Folik asit

Catlakbukalemun

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2019
237
24
18
Merhaba kk üyeleri. Ben doktor tavsiyesi olmadan 3 ay önce folicus diye folik asit kullanmıştım. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılır mı? Hamileyim ve hamilelikte de içilir mi bir sorun olur mu?

Merhaba kk üyeleri. Ben doktor tavsiyesi olmadan 3 ay önce folicus diye folik asit kullanmıştım. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılır mı? Hamileyim ve hamilelikte de içilir mi bir sorun olur mu?
Gebelikte zaten folik asit veriliyor ama doktora gitmediniz mi hiç daha? Hamileyim dediniz..

folıcus da sanırım 400 luk . 400 luklerı kabul edıyor doktor mesela ben hamıle kalmadan once folbıol kullandım hamılelık olustugunda da 5mg onun dozu yuksek 400 luk bısey ıc ddı tamam demıstım :))

Ben bu folikasit olayını anlamıyorum. Gebe kalmayı mı kolaylaştırıyor da 3 ay önce başlatılıyor? Benim doktorumda bunu verdi ama ben düzenli kullanmadım 🤷🏼‍♀️ Kullanan var mı?

Eklentiler

• 637E7EA0-06FF-47AD-A2E1-969068C6500B.webp
    637E7EA0-06FF-47AD-A2E1-969068C6500B.webp
    23 KB · Görüntüleme: 188
Ben bu folikasit olayını anlamıyorum. Gebe kalmayı mı kolaylaştırıyor da 3 ay önce başlatılıyor? Benim doktorumda bunu verdi ama ben düzenli kullanmadım 🤷🏼‍♀️ Kullanan var mı?
Hamile kalmayi kolaylastirmiyor fakat gebelik olusumunda ufak tefek bpzukluklar yapisal olarak yani varsa onlari duzenliyor ayrica duzenli aksatmadan kullanmani tavsiye ederim duzenlu kullandigim ay hamile kaldim canim

Hamile kalmayi kolaylastirmiyor fakat gebelik olusumunda ufak tefek bpzukluklar yapisal olarak yani varsa onlari duzenliyor ayrica duzenli aksatmadan kullanmani tavsiye ederim duzenlu kullandigim ay hamile kaldim canim
Teşekkür ederim canım, düzenli kullanıcam ama bunu değiştirmeyi düşünüyorum. Ne oldugunu anlamadım içinde çeşitli yağlar vitaminler var( balıkyağı omega3) tam folik asit değilmiş gibi. Folbiol kullanacağım tabi önce hafta sonu doktora sorarak

Dün test verdiyseniz değerin sağlıklı artıp artmadığını 2 günde bir test yaparak kontrol etmeniz lazım. Nasıl 3 hafta sonra gideceksiniz anlamadım.

Çoğu doktor 5 mg=5000 mcg folik asit veriyor ama ben o kadar yüksek doz kullanma taraftarı değilim günlük alınması gereken folat miktarı 400 mcg. Yaklaşık 10 katı yani gerek yok fazlasına bence.

Ben hamilelik öncesi kendim 400 mcg folik asit aldım onu kullanıyorum. Hamile olduğum vakit doktoruma sorup yine 400 mcg ile devam ederim. Ama sormak söylemek lazım yani.

Dün test verdiyseniz değerin sağlıklı artıp artmadığını 2 günde bir test yaparak kontrol etmeniz lazım. Nasıl 3 hafta sonra gideceksiniz anlamadım.

Çoğu doktor 5 mg=5000 mcg folik asit veriyor ama ben o kadar yüksek doz kullanma taraftarı değilim günlük alınması gereken folat miktarı 400 mcg. Yaklaşık 10 katı yani gerek yok fazlasına bence.

Ben hamilelik öncesi kendim 400 mcg folik asit aldım onu kullanıyorum. Hamile olduğum vakit doktoruma sorup yine 400 mcg ile devam ederim. Ama sormak söylemek lazım yani.
Sen ne aldın folik asit olarak?

Bulunduğum şehirde hiç bir hastaneye randevu yok hepsi dolu. Bende biliyorum hemen hastaneye gitmeyi ama yok işte randevu

Ben sağlık ocağında ki doktora sormuştum bana folik asit önerdi 35 tl eğer daha pahalıysa şöyle devletin karşıladığı folik asitten yazayım demişti bi hamile kalmadan kullanılan varmış bide tedavi amaclı olan varmış. 3 ay kullandım halen hamile kalamadım doğum doktoruna gidince kontrole sormuştum su ilacı kullanıyorum devam etsem problem olur mu diye bana devam et bi günde tamamını icsende zarari olmaz onun içinde sadece vitamin var dedi kapattı konuyu ama yinede doktora sormadan başlamayın derim

Back
X