• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FOLİK ASİT VE YAN ETKİLERİ

Niloya aslan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2022
26
11
3
Merhaba, folik asit kullanıyorum 3 aydır ve saat 10:00 gibi kullandığım ilaç etkilerini 12:00 gibi almaya başlıyorum fakat rahatsız ediyor. Çene kasılması, mide krampları, diş sıkmalarım artıyor ve halsizlik oluyor uyku hali gibi değil baygınlık gibi.. kullanmayı geciktirip ictigimde olmuyor sizde de oldu mu 🤔

Arkadaşın dediği gibi doktorunuza danışın ilk defa duydum böyle fazla yan etki

ben her gün belli bir saatte almıyorum, aklıma geldiği saatte, mümkünse yemeklerden önce almaya çalışıyorum.

doktor da, eczacı da bu şekilde belirtmişti bana. siz de danışıp, saatinizi sizi daha az etkileyen bir saate çekin.

Merhaba, folik asit kullanıyorum 3 aydır ve saat 10:00 gibi kullandığım ilaç etkilerini 12:00 gibi almaya başlıyorum fakat rahatsız ediyor. Çene kasılması, mide krampları, diş sıkmalarım artıyor ve halsizlik oluyor uyku hali gibi değil baygınlık gibi.. kullanmayı geciktirip ictigimde olmuyor sizde de oldu mu 🤔
Muhakkak doktorunuza söyleyin. Yan etkileri olabilir.

ben her gün belli bir saatte almıyorum, aklıma geldiği saatte, mümkünse yemeklerden önce almaya çalışıyorum.

doktor da, eczacı da bu şekilde belirtmişti bana. siz de danışıp, saatinizi sizi daha az etkileyen bir saate çekin.
Saat 3 oldu etkisi hala geçmedi 🤦🏻‍♀️ her gün böyle. Yemekten sonra alıyorum bazen o da kusturuyor bu sefer

Arkadaşın dediği gibi doktorunuza danışın ilk defa duydum böyle fazla yan etki
Benim bağışıklığım düşük,alerjilerim de çok fazla her ilaç yan etkisini fazla yaşıyorum malesef ve bu hap önemli olduğu için kullandım zorla ama dayanılmaz çile

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum 5 haftalık hamileyim folik asit icince bayilicak derecede uyku basıyor normal uyku basması deil kulaklarımda ugultuyla birlikte doktora söylüyorum folikasit yapmaz böyle etki diyor bayilsanda ayilsanda içeceksin dedi😞 icmeyince çok iyiyim içince kötüyüm siz bı çözüm yolu buldunuz mu acaba yardımınıza ihtiyacım var 5 değişik markanın folik asidini kullandım hepsinde aynı şeyleri yasadim

Back
X