Fmf - gebelikte ataklar- problemli çocuklar?

kanarya82

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
51
0
6
Edirne
Merhabalar bende aranıza yeni katıldım….. yaklaşık 9 yaşından beri bu hastalıkla uğraşıyorum.. 22 yaşından beri de ilaç kullanıyorum. Gebelik döneminde bazı hastalıklar kişiye göre farklı davranabliyor bazısı rahat geçirirken bazısı da çok zor atlatıyor.. ben normalde ilaç kullanmadan önce 2 ayda bir hastalanan biriydim ama ilaçla beraber son 3 yıldır hiç atak geçirmemiştim ta ki hamile kalana kadar.. hamilelikte ilacı bırakmama rağmen ilk atağım 2 aylıkken geldi sonraları zaten hiç kurtulamadım.. tam atak geçiyor derken tekrarlıyordu doktorum artık halime acımıştı erken alabiliriz demeye başlamıştı.. nitekim 36. Haftaya kadar zar zor geldim.. sonuç erken doğum tabi.. 10.11.12 de doğum yaptım.. kızım 5 gün küvözde kaldı ne zormuş bebeğini kucağına alamamak… o kadar ağrım vardı ki son dönemlerde doğum sancısı da çekiyormuşum onu bile anlamadım... Doktorlar İlacın bütün hamilelik boyunca alınması gerektiğini söylüyorlar.. ilk 3 ayda kullanımından biraz korkulsada ilacı kullanmak en iyisi deniyor ..ben ilacı hiç bırakmadım. çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu… ve hamileliğim bittikten sonra da hiç atak geçirmedim çok şükür..sizlerden de fmf olup hamilelik dönemi kötü geçenler? Ne gibi sıkıntılar yaşadınız ? ataklarınız tipi değiştimi? İlaç kullanıp da çocuğu problemli olanlar varsa paylaşırlar mı?

ben de fmf hastasıyım hamileliğimde ilaç kullandım bebeğimde ntd oluştu 5. ayda onu kaybettim ilaçtan olmadığını söylüyor doktorlar ama bilemiyorum :(

bende fmf liyim, şu an ilaç kullanmıyorum umarım bir sorun yaşamam :(

doktorlar ilaçla ilgisi yok diyorlar bende günde 3 tane içiyordum bazı doktorlar dozunu azaltabilirsin dediler günde 2 mesela ama yinede ilaçla ilgisi yok dediler.

bende 10 gün ilacı bırakmıştım fmf profosorum hemen başla demişti ama benim ataklarım çok sık oluyordu ayda 1 muhakkak oluyordu.

Back
X