Merhaba kızlar,
Biraz moral ve benzer deneyimlere ihtiyacım var. 33 yaşındayım ve FMF hastasıyım. Çocukluğum ve gençlik dönemimde karın ağrılı FMF ataklarım oldukça sık oluyordu. Düzenli kolşisin kullanmaya başladıktan sonra ataklarım yılda 1-2 kez olacak şekilde çok azaldı.
Yaklaşık birkaç aydır bebek deniyoruz. Eşimin sperm testi gayet iyi çıktı. Benim adetlerim düzenli (genelde 29-31 günde bir), LH testiyle yumurtlamamı takip ediyorum ve gerçekten pikten yaklaşık 14 gün sonra adet oluyorum. Yani yumurtladığımı düşünüyoruz.
Buna rağmen henüz gebelik oluşmadı. Bu ay da çok umutlu değilim açıkçası. Boğaz enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullanıyorum şu an tam da ovülasyon dönemimde ama yine de bu günleri değerlendirmeye çalışıyoruz.
Son günlerde aklımı kurcalayan konu ise FMF. Çocukken sık karın atakları geçirdiğim için acaba karın içinde ya da tüplerde yapışıklık oluşmuş olabilir mi? diye çok endişelenmeye başladım. Burada bu tarz şeyler okudum çünkü.
Bu arada birkaç ay önce nedeni tam açıklanamayan şiddetli bir karın ağrısı yaşamıştım. Bir ara enfeksiyon denildi, sonra FMF atağı olabileceği söylendi. Net bir tanı konulmadı. Bu yüzden gelecek ay adetimden sonra anestezili HSG çektirmeye karar verdim.
Özellikle merak ettiğim birkaç konu var:
FMF hastası olup doğal yolla hamile kalan var mı?
Sık karın atakları geçirip sonradan HSG çektiren oldu mu? Sonucu nasıldı?
HSG'de tüplerinde yapışıklık veya tıkanıklık çıkan oldu mu? Tedavi süreciniz nasıl ilerledi?
Tüp problemi yaşayıp sonrasında doğal gebelik elde eden var mı?
Son birkaç gündür bu konu yüzünden gerçekten çok kaygılıyım. Benzer süreç yaşamış olanlar veya bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim. Tecrübelerinizi okumak bana gerçekten iyi gelecek
Annem fmf hastası. Yıllarca atak geçirdi. Ama tanısı 50 yaşında falan konuldu. İlaca da o tarihlerde başladı. 6 tane çocuğu var. Ve hepimiz evde doğmuşuz Rabbim sizede en güzelinden en kolayından yakın zamanda nasip etsin.
Annem fmf hastası. Yıllarca atak geçirdi. Ama tanısı 50 yaşında falan konuldu. İlaca da o tarihlerde başladı. 6 tane çocuğu var. Ve hepimiz evde doğmuşuz Rabbim sizede en güzelinden en kolayından yakın zamanda nasip etsin.
Yaaa Allah razı olsun o kadar ümit verdi ki bu mesajınız. Annenizin atakları karın ağrısı şeklinde mi oluyordu? Çünkü şiddetli karın ağrılarının tüplerde yapışıklığa vs sebep olduğu söyleniyor
Yaaa Allah razı olsun o kadar ümit verdi ki bu mesajınız. Annenizin atakları karın ağrısı şeklinde mi oluyordu? Çünkü şiddetli karın ağrılarının tüplerde yapışıklığa vs sebep olduğu söyleniyor
Gerçekten mi? Ne kadar güzel çok şükür. Arkadaşınız karın ağrıları yaşıyor muydu?
Evet yüksek ateş karın ağrısı şişkinlik halsizlik oluyordu. Acil de yoğun gaz deyip gönderiyolardı. Kolonoskopi falan bile oldu. Şimdi ilacını kullandığı zamanlarda daha iyi. Atak sayıları azaldı
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, umudunuzu kaybetmeyin fmf çok büyük bir engel değil gebelikte sanırım. Benim kayinvalidem, eşim ve görümcem fmf hastası. Kayinvalidemin tanısı né zaman kondu bilmiyorum ama çok geç bir yaşta olmuştur. 2 çocuğu var. Görümcemin biraz sorun yaşadığını biliyorum. Gebe kalmakta sorun yaşamıyor ama düşük yapıyordu. Yani ben o dönem yoktum henüz evlenmemistik ama evlendiğimizde görümcemin kızı 1 yaşındaydı ve yaklaşık 5 yıl gibi bir süre çocuk için uğraşmışlar. 2 veya 3 düşük yapti. Doktorlar nedenini bulamiyordu kanser diyen bile olmuş o yüzden iyi bir doktor bulmak önemli. En sonunda neonatoloji uzmanı bir profa gitmiş o da kan pıhtılaşması teşhisi koydu. Bu sorun fmf sonucu mu yoksa baska bir sebepten mi bilmiyorum. O doktor da hamile kalır kalmaz kan civitici iğne verdi. Doğuma kadar hergun karnından iğne yaptı. Bir kaç sene sonra 2.gebelik için de yine kan civitici iğne yaptı. Şu an sağlıklı 2 tane çocuğu var + görümcem bildiğim kadarıyla kolsisini düzenli kullanmıyordu, şu an hala her ay atak geçirir.