Seneler önceki halimi gördüm.Karıncadan küçük örümcek görsem olduğum yerde çırpınmaya başlardım.Ama yendim.Şimdi gördüğümde"Allah ne güzel yaratmış "deyip inceliyorum. :)
Buraya çok önceden de bir konuyla ilgili yazmıştım sanırım.Bir gün evde yalnız kitap okurken (Gaz veren bir kişisel gelişim kitabı ve korkularla yüzleşmek üzerineydi) duvarda madeni 1 tl. boyutunda bir örümcek gördüm.Kitapta da yüzleşin diyor ya,almışım gazı :) Dedim "ben bu örümceğe dokunacağım".(Şu an okurken neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum : ) ) Nitekim bir anda dokundum ve hayvan yere düşerken ben çığlık atarak 1 metre geriye düştüm sanırım :)
Ama geçti...
Eğer siz bunu yapamam derseniz kademe kademe ilerleyin.Önce hayalen canlandırma,biraz alışınca resimlere bakma ve sonrasında dokunma,videolar seyretme ve nihayet canlı olanla yüzleşme gibi. Christophe Andre'nin "Korkunun Psikolojisi"kitabında bu yöntemler anlatılıyor değişik örneklerle.Tavsiye ederim.Ayrıca Trt Belgesel'de insanların korkularıyla yüzleştikleri bir program vardı.İsmini hatırlayamadım.Örümcekle ilgili bölümü seyredebilirsiniz.