- 2 Mayıs 2023
- 15
- 2
- 1
- 28
- Konu Sahibi Hasretkaya
Merhaba 6 haftalık gebelikte doktor folbiol 5mg ve Elenatal 1 önerdi . Elenatal da da folik asit var 400ug . Folbiol de ise 5mg . Acaba fazla mı folik asit alıyorum . Sizler neler kullandınız ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlkFolik asit konusunu ben gebeliğimde çok arastirmistim. İlk gebelik mi? İlk değilse oncekilerde herhangi bir sorun oldu mu bebekte? Ona göre cevap vereceğim.
Merhaba bir sorum olacak. Bende bu ay folik asite başladım henüz hamile değilim. Folik asit hamilelik oluşmasına yardımcı mi oluyor.?Hamile kalmadan 1 ay önce folik trioya başladım içinde kalsiyum ve d vitamini de var. Benim d vitamini eksikliğim vardı bunu önermişlerdi. 12. haftaya kadar kullandım. Daha yeni decavit, magnorm ve gynoferon kullanımına başladım. B12 ve kan eksikliğim vardı ferrum kullanıyordum. Bu kadar şimdilik :) Fazla folik asit idrarla beraber atılıyor zaten :)
Hastaneyi arayıp sordum doktoruma folbiol u kesmem lazımmış ben iki takviyeyi birden aldım 5 gündür umarım sorun olmazFolibol yüksek diye biliyorum.ben hamile kalmadan önce baslamstim doktor onu bıraktırdı. Regenesis kullandim ek kullanmadım alınması gereken folik asit miktarı icindeydi
İlkFolik asit konusunu ben gebeliğimde çok arastirmistim. İlk gebelik mi? İlk değilse oncekilerde herhangi bir sorun oldu mu bebekte? Ona göre cevap vereceğim.
Folibol yüksek diye biliyorum.ben hamile kalmadan önce baslamstim doktor onu bıraktırdı. Regenesis kullandim ek kullanmadım alınması gereken folik asit miktarı icindeydi
Folik asit konusunu ben gebeliğimde çok arastirmistim. İlk gebelik mi? İlk değilse oncekilerde herhangi bir sorun oldu mu bebekte? Ona göre cevap vereceğim.
Doğumdan sonra mı devam ettinizHamilelikte kullandım şimdide kullanıyorum önemli ihmal etmeyin
Bende ilk 3 ay iki ayrı folik asit kullandım ilk 3 ay o şekilde devam etti sonra tek folik asite devam ettim bende sizin gibi kafama takıp sormuştum doktora fazlası zaten atılıyor ayrıca ilk 3 ay 800mg kadar kullanabilirisiniz demiştiMerhaba 6 haftalık gebelikte doktor folbiol 5mg ve Elenatal 1 önerdi . Elenatal da da folik asit var 400ug . Folbiol de ise 5mg . Acaba fazla mı folik asit alıyorum . Sizler neler kullandınız ?
Vücudumda folik asit yetersizliği vardı doktorum kullanmam gerektiğini söylediği için kullanıyorum kızım 4 yaşındaDoğumdan sonra mı devam ettiniz
Hangi marka kullandınız hatırlıyorsanız merak ettim teşekkürlerBende ilk 3 ay iki ayrı folik asit kullandım ilk 3 ay o şekilde devam etti sonra tek folik asite devam ettim bende sizin gibi kafama takıp sormuştum doktora fazlası zaten atılıyor ayrıca ilk 3 ay 800mg kadar kullanabilirisiniz demişti
O zaman 400 Luk olanı kullanın yeter. Diğer 5mg önceki gebeliginde folik asit eksikliği yüzünden bebeğinde engel durumu olanlar için. Fazlasını kullanmayın. Fazlasının zarar verdiğine yönelik araştırmalar da var.İlk
İlk
Hayır hamile kalmaya yardımcı olmaz hamile kaldıktan sonra bebeğin beyin ve omurilik gelişimine faydası olur.Merhaba bir sorum olacak. Bende bu ay folik asite başladım henüz hamile değilim. Folik asit hamilelik oluşmasına yardımcı mi oluyor.?