sağolun arkadaşlar 1 hafta daha bekleyeyim ozaman
herkese merhaba,
eşimle çocuk yapmaya karar verdiğimiz an doktor kontrolünden geçme kararı aldık. bundan önce birçok kişiden şimdiden folik asit takviyesi yap cümlesini duydum.
ben ise doktoruma danışmadan her duyduğuma inan, her duyduğu ilacı alan bir anne adayı değilim. insanların nelere alerjileri çıkabiliyor, bitki çaylarının bile yan etkileri varken, herhangi bir ilacın neden etkileri olmasın ki? burda yazılanları görünce açıkçası inanamadım. bu devirde, bu imkanlarda insanların hala bu kadar cahil olmalarına inanamadım.
neyse, doktoruma sordum hocam folik ait takviyesinden bahsediyor herkes, diye. kendisi ise durumu şöyle açıkladı:
hani dağlarda, köylerde, kar yağdığında ulaşımın kesildiği yörelerde halk sebzeden mahrum kalır ve bu köyler hayatlarının büyük bir bölümünde sağlıklı beslenemezler; işte o insanların folik asit takviyesine ihtiyaçları var. istanbul gibi bir şehirde yaşıyorken her gün -folik asit yönünden zengin besinlere ulaşabiliriz. yani doktorum dedi ki -doğal yollardan temin edin bunu ilaçlardan değil.
bebeğini mümkün olduğunca az kimyasal ile dünyaya getir, en saf en doğal en sağlıklı yollardan...
lütfen biraz daha bilinçli olalım, lütfen...
Kaynak:
Ne kadar folik asite ihtiyacımız var?
Önerilen doz her gün 0.4 mg’dır. Doktorunuz aksini önermedikçe, günde 1 mg’ı geçmemelisiniz. Bu dozu B vitamini preparatlarında, multi vitaminlerde, prenatal vitaminlerde bulabilirsiniz.
Folik asit yönünden zengin yiyecekler hangileri?
Karaciğer ve diğer organ etleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, yağlı tohumlar, yumurta ve süt ürünleri, mayalanmış yiyecekler (mayalı ekmek, yoğurt) ve portakal suyu.
ben size katılmıyorum,bu yiyecekleri normaldede yiyoruz,ama gebe kalındığında vücudun daha fazla ihtiyacı varken bu yiyecekleri artırabiliyo muyuz hayır!hatta bazen öyle sıkıntılı hamilelikler geçiriliyoki,bulantı kusmalardan hiçbirşey yiyemediğin oluyo,ama zorda olsa o ilaçları içiyosun,sırf bebeğini düşünen bu kadar anne cahillik mi yapıyo,ben bir sağlıkçı olarak,başım ağrıdığında dahi ilaç almazdım,ama bebeklerim için,günde 10 tane ilaç içyorum resmen,niye sırf onlar için,tabi bu arada o yiyecekleride normal düzeyde yiyorum,buna rağmen vücudum yetişemiyo eksiklere,bence insan başına gelince anlamıyo,sizde hamile kalınca nerde hangi vitamin hapı yararlıymış diye tutuşacaksınız,çünkü herşeyi onların sağlıklı olması için istiyoruz,keyfimizden ilaç içmiyoruz!!!
herkese merhaba,
eşimle çocuk yapmaya karar verdiğimiz an doktor kontrolünden geçme kararı aldık. bundan önce birçok kişiden şimdiden folik asit takviyesi yap cümlesini duydum.
ben ise doktoruma danışmadan her duyduğuma inan, her duyduğu ilacı alan bir anne adayı değilim. insanların nelere alerjileri çıkabiliyor, bitki çaylarının bile yan etkileri varken, herhangi bir ilacın neden etkileri olmasın ki? burda yazılanları görünce açıkçası inanamadım. bu devirde, bu imkanlarda insanların hala bu kadar cahil olmalarına inanamadım.
neyse, doktoruma sordum hocam folik ait takviyesinden bahsediyor herkes, diye. kendisi ise durumu şöyle açıkladı:
hani dağlarda, köylerde, kar yağdığında ulaşımın kesildiği yörelerde halk sebzeden mahrum kalır ve bu köyler hayatlarının büyük bir bölümünde sağlıklı beslenemezler; işte o insanların folik asit takviyesine ihtiyaçları var. istanbul gibi bir şehirde yaşıyorken her gün -folik asit yönünden zengin besinlere ulaşabiliriz. yani doktorum dedi ki -doğal yollardan temin edin bunu ilaçlardan değil.
bebeğini mümkün olduğunca az kimyasal ile dünyaya getir, en saf en doğal en sağlıklı yollardan...
lütfen biraz daha bilinçli olalım, lütfen...
Kaynak:
Ne kadar folik asite ihtiyacımız var?
Önerilen doz her gün 0.4 mgdır. Doktorunuz aksini önermedikçe, günde 1 mgı geçmemelisiniz. Bu dozu B vitamini preparatlarında, multi vitaminlerde, prenatal vitaminlerde bulabilirsiniz.
Folik asit yönünden zengin yiyecekler hangileri?
Karaciğer ve diğer organ etleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, yağlı tohumlar, yumurta ve süt ürünleri, mayalanmış yiyecekler (mayalı ekmek, yoğurt) ve portakal suyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?