdan" ne diyorsun arkadaşım" diye seslendi sataşmalı bişekilde. Arkamı döndüm,bagajını açmış bişeyler koyuyor aynı zamanda bana el kol hareketiyle sinirli sinirli bunu dedi. Ben de sadece tedirgin bir şekilde,güvensizce"Sana bir şey diyen mi oldu" diyebildim.Ardından yine kaba bir şeyler söyledi,ve hiçbir şey demeden yolumda gittim birşey daha dersem arkadan koşar belki kafa göz girişir korkusuyla.Ne yani hiçbirinizde olmuyor mu bu?Eğer fiziksel olarak donanımla olsam bu korku olmazdı,bu korku olmayacağı için de ağzının payını verirdim hakedene sözlerimle.Yani durup dururken insanlara kafa göz girmek için değil kendime güvenle karşı tarafa laf söyleyebilmek için istiyorum bunu,anlamayan anlamasın. Hiçbiriniz benim gibi hissetmiyor herhalde,herkes hayatından memnun.

Şuna inanıyorum memnun şekilde devam ettikçe siz kadına şiddet oranı hep daha fazla olacak,hergün yeni bir kadın öldürülecek...

sen konunun içini tam açmadan yazıp gittin, millet de kendince yorum yaptı tabi.

benım de aklıma cinsel taciz ve bahsettığım serserilere karsı olan tedirgınlık gelmişti.

çöp toplayan çocuk olsun, serseri vs. olsun, onlarla karateyle falan baş edilmez. onlar bir kişi değildir, grup çalışırlar, bir ıslık çalar, toplanır hepsi bir anda, yanlarında da bıçak taşırlar. en iyisi bu tiplere bulaşmamak, yoksa adliyede soluk alınır, tabi ondan önce de muhtemelen hastanede... mesela o kadına da ne yapabılecektın ki, en kötü ihtimalle düşünelim kadın seni itti, sen de onu itince kadın başını duvara çarptı, başı yarıldı, senden şikayetçi oldu,meşru savunmadan ceza almazsın ama hadi bir sekılde ceza aldın ama sabıkan yok dıye hükmün açıklanması geri bırakıldı, daha üniversıte okuyorsun, ilerıde işe gırerken sorun olur, bir daha belki görmeyecegın bir kadın için deger mi, yazık degıl mi...

ben gözüm kesenlere sadece sözlü cevap verme taraftarıyım, daha ilerısını düşünmek ıstemem...

Normal gunluk yasantida sozlu cevap vermek yeterli bana gore de ama tehlikeli bir durum icin kendimi savunmak istiyorum diyorsaniz kick boks deneyebilirsniz bir arkadasim yapiyor soyledikleriniz arasinda en uygun tercih olacaktir :):)

arkadaş gayet net açıklamış, ben ne demek istediğini anladım.katılıyorum aynı zamanda.
ben de genelde kavga ve tartışma ortamlarından uzak durmaya çalışan bir insanım.
sebebini söylemem gerekse,insanları kırmak istemiyorum ya da kendime kavga etmeyi ,sözlü sataşmayı yakıştırmıyorum derim.
ama derine inersek sebep fiziksel güçsüzlük bence de.
çünkü insan sinirlenince kendinin bile ne yapacağını kestiremiyor bazen,karşıdaki neler yapabilir bilemeyiz,sinir anında herkes herşeyi yapabilir.:50:
biriyle tartışırken tartışma uzarda,karşıdaki saldırıya geçerse ben şahsen kendimi savunamam minyon bir insanım. karşıdaki hele erkekse hiç şansım yok.
bu korku yüzünden çoğu zaman insanlara söylemek istediklerimi söyleyemiyorum ben mesela,bilinçaltında var demekki böyle bir korku.
önerilere ben de açığım:34::27:

insanın gözü dönmeyiversin dağı devirir valla :)
ben tartıda 50'den üstünü görmemiş narin biriyim,eski sevgilimde yetmişsekiz seksen kiloydu.
Ama onu terkettiğim gün,öncesinde yaşadığım şokun da etkisiyle öyle bi girişmiştim ki garibana :41::41:
Heryeri yemyeşil olmuştu,beni havaalanına bırakmaya giderken "hayatımda yemedim böyle dayak" demişti
ben de "eşek olmasaydın da yine yemeseydin" demiştim :)))
Sözün özüü sen o hararetle o kavgaya giriştikten sonra güç de gelir kuvvet de!

*de sen yine de hanımefendiliğini bozmamaya çalış :)))

Son düzenleme:
Of kızlar yanlış anlamışsınız,bir daha okuyun isterseniz saldırı demiyorum savunma..savunma nedir?karşı taraf sana saldırıya geçerse kendini korumaktır,şiddete eğilimim olsa saldırmak için arayışlarda olurdum öyle değilmi?Psikiyatriste git normal değilsin şiddete eğilimin var diyenler sanırım hiçkimsenin şiddetine karşı mağdur duruma düşmediniz,galiba tuzunuz kuru? Mesela daha birkaç gün evvel kızlar tuvaletinde aynada saçımı düzeltirken bir kadın geldi 40lı yaşlarda ,koskocaman bi alan olduğu halde beni itti kenara doğru"Bi çekil şöyle" dedi,bakakaldım"Neden böyle yaptınız" dedim "Ne yapmışım" dedi bana sinirli sinirli,tam tuvalete giriyordu durdu bana baktı üstüme atlayacak o derece saldırmaya hazır.Ve tek yaptığım susmak oldu...Galiba hiç böyle birşeyle karşılaşmadınız.

Veya galiba lisede erkekler hiç el kaldırmadı size,küfür etmedi...Ben sadece ağlamaya gücü yeten,zayıf bir kız olmak istemiyorum.Beni takdir edeceğinize yermeniz çok mantıksızca.Çünkü aslında ben gibiler çoğaldıkça toplumda kadınların yeri çok daha üst biryerlerde olacak.Sadece makyaj yapıp süslenmekten,giyinip kuşanmaktan başka bi işi olmayan süs bebekler olmaktan çıkmanın vakti gelmedi mi? Herbirimiz özgüvensiziz bu konuda aslında,yanımda silah taşıyamayacağıma göre kendimi savunma aracı olarak fiziksel güce sahip olmak istiyorum.Gece yürürken korkusuzca yürüyebilmek istiyorum.

Bu düşüncem bugünki olayla perçinlendi iyice.Bugün yolda gidiyordum,karşıya geçecektim.Karşıda bir araba vardı,bir de çöp arabası taşıyan bir çocuk.Arabanın sahibi çocuk da arabasının başında o çocukla birşey konuşuyordu.Sonra arada kalır gibi oldum,çöp arabasının ayakları havada olduğu için çocuk kaldırınca bana çarpacaktı"anam arada kaldık" gibi bir şey çıktı benim ağzımdan o sırada,kendi kendime söylendim,çok basit bişey yani .ama Sonra o beyaz arabanın sahibi çocuk arkamdan" ne diyorsun arkadaşım" diye seslendi sataşmalı bişekilde. Arkamı döndüm,bagajını açmış bişeyler koyuyor aynı zamanda bana el kol hareketiyle sinirli sinirli bunu dedi. Ben de sadece tedirgin bir şekilde,güvensizce"Sana bir şey diyen mi oldu" diyebildim.Ardından yine kaba bir şeyler söyledi,ve hiçbir şey demeden yolumda gittim birşey daha dersem arkadan koşar belki kafa göz girişir korkusuyla.Ne yani hiçbirinizde olmuyor mu bu?Eğer fiziksel olarak donanımla olsam bu korku olmazdı,bu korku olmayacağı için de ağzının payını verirdim hakedene sözlerimle.Yani durup dururken insanlara kafa göz girmek için değil kendime güvenle karşı tarafa laf söyleyebilmek için istiyorum bunu,anlamayan anlamasın. Hiçbiriniz benim gibi hissetmiyor herhalde,herkes hayatından memnun.

Şuna inanıyorum memnun şekilde devam ettikçe siz kadına şiddet oranı hep daha fazla olacak,hergün yeni bir kadın öldürülecek...

ben sahsım adına seni doğru anlamısım
sen sana sözlü satasanlara gücüm yetse güvensem kendime korkmam diyorsun
bende bu mudur yani diyorum
dag bası değil burası

hadi karate ögrendin diyelim
ya karsına karate hocası cıkarsa ne yapacaksın
var mı bunun sonu
çözüm bunlarda değil

özgüvenin yüksek gözükeceksin
dimdik durucaksın
işinle mesleğinle eğitiminle görgün terbiyenle eziceksin karsındakini tek bakısınla

makyaj yapmak giyinip kusanmak bir bayanı asagı cekmez

malkoçoğlu kara murat devirleri artık sadece filmlerde kaldı
artık
kalem kılıçtan keskin unutma
özgüvenini fiziksel güçte aramaktansa kendini geliştirmekte aramak daha faydalı olucak unutma

Haklısın ve seni anlıyorum, 15 yıl profesyonel olarak karate ile uğraştım. Bırakalı 8 yıl oluyor. Böyle bir sporla uğraşınca zaten insanlara vurma isteğin kalmıyor ama bir özgüven verdiği gerçektir.

Hiç bir zaman kendini tam anlamıyla güvende hissedemezsin, İstiklal caddesinin ortasında el kadar velet koca sat komandosunu öldürdü, dünyada her şey oluyor. Ama kendini savunmak adına düzgün bir kulüp bulup gidebilirsin. Karate hastalıklı bir sevgi yaratır insanda, yaptıkça bağımlısı olursun ve inanılmaz bir deşarj yöntemidir. Kendini korumayı, en azından yara almayacak kadar savunmayı öğrenebilirsin. Bildiğim bir şey olduğu için tavsiye edebilirim.

Burası dağ başımı diyen arkadaşlar var evet özellikle İstanbul dağ başı, trafikte yol vermedim diye beni sıkıştırıp, arabadan inince levye ile bana saldıran adam bunun en açık örneğidir. Bunun gibi binlerce şiddet yanlısı, çıldırmış insanın içinden geçiyoruz hergün. Kendini savunmayı bilmek kötü bir şey değildir

Son düzenleme:
Back
X