folik asit kullanmak..

Kızlar merhaba, ben 2016 agustos'ta kromozom bozukluğundan dolayı düşük yaptım. Bebis hemen olmuştu yani ben sadece bir ay öncesinden folic asit kullanabilirim. Tekrar hamile kalmak istediğim için doktor folic asidi kesme dedi. Imom' la başladım şimdiki doktorum onun ağır bir hap olduğunu söyledigi için folidoce kullanıyorum. Hangi doktora gittiysem hepsi folic aside devam etmem gerektiğini söyledi.
Düşük sonrası testlere gelirsek
Önce düşügün sebebini anlamak için test yaptırdık. Kürtajla birlikte ortalama 600 lira tutmuştu. Sonra kürtaja sebep olabilecek genetik sebepler var mı diye baktırdık ki bu biraz maliyetli oldu. Sanırım hem eşim hem benim için toplamda 1000 lira civarı para ödendi. Onlar temiz çıkınca kan pıhtılaşmasi var mı diye bakıldı. Testleri isteyen doktor sende kan pıhtılaşmasi var hamile kaldığında sana her gün iğne vuracağız dedi. Sonra başka bir doktora gittim. O da kromozom bozukluğu şanssızlıktan olan bir şey. Kan iğnelerinin de kesin bir tedavisi yok. Senin normal bir gebeligin olacak dedi. Bize de bu daha mantıklı geldi. Bu arada bu bahsettiğim doktorların ikisi de perinatoloji yani sorunlu geçen hamilelikler üzerine çalışmalar yapmış profesörler. İşin özü bütün bu olayların sonunda bir kaç bin lira harcadık. Bir sürü sonuç elde ettik. Kafamız da bir o kadar karıştı. Hastanelerde çok vakit harcadık. Bana sorarsanız tek yapmamız gereken olayları büyütmemek, kuruntu yapmamak.

Bende de aynı durum var, folik asit bitti, demir şurubuna devam. 3. ayın bitiminde DECAVİT e başladım. Çatlak önleme kremi ve balık yağı da var.
Balık yağını, balık yememe rağmen vermesi normal midir? Balığa bayılan biriyim, yaşadığım yer itibariyle de tazecik deniz balığı bulabiliyorum.
Canım ben doktorları anlamıyorum her biri diğerinden farklı oluyor bende Ege de müthiş bir sahil beldesinde tazecik balıkların organik süt yumurta tereyağı bal sebze Meyve cennetin de yaşıyorum.
Benim doktorum folikasit ve progestan ve coraspin 100 vermişti.
3 ay bitince folikaistle progestanı kesti.
İlk başta Decavit verdi ama ben kendisine nasıl beslendiğimi anlatınca o zaman ek olarak bişey almana gerek yok dedi.
Bana kan testi yaptı kan değerlerim demir vs hepsi gayet normal çıktı şimdi hiç ilaç kullanmıyorum.
Doktorumun dediğine göre yapılan araştırmalar ve deneyler sonucu demir hapı kullanan gebelerle kullanmayanlar arasında doğum sonrası hiç bir değişikliğe rastlanmamış.
Balık yiyen biri olarak size balık yağı vermesi çok abes bence.
Benim doktorum doğal ortamda yaşayan anne adaylarını doğal ortama bırakmaktan yana.
Ve ben bizim burada ki Acıbadem hastanesinin en müthiş doktoruna gidiyorum. Normal de gittiğim hastaneye baktığımız da para kazanmak için onu bunu verebilir ama hiçte öyle değiller aksine verdikleri testlerin önce hastane fiyatını söylüyorlar dilersek dışarıda daha uygun fiyata bulursak yaptırmamızda sakınca olmadığını söylüyorlar.
Sizn doktor biraz pimpirikli galiba :)
Hele ben iler yaş gebesiyim 40 yaşındayım daha çok ek vitamine ihtiyacım olabilir ama gerek yokmuş.
Ben kızımda da içmemiştim zaten iyi ki içmemişim erken doğum yaptığım halde 4 kilo doğmuştu kızım.
Tavsiyem ya doktorunu değiştir yada doktorunla konuş canm.

ben folikasiti direk eczaneden almıştım doktor yazmamıştı. sanırım hiçbirini karşılamıyor o sıkıntı değil. folikdocenin içinde kaç tane var ve nasıl kullanılıyor. benimki günde 3 kereydi. içinde farklı vitaminlerde vardı. folikdoce nasıl acaba cevapladığınız için çok teşekkürler
Sizin kansızlık sorununuzmu var?
Folidoce'u günde bir tane kahvaltıdan sonra içmek suretiyle kullandım.
Kansızlık olan kişilerde genelde folibole kullanılıyor.
Kansızlık sorununuz varsa muayene gününü beklemeden doktorla irtibata geçin ve mutlaka kan testi yaptırın o doğrultuda hangi folikasit takviyesi alacağınıza karar verilir.
Folikasit takviyeleri extra vitamin içermez canım.
Örneğin gebelik öncesi içerseniz size kan yapar gebe kaldığınız da ise bebeğiniz de omur ilik gelişimin de sorun çıkmaz sakatlık riskini oldukça azaltır hatta sıfıra indirger.
Ancak sadece gebelikte içildiğin de hem anneye hemde bebeğe sadece kan yapar bebeğin sakat doğma riskini azaltmaz.
Siz doktorunuzla mutlaka görüşün derim.

Canım ben doktorları anlamıyorum her biri diğerinden farklı oluyor bende Ege de müthiş bir sahil beldesinde tazecik balıkların organik süt yumurta tereyağı bal sebze Meyve cennetin de yaşıyorum.
Benim doktorum folikasit ve progestan ve coraspin 100 vermişti.
3 ay bitince folikaistle progestanı kesti.
İlk başta Decavit verdi ama ben kendisine nasıl beslendiğimi anlatınca o zaman ek olarak bişey almana gerek yok dedi.
Bana kan testi yaptı kan değerlerim demir vs hepsi gayet normal çıktı şimdi hiç ilaç kullanmıyorum.
Doktorumun dediğine göre yapılan araştırmalar ve deneyler sonucu demir hapı kullanan gebelerle kullanmayanlar arasında doğum sonrası hiç bir değişikliğe rastlanmamış.
Balık yiyen biri olarak size balık yağı vermesi çok abes bence.
Benim doktorum doğal ortamda yaşayan anne adaylarını doğal ortama bırakmaktan yana.
Ve ben bizim burada ki Acıbadem hastanesinin en müthiş doktoruna gidiyorum. Normal de gittiğim hastaneye baktığımız da para kazanmak için onu bunu verebilir ama hiçte öyle değiller aksine verdikleri testlerin önce hastane fiyatını söylüyorlar dilersek dışarıda daha uygun fiyata bulursak yaptırmamızda sakınca olmadığını söylüyorlar.
Sizn doktor biraz pimpirikli galiba :)
Hele ben iler yaş gebesiyim 40 yaşındayım daha çok ek vitamine ihtiyacım olabilir ama gerek yokmuş.
Ben kızımda da içmemiştim zaten iyi ki içmemişim erken doğum yaptığım halde 4 kilo doğmuştu kızım.
Tavsiyem ya doktorunu değiştir yada doktorunla konuş canm.

Tahir Bey mi sizin doktorunuz? :))

Çoluk asite başlamayı düşünüyorum folidolce önerdi hep çevre henüz hamile değilim ama istiyorum.doktor tavsiyesi olmadan kullanmak sorun oluşturur mu sizce? Birde erkeklerin folik asit kullanımı spermleri olumlu etkiliyor muş bu konuda bilgisi olan var mı?

Çoluk asite başlamayı düşünüyorum folidolce önerdi hep çevre henüz hamile değilim ama istiyorum.doktor tavsiyesi olmadan kullanmak sorun oluşturur mu sizce? Birde erkeklerin folik asit kullanımı spermleri olumlu etkiliyor muş bu konuda bilgisi olan var mı?
Canım ben doktora falan gitmeden kendim alıp kullandım bir sakıncası yok.Ancak gebe kalmanıza engel herhangi bir rahatsızlığınız eşinizle kan uyuşmazlığınız yada hormonal bir dengesizliğiniz varsa gebelik öncesi bir jinekoloğa girmenizi öneririm.
Folidoce'u n erkekler üzerinde spreme etki attiğine dair bir bilgin yok hiçte duymadım.
Ancak sağlıklı sperm için 45 yaş altı alkol kullanmamak minimum seviyede sigara içmek gerekiyor.
En iyisi doğal olarak yapılan keçiboynuzu pekmezi ki her gece yatarken içilirse ce sabah münasebet yaşanırsa sonuç gayet süper olur ;) :)

Buradan isim vermek istemiyorum ama Bodrum Acıbadem Hastanesinin bana göre en harika iki doktoru Aybala hanım ve Tahir bey.

İkisini de biliyorum, benim doktorum Ali Kavas. Kendi klinigi var, tavsiye ederim. Acıbadem E giden arkadasım da geldi hatta kendisine. Doktorum da acıbadem de dogum yaptırıyor.

Canım ben doktora falan gitmeden kendim alıp kullandım bir sakıncası yok.Ancak gebe kalmanıza engel herhangi bir rahatsızlığınız eşinizle kan uyuşmazlığınız yada hormonal bir dengesizliğiniz varsa gebelik öncesi bir jinekoloğa girmenizi öneririm.
Folidoce'u n erkekler üzerinde spreme etki attiğine dair bir bilgin yok hiçte duymadım.
Ancak sağlıklı sperm için 45 yaş altı alkol kullanmamak minimum seviyede sigara içmek gerekiyor.
En iyisi doğal olarak yapılan keçiboynuzu pekmezi ki her gece yatarken içilirse ce sabah münasebet yaşanırsa sonuç gayet süper olur :KK66: :)
Çok teşekkür ederim canım ben kullanmaya başlayım o halde, sigara içiyor eşim ama çok abartı değil az günde 5 falandır onuda bırakır inş. Alkol falan yok zaten elhamdülillah yaşımızda minnak 25 felan ,hormonlarada baktırdım ulturosonada bi sorun yok. Kan uyuşmazlığı da yok. Gelsin bebiş:KK46::anneadayı:

İkisini de biliyorum, benim doktorum Ali Kavas. Kendi klinigi var, tavsiye ederim. Acıbadem E giden arkadasım da geldi hatta kendisine. Doktorum da acıbadem de dogum yaptırıyor.
İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim canım.
Ben zaten Panikatak hastasıyım.Çok samimi arkadaşım Istanbul'un ve Türkiye'nin en ileri gelen jinekologlarından kendisinden başka kimseye güvenmezdim fakat buradan İstanbula sürekli gidip gelmek zor olduğu için şans eseri burada ki doktorumu buldum ve kendisini inan çok seviyorum ve güveniyorum. Kendimi yanında çok rahat hissediyorum.
Allah bozmasın bir şikayetim yok çok şükür. Benim için doktor değiştirmek öyle kolay değil. Şayet burada doktorumla bir sorun yaşarsam hiç üşenmem İstanbulda ki arkadaşıma giderim :)

Çok teşekkür ederim canım ben kullanmaya başlayım o halde, sigara içiyor eşim ama çok abartı değil az günde 5 falandır onuda bırakır inş. Alkol falan yok zaten elhamdülillah yaşımızda minnak 25 felan ,hormonlarada baktırdım ulturosonada bi sorun yok. Kan uyuşmazlığı da yok. Gelsin bebiş:KK46::anneadayı:
İnşaAllah canım hayırlısı neyse öyle olsun ;)

Back
X