Merhabalar. Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere flörtün sosyal medya takip ve beğenileriyle ilgili. Hatta ben direkt abazan olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarıma anlatmaya çekindiğim için buraya yazıyorum.
Üç kere buluşmadan sonra Instagram üzerinden birbirimizi takip ettik, hep mesajla iletişim kuruyorduk ve o zamana kadar da ekleşmemiştik. Üçüncü buluşmadan sonra ekleyince direkt takip ettiklerine baktım ve çok rahatsız oldum, inanılmaz soğudum. Benden çok kadın ünlü/ınfluencer takip etmesi bir yana, belirli bir meslek grubuna takıntılı olduğunu fark ettim. Piyasadaki haber spikeri kadınların %90’ının fotoğraflarını beğenmiş, takip etmiş. Takip etmediklerinin fotoğraflarında bile en az 20-30 beğenisi var. Kadınların çoğu toplumsal güzellik algılarına uyan tipteler. Dolgu, botoks, full makyaj vs. Eleştirmek için demiyorum ancak mesleği görselliğe indirgeyen bu durum benim hoşuma gitmiyor ve ayrıca 35 yaşındaki bir adamın böyle takıntılı şekilde benzer kadın profillerini takip etmesi de beni ürküttü, hayal kırıklığına uğrattı. Mesajlarına artık soğuk cevap vermeme rağmen hala görüşelim ısrarını sürdürüyor. Bu arada flört desem de tanışma/görüşme amacıyla bir araya gelmiştik ama onun arkadaşlık amacıyla benimle görüşmek istemediğini de sonradan anladım. Kendi halinde, oldukça kibar ve düşünceli bir profil çizdiğinden şans da vermeyi düşünüyordum ancak bu anlattıklarım kararımdan vazgeçirdi. Kafada çok kuran biri olduğumdan abartıyor muyum diye sormak istedim çünkü takipten çıkmakla da değişecek bir durum olduğunu düşünmüyorum böyle bir zihniyetin. Nasıl anlayamadım diye de kendimi yiyip bitiriyorum. Sanırım kendi kendimi soktuğum beklentiyle de ilgili bu.
Adı konmuş duygusal bir beraberlik olmadığından buluşma tekliflerini ötelemekten başka bir şey de aklıma gelmiyor çünkü mesajlara hiç cevap vermemek beni dengesiz biriymişim gibi gösterecek. Ne oldu da birden değişti diyordur muhtemelen. Bu açıklayabileceğim bir durum da değil.