Folik asidi ne zaman bırakmak gerekir?

Tacsiz Prenses

Sakın görünüşe aldanma, görünüşte herkes insandır.
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
308
137
Selam arkadaşlar,
Bazı sitelerde folik asidi 12.haftadan itibaren bırakın gibi şeyler yazıyor. Doktorum kutu bitene kadar kullan dedi ama kutu hâlâ dolu. Doktoruma da güvenmiyorum zaten. Doktor değiştireceğim. Hakkında da çok iyi şeyler okumadım.! 2 gündür kullanmıyorum kestim Folik asidi. Sizce doğru mu yaptım?:KK42:

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,
Bazı sitelerde folik asidi 12.haftadan itibaren bırakın gibi şeyler yazıyor. Doktorum kutu bitene kadar kullan dedi ama kutu hâlâ dolu. Doktoruma da güvenmiyorum zaten. Doktor değiştireceğim. Hakkında da çok iyi şeyler okumadım.! 2 güngür kullanmıyorum kestim Folik asidi. Sizce doğru mu yaptım?:KK42:
13. hafta da gittiğim muayene de dr um bana da kutu bitince bırak dedi ama bende daha kutu da çok var diye o gün bugündür içmiyorum. çünkü verdiği multivitaminin içinde de folic asit mevcut. multivitamin kullanıyorsan dert etme, bırakabilirsin

hamilelik suresince kullanilmasi gerekiyor diye biliyorum.bence baska doktorlada gorus burakma derim.ben yurtdisindayim burada bi vitamin var icinda tum hepsi olan dogum yapasiya kadar hatta emzirme doneminde bile kullanin diyor doktorlar.seni yanlis yonlendirmeyeyim

hayır hamilelik süresince kullanmanın hiçbir faydası yok 12. haftadan sonra kullanmanın bir önemi yok. 12. haftamdayım dün ikili test için gittim doktorum dün yani 12. haftada bıraktırdı ve ımom omega diye bir vitamin ilacına başlattı. bu haftadan sonra kullanmanın bir faydası olmaz folik asiti bırak dedi bilginiz olsun. doktora güvenmek de çok önemli ama size tavsiyem güvenmiyorsanız bırakın derim.

Canim ilk gebeligimdede suanki gebeligimde ucuncu ayin sonunda biraktirdi drum..zaten ondan sonra elevit decavit gibi vitaminlere basliyorsun onlarfada folik asit var..

13. hafta da gittiğim muayene de dr um bana da kutu bitince bırak dedi ama bende daha kutu da çok var diye o gün bugündür içmiyorum. çünkü verdiği multivitaminin içinde de folic asit mevcut. multivitamin kullanıyorsan dert etme, bırakabilirsin
evet kullanıyorum multivitamin. Elevit'i kullanıyorum. Tamam şimdi rahatladım. Çok korktum gereksiz yere ilaç kullanmanın bebeğime bir zarar vereceğini düşündüm bu yüzden bıraktım.

Evet kullanıyorum Multivitamin. Şimdi rahatladım :) Saolun :)

X