• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalıklarımla savaşım

BirDemetUmut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese merhaba.

31 yaşındayım, evliyim. Yaklaşık 10 yıl önce Psödotümör serebri (kafa içi basıncının artması) tanısı aldım ve o günden beri düzenli ilaç kullanıyor, farklı branşlarda takip ediliyorum.

2023 yılının sonunda ise ankilozan spondilit ve erken menopoz tanıları aldım. Bu süreçte tüp bebek tedavisine yönlendirildim ama başarılı olamadım😔😔 Şu an nöroloji, romatoloji ve menopoz polikliniklerinde düzenli olarak takipteyim.

Size danışmak istediğim konu şu: Erken menopoz tanısı aldıktan sonra neredeyse her adet dönemimde çok şiddetli baş ağrıları yaşamaya başladım. Genelde adet başlamadan yaklaşık bir hafta önce gözlerimde bulanıklık, kulaklarımdaki mevcut çınlamanın belirgin şekilde artması ve baş dönmesi oluyor. Sonrasında özellikle başımın sol tarafında, önden arkaya doğru yayılan, mide bulantısı ve bazen kusmanın da eşlik ettiği dayanılmaz bir baş ağrısı başlıyor. Hiçbir ağrı kesici işe yaramıyor. 😔😔😔

Doktorum bunun erken menopozla ilişkili kronik migren olduğunu söyledi. Son zamanlarda rüzgâr gibi küçük şeyler bile atakları tetiklemeye başladı. Ataklar başladıktan sonra zaten var olan nörolojik baş ağrımın üzerine çok daha şiddetli ağrılar ekleniyor. Doktorum Nurtec tedavisine başladı, ayrıca magnezyum da kullanıyorum.

Benzer bir süreç yaşayan, özellikle erken menopoz sonrası migreni bu şekilde şiddetlenen ya da Nurtec’ten fayda gören var mı? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın 🌸🌸🌸

Back