Aşılama fmf hastası olup hamile kalan varmı..

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
uhde merhaba öncellikle rabbim bebeğin eşinle beraber mutlu saglıklı bi yaşam nasip etsin çok şükür ki sen de bebegine kavuşanlardasın biz hala mücadele boyutundayızz....

kardeşininfmf li olup doğal yolla bebiğine kavuşması içime su serpti :46:

bende tüp bebek teavisi gördüm ve hiçbi tedavide kolşisini bırakmadım...hangi merkezde tedavi oldun? doktorun kimdi?
sorun neydi,?

benim doğal bi gebeliğimde oluştu (düşükle sonuçlandı 10.haftada:43::43::43::43::43::43::43::43:)
o süredede ilacımı kesmedim...

uhde merhaba öncellikle rabbim bebeğin eşinle beraber mutlu saglıklı bi yaşam nasip etsin çok şükür ki sen de bebegine kavuşanlardasın biz hala mücadele boyutundayızz....

bende tüp bebek teavisi gördüm ve hiçbi tedavide kolşisini bırakmadım...hangi merkezde tedavi oldun? doktorun kimdi?
sorun neydi,?

benim doğal bi gebeliğimde oluştu (düşükle sonuçlandı 10.haftada:43::43::43::43::43::43::43::43:)

canım beniimm..fmf hamileliğe engel değil zaten..benim antalyada görüştüğüm bi hocam var..kendisi de fmf li..kolşisin kullanıyor..2 kızı 2 oğlu var..gerçek..kızkardeşim fmf li..2 kızı var..oğlan kardeşim fmf li 2 oğlu var..anneannem rahmetli hep karın ağrısı çekermiş..sanırım o da fmf liydi..ikiz ikiz 14 kere doğum yapmış..valla...halen 6sı yaşıyor:))onlar da fmf li.:52::52:ayyy aile hikayeme bak:9::9:için rahat olsun bacım..bak gör senin de yakında topaç gibi bi bebişin olur..

hepbera Allahh hepsine uzun ömür versin..inşallahh fmf kardeşimm inşallah rabbim bizede bu cihanda evlat sahibi olmayı nasip eder...

gelişmeleri hep beraber izleyecegiz,bağlantıyı kopartmayalım :16:

ben şuan regli dönemimdeyim buayda doğal deneyip önümüzdeki ay tedavi için doktora başvuracagımm

tedavi derken :tüp bebesi:9:

fmf li olmak benim hayatımın bir parçası oldu :32:

sende buarada kardeş çalışmalarına başlaaaa:34:

hep beraber hamile kalıp süreci beraber yaşarız inşallaahhhh

antalyada olduğunu bilseydim ziyaretine gelirdim..haftasonu antalyadaydım.orda sema yazar semt polikliniğinde çalıştım 8 yıl..eski dostları görelim diye geldik oraya.biraz da işlerimiz vardı.denizliye göre sıcak bulduk antalyayı..denizi seyrettik:))özlemişiz..

hepimizin bi antalya bağlantısı olması ne hoş bi tesadüf,bende antalyada okudum büyüdümmm ailem halen antalyadaaa
yanii kalbimin yarısı antalyada:16::16::16::16:

eee madem öyle bi denk geliriz inşallahh:)

merhaba arkadaşlar bende fmf'li biri olarak yazmak istedim sizlere ben ve 2 kardeşimdede fmf mevcut, illet ve sinsi bir hastalık ilaca bağımlı olarak yaşamak elbetteki zor ama o ağrılarıda çekince iyiki ilacımız var diyorum yaklaşık 24 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum, ben tüp bebek yaptırarak bebişlerime kavuştum tüp bebek dr. kolşisini kullanmamı istemedi 9 ay boyunca kullanmadım ama Allahıma şükür olsun ki fmf atağım olmadı hiçç doğum yaptıktan birkaç gün sonra çok şiddetli ataklarım olduu, bazı dr. hamileyken kolşisini kullanmanın zararı olmadığını söylüyor kız kardeşimde fmf hastası o hamileliğinde kolşisin kullandı zaten normal yolla oldu onun bebeği fmf olupta bebeği olmaz diyenlere iyi bir örnektir kardeşim inş. hepiniz en kısa zamanda kavuşursunuz bebişlerinize Allahım bu güzel duyguları yaşatsın sizlerede..

sağol canım büyük moral oldun...bizede böyle hikayeler duymak iyi geliyo,ihtiyacımız olan bu:) inşallah bizde anne oluruz...

sende buarada kardeş çalışmalarına başlaaaa:34:

hep beraber hamile kalıp süreci beraber yaşarız inşallaahhhh

offf..eşim istemiyor yaaa....o 44 yaşında..ben 40...yaşımız geçti diyro..ayrıca hem kolşisinden dolayı hem de yaştan dolayı risk arttı diyor..ya bir de özürlü bebek sahibi olursak diyor..çok olumsuz çoookk..

offf..eşim istemiyor yaaa....o 44 yaşında..ben 40...yaşımız geçti diyro..ayrıca hem kolşisinden dolayı hem de yaştan dolayı risk arttı diyor..ya bir de özürlü bebek sahibi olursak diyor..çok olumsuz çoookk..

yaa demesin öleee ben 36 yaşındayım daha bebeğimm yok....32 yaşımdan beri çırpınıyorum rabbm nasip etmedi:50:

allah korusun olmass birşey...Kadın isterseeeeee neler olur nelerr:87::87:

bence sen kararsız olduğun için haa ne dersin?

canım erkekler rahatları bozulsun istemiyo..büyütmüşsünüz bi tane,şimdi sıfırdan almak zor geliyo sanırım..onlar bizim gibi değiller tabii..bizim için hayatı feda etmenin lafı bile olmaz ama yaradılış farkı işte:) bence de sen kendinde çok emin değilsin,çok kararlı görünsen belki oda ikna olacak..yaş olayı hikaye bence..gayette güzel olur:)

gulemm inşallah bi denk geliriz...:34:
kucaklarımız yada göbüşlerimiz dolu olur inşallahhh:49::49::49::49:

ayy inşallah canım yaaa...

Allah uzun ömür versin çocuklarına canım..benim kızkardeşim de fmf li.o da hamileyken atak geçirmiyor.demek ki bazıları böyle..
amin çok sağol. herhalde bizlerde hormonlardan kaynaklanan değişiklikten dolayı atak olmuyor olmasınnnn da zaten...

sorun neydi,?

amin canım.. ben 8 yıl mücadele ettim gitmediğim il kalmadı tedavi için hiç bir dr. sorun bulamadı sebebsiz dendi en son tüp bebek için konyada Eurofertil tüp bebek merkezine gittim dr. Fuat Ali bey ve hastanede çalışan herkesin büyük emeği ile ilk denememizde bebeklerime kavuştum bendeki sorunu o buldu kan pıhtılaşması varmış ondan dolayı olmuyomuş hergün kolumdan clexsan diye kan sulandırıcı iğne yaptım çok şükür bebeklerim şimdi kollarımda Allahım herkese nasip etsin sizlerede inş...senin doğal yolla bebeğin oluyomuş çok şükür dua et bunun için ben hiç gebelik yaşayamamıştım inş. en kısa zamanda kavuşursun bebişine sende canım...
sağol canım büyük moral oldun...bizede böyle hikayeler duymak iyi geliyo,ihtiyacımız olan bu:) inşallah bizde anne oluruz...
inş. herkese nasip etsin rabbim bu o kadar güzel bir duygu ki anlatılmıyor inş. sizlerde yaşarsınızzz

yaşı hiç problem etmeyin 36 yaşındayım bu annelik duygusunu mutlaka tatmalısınız hiçbir şeyle tarif edilemez bence eşin yanlış düşünüyor sende yaşamalısın bu güzelliği neden sakat doğacakmış tüp bebekte en sağlıklısı seçilip transfer ediliyor bahane bulmasın kendi kendine eşin bizlerde fmf hastasıyız ama hiçbir zaman özürlü bebeğim olur düşüncesine kapılmadık inş. rabbim dogal yollardan nasip etsinnn sanada yaşatsın annelik duygularınııı canımmm

uhde rabbim evlatlarına uzun ömür versinn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
benimde hiç ummadığım anda doğal yolla gebeliğim oluştu evet ama bir daha olurmu bilmiyorum hiç...aminn aminn amin rabbim bize de yaşatır inşşaalllaahhh...
hayırlı cumalar olsunnn hepimizeee

Hanımlar hayırlı akşamlar 2 yıl 7 aylık evliyim 2 yıldır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım...
eşimde bir problem yok çok şükür ama ben 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım olmadı hormonlarımda bir problem yok hsg çekindim doktorum birşey yok gel aşılama yapalım dedi ama içime sinmeyen birşeyler vardı 6 ay madem birşey yok doğal yoldan olur belkı diye bekledim....
annem ısrar etti gel memlekette baktıralım diye sonra oraya gittim doktor rahim filmin çok güzel çekilmiş ama rahmin,rahim çatın ve rahim ağzın dar dedi:(o an yıkıldım ilaç verdi kullan adetinin ilk günü operasyonla rahim ağzını açacağım dedi....ve arakadaşlar bir iğne bile vurmadan öyle canlı canlı yaptı tabiki tansiyonum filan düşmüş annem bir yandan oradakı bayan bir yandan beni düzeltmeye çalışıyorlar annem iç çamaşırımı giydirmeye kadıncağızda tansiyonum düştü diye ağzıma mandalina veriyor bense su içerisinde kaldım:(
bugünde burda yine başka bir doktora gittim ben FMF HASTASIYIM doktorum ciddi bir hastalık olduğunu hatta kendi kuzeninde olduğunu ilaçlarımı dikkatli kullanmam gerektiğini yoksa böbrek yetmezliğine neden olacağını söyledi asıl canımı sıkanda vücudun bebeği farklı bir madde olarak görebileceğini söyledi rahatsızlığımdan dolayı nefrolojiye gideceğim......
gurbetteyim çok bunaldımkafa dengi kimsem yok:(komşularım desen çocuğum olmuyor diye derdine düştüler tembelsin ancak sen yapamzsın falan filan iki yüzlüler arkamdan konuşup yüzüme gülüyorlar Allah rızası için sabrediyorum çok bunaldım buraya yazma gereksinimi hissettim....
rabbime hiçbir zaman isyan etmedim etmemde o neyler neylerse güzel eyler.....yüce mevlam banada benim gibilerede dayanma gücü ver tez zamanda hayırlısıyla bizimde bebişlerimiz olsun Rabbim

bayanlar fikirlerinize ihtiyacım var benim gibi olan yada yakın çevresinde bu rahatsızlıktan olan birileri olupta bebişi olanlar varmı?yardımcı olun ne olur banada:(
bayanlar bu konuyu görmeden önce bugün açmıştım bende konu:(çok bunaldım çokkkkkkk......

Hanımlar hayırlı akşamlar 2 yıl 7 aylık evliyim 2 yıldır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım...
eşimde bir problem yok çok şükür ama ben 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım olmadı hormonlarımda bir problem yok hsg çekindim doktorum birşey yok gel aşılama yapalım dedi ama içime sinmeyen birşeyler vardı 6 ay madem birşey yok doğal yoldan olur belkı diye bekledim....
annem ısrar etti gel memlekette baktıralım diye sonra oraya gittim doktor rahim filmin çok güzel çekilmiş ama rahmin,rahim çatın ve rahim ağzın dar dedi:(o an yıkıldım ilaç verdi kullan adetinin ilk günü operasyonla rahim ağzını açacağım dedi....ve arakadaşlar bir iğne bile vurmadan öyle canlı canlı yaptı tabiki tansiyonum filan düşmüş annem bir yandan oradakı bayan bir yandan beni düzeltmeye çalışıyorlar annem iç çamaşırımı giydirmeye kadıncağızda tansiyonum düştü diye ağzıma mandalina veriyor bense su içerisinde kaldım:(
bugünde burda yine başka bir doktora gittim ben FMF HASTASIYIM doktorum ciddi bir hastalık olduğunu hatta kendi kuzeninde olduğunu ilaçlarımı dikkatli kullanmam gerektiğini yoksa böbrek yetmezliğine neden olacağını söyledi asıl canımı sıkanda vücudun bebeği farklı bir madde olarak görebileceğini söyledi rahatsızlığımdan dolayı nefrolojiye gideceğim......
gurbetteyim çok bunaldımkafa dengi kimsem yok:(komşularım desen çocuğum olmuyor diye derdine düştüler tembelsin ancak sen yapamzsın falan filan iki yüzlüler arkamdan konuşup yüzüme gülüyorlar Allah rızası için sabrediyorum çok bunaldım buraya yazma gereksinimi hissettim....
rabbime hiçbir zaman isyan etmedim etmemde o neyler neylerse güzel eyler.....yüce mevlam banada benim gibilerede dayanma gücü ver tez zamanda hayırlısıyla bizimde bebişlerimiz olsun Rabbim

bayanlar fikirlerinize ihtiyacım var benim gibi olan yada yakın çevresinde bu rahatsızlıktan olan birileri olupta bebişi olanlar varmı?yardımcı olun ne olur banada:(
bayanlar bu konuyu görmeden önce bugün açmıştım bende konu:(çok bunaldım çokkkkkkk......

merhaba canım..fmf için ilacını alıyosan endişe etme..ilaç koruyo diyo doktorlar bizimde yapacak başka bişeyimiz yok.ne zamandır ilaç içiyosun?benim kardeşimde taşıyıcılık çıktı,bana farklı bi hastanede bakıldı bişey çıkmıyo kanda ama ilaç işe yarıyo,bazen böyle teşhis konulurmuş.fmf karın içinde yapışıklıklara sebep olabiliyomuş.tüpler hareketli olurmuş normalde ama bende içleri temiz olmasına rağmen dışardan karın içine yapışıkmış..bu yüzden aşılamalarda bi işe yaramadı..tabi yumurtlama bozukluğuda vardı..böylelikle 4 sene oldu benim hikayemde..sana tavsiyem tek doktorla kalma..başka doktorlardanda fikir al mutlaka..bu arada kardeşimin doğal yolla bi bebeği var..olabiliyo yani:) inşallah bizlerede nasip olur en yakın zamanda..çevredikiler heryerde aynı canım.onları takmamayı artık öğrendim.ama bazen çekilmez anlar oluyo..hayırlısı...

kimseler uğramamış...
herkes iyidir umarım...
ben dondurulmuş transferimin 8.günündeyim..transferden sonra kolşisini ihmal ettim doktorum bırakma dediği halde..2 gün önce bi atak başladı..dün şiddetlendi..mahvoldum..bir daha ilacımı bırakmam..çok kötüydü...
test günüm pazar..hiç umutlu değilim..haırlısı......

kimseler uğramamış...
herkes iyidir umarım...
ben dondurulmuş transferimin 8.günündeyim..transferden sonra kolşisini ihmal ettim doktorum bırakma dediği halde..2 gün önce bi atak başladı..dün şiddetlendi..mahvoldum..bir daha ilacımı bırakmam..çok kötüydü...
test günüm pazar..hiç umutlu değilim..haırlısı......

Gülemcimm sana bildirim yollamak babında begendim yoksa atak için çoook üzüldüm belirtmek isterim...şansızlığa bakk ya:(
umudunu kaybetmeee rabbim çektiğin agrılaın mükafatını verecek inşallahhh...
bende bugün tedavimin 3.günündeyim veee dünden beri atak geçiriyorum ..eski ataklara göre daha hafif ama bu döneme denk gelmesi şansızlıkk:(((:50::50::50::50:
sanırsam çok gerginimmm 1 yıldır nerdeyse atak geçirmemiştimmm..şimdii düşünüp duruyorum yumurtalarımmm zaten az ve kalitesizzz gelişmeyecekmi?
düşün çektiğim acıyıı sol kaburgam nefes alırken batıyorrr 2 büklümümmm offf...ama agrı kesici içmeyi redediyorummm..
ALLAHIM ŞU MÜBAREK GECEDEEEE yüzümüzü güldür bizi evlatsızlıkla imtihan etmeeee rabbim....

Gülemcimm sana bildirim yollamak babında begendim yoksa atak için çoook üzüldüm belirtmek isterim...şansızlığa bakk ya:(
umudunu kaybetmeee rabbim çektiğin agrılaın mükafatını verecek inşallahhh...
bende bugün tedavimin 3.günündeyim veee dünden beri atak geçiriyorum ..eski ataklara göre daha hafif ama bu döneme denk gelmesi şansızlıkk:(((:50::50::50::50:
sanırsam çok gerginimmm 1 yıldır nerdeyse atak geçirmemiştimmm..şimdii düşünüp duruyorum yumurtalarımmm zaten az ve kalitesizzz gelişmeyecekmi?
düşün çektiğim acıyıı sol kaburgam nefes alırken batıyorrr 2 büklümümmm offf...ama agrı kesici içmeyi redediyorummm..
ALLAHIM ŞU MÜBAREK GECEDEEEE yüzümüzü güldür bizi evlatsızlıkla imtihan etmeeee rabbim....

anladım canım iyi yapmışsın:) şanssızlık ki ne şanssızlık...benim ağrım kalça eklemimde oluyo.yürümek kımıldamak mümkün olmuyo acıdan..tuvalet falan büyük işkence..annem gelmişti transferden sonra yatırıp bakacaktı bana bebeği falan unuttuk..bende çok gerginim canım alakası varmı gerçekten bilmiyorum..çevrem gebelerle doldu ben çırpınıyorum durumundayım,ağlamamak için kendimi sıka sıka yoruldum..doktoruma güvenim hiç kalmadığından tutacağına ihtimal vermiyorum ama kendimi iyi hissediyorum diye kolşisini içmeyiverdim..nasıl pişmanım anlatamam..hala raporluyum ve topallayarak biraz yürüyebiliyorum.ağrı kesici içmemek ne kelime saat başı içtim valla.bebek falan umrumda olmadı,birde ben kendime bacağımdan iğne yapıyorum çaresizlikten bunuda becerdim en sonunda...gece atağın şiddeti artınca hemen yaptım iğnemi(dikloron ampul)..eşimde o sırada bebek varsa bişey olur yapma falan dedi ama kimseyi dinleyecek halde değildim..ne tuhaf değilmi hastalığın hiç bi yerimde çıkmayışı:)
canım tedavin hayırlı olsun,ilaç kullan bence hiç bişey olmaz.doktoruna sor yada..yada kolşisin 6 ya kadar içilebiliyomuş ona yüklen..inşallah hamile kalırızda şu çok övdükleri hormoh bizede iyi gelir:))) gebelik yarar:) çünkü ben ağrı çektikçe depresyona giriyorum,isyan eder hale geliyorum..herkes güzelce transferini olup sonuç bekliyo ben onu bile yapamıyorum diye ağlıyorum..
yoruldum vallahi...benim kendimden umudum yok hiç..hiç bir belirti kasık hassasiyeti falanda yok..en azından hormonların etkisinden bişey hissediyo herkes..bende oda yok..her zamanki gibi kupkuru hissediyorum kendimi..yine bi başımayım biliyorum..
senin tedavin iyi geçsin inşallah...Allahım sağlıklı sıhhatli nasip etsin canım...

anladım canım iyi yapmışsın:) şanssızlık ki ne şanssızlık...benim ağrım kalça eklemimde oluyo.yürümek kımıldamak mümkün olmuyo acıdan..tuvalet falan büyük işkence..annem gelmişti transferden sonra yatırıp bakacaktı bana bebeği falan unuttuk..bende çok gerginim canım alakası varmı gerçekten bilmiyorum..çevrem gebelerle doldu ben çırpınıyorum durumundayım,ağlamamak için kendimi sıka sıka yoruldum..doktoruma güvenim hiç kalmadığından tutacağına ihtimal vermiyorum ama kendimi iyi hissediyorum diye kolşisini içmeyiverdim..nasıl pişmanım anlatamam..hala raporluyum ve topallayarak biraz yürüyebiliyorum.ağrı kesici içmemek ne kelime saat başı içtim valla.bebek falan umrumda olmadı,birde ben kendime bacağımdan iğne yapıyorum çaresizlikten bunuda becerdim en sonunda...gece atağın şiddeti artınca hemen yaptım iğnemi(dikloron ampul)..eşimde o sırada bebek varsa bişey olur yapma falan dedi ama kimseyi dinleyecek halde değildim..ne tuhaf değilmi hastalığın hiç bi yerimde çıkmayışı:)
canım tedavin hayırlı olsun,ilaç kullan bence hiç bişey olmaz.doktoruna sor yada..yada kolşisin 6 ya kadar içilebiliyomuş ona yüklen..inşallah hamile kalırızda şu çok övdükleri hormoh bizede iyi gelir:))) gebelik yarar:) çünkü ben ağrı çektikçe depresyona giriyorum,isyan eder hale geliyorum..herkes güzelce transferini olup sonuç bekliyo ben onu bile yapamıyorum diye ağlıyorum..
yoruldum vallahi...benim kendimden umudum yok hiç..hiç bir belirti kasık hassasiyeti falanda yok..en azından hormonların etkisinden bişey hissediyo herkes..bende oda yok..her zamanki gibi kupkuru hissediyorum kendimi..yine bi başımayım biliyorum..
senin tedavin iyi geçsin inşallah...Allahım sağlıklı sıhhatli nasip etsin canım...

canımsın gulem nasılsın ? nasıl oldun? bende bildiğin gibi 2 gündür iptal durumdayımm çok kötü 2 gece geçirdim...bunada şükür rabbim ama zamanlaması korkunç oldu

kolşisine başladın mı?

canım nasıl oldun? ben anca kendime geliyorum,çok yoruldum..ağrı kesicinin bi etkisi olmaz tedavine,zaten ağrımızada çok etkisi yok..bütün vücudum kazık gibi hala..bu hastalık bizi mutsuz umutsuz ediyo zaten..bırakma kendini,inşallah bebeğin sana gelir rahat bi gebelik geçirirsin..benim test günüm yarın ama hiç içimden gelmiyo test yapmak falan..hatta hormonları falan bırakmak istiyorum artık..bari adet olayım diye..iyice belirtilerim başladı..

bu arada herkese en yakın zamanda bebekleri gelsin inşallah...bi yakınım tüp bebekle hamile kalmış 2 tane yumurtası oluşmuş..rezervlerim azdı demiş anneme..bi mucizeydi olması ama oldu demiş..işte bizde vaktini bekliyoruz..sabır çekerek...

gulemcim hamilelik ve rezerv topiğine yazdığın metni buraya kopyalayıp cvp vermek istedim..öncelikle beni merak ettiğinin farkındayım ama inan bende seni merak ettiğim için bugün hemen foruma girmek istedim...
test gününn geldi çattı...rabbim inşşallahhh İNŞŞALLAHHH bu üstüne ilave çektiğin acıların karşısında mükafatını kat kat verir cnm.
bakalım benim rezervler ve gelişimini çarşamba günü yazarım...
vaktini bekliyoruz demişler yaa aslında çok doğru..vaktinden önce gül açmaz açsada kokmaz misali ...boynumuz kıldan ince bekleyip görecegiz..
allaha emanet ol...
aklımdasın fmf kardeşim

canım sende benim aklımdasın..ben hep derim kızlara keşke tek derdim bebek olsada onun peşinde koşsam rahatça..ağrım olacakmı,ilaç zararlımı diye düşünmeden...
canım kolşisine başlamammı avuç avuç içtim nerdeyse:))) en ağır olduğum gün sabahtan akşama kadar 6 tane falan içtim:) o gece bacağımdan dikloron yaptım kendime,ve 2 tanede 1 er saat arayla ağrı kesici içtim..ve bugün iyiyim diyebiliyorum..sen nasıl oldun? o geceleri bilmezmiyim hiç sabh olmayacak gibi gelir..neyse geçiyoya eninde sonunda,ona şükrediyorum..diyorum 2 gün sık dişini,beteri 3:) bu sefer annem vardı yanımda kadına bebek hayali bile kurdurmadım,sabah rüya gördüm diye geliyodu yanıma ağzına tıktım lafını bile ettirmedim..hiç umutlu değiliz zaten..canım normalde sanırım adet günümde bu gün..işlem gününü sayıyorum ben 12.gün bugün..ama test yapmadım.kan vermedim zaten lab.yok haftasonu gidebileceğim..idrarda da yapmadım çünkü olacakmış gibi gelmyo hiç..yarın idrarda bakıp ilaçlarımı bırakıcam.adetim gelsin diye..ara ara adet belirtilerim başlıyo ama progesteron jel yüzünden sanırım baskılanıyo..benim rapor hakkım duruyo bu arada olur diye yok halimizle özele gitmiştik..bu adetimle fakülteye gidicem.bu yaza iki hakkımıda kullancam..
evet canım zamanı var..bende son sürat denicem..bi şeyler eksik gitti sanırım.gittiği doktorda güvnimi fena halde yitirdi zaten...ve zaten borç batağına girdik bu iş yüzünden...bol enerji toplayıp yaza bismillah deyip giricez:) kolşisinimi asssslaaa ihmal etmeden:)
canım çarşambaya güzel haberlerle dön..lütfen benim yaptığımı yapma ilacını aksatma..çektiğimi bi sen biliyosun:)
öpüyorum...

Back
X