FoLik AsiT

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
14.207
17.636
498
Meraba kizlar.. ben 9 aydir gebelik icin ugrasiyorum. Pcoluyum. Bugun dr randevum vardi bana testler verdi hormon testi ve kan testi ultrason sonuclarina bakti normal dedi. Simdide testleri yaptircam haftaya ama folik asit verdi pco da ne ise yariyor folik asit gebe kalmaya yardimcimi ? Yardimci olursaniz sevinirim duphaston kullaniyorum birde.
Folik asiti nasil kullanicam gunde 1 kez mi ? ve ne zaman baslaniyor icmeye..?

Son düzenleme:
cnm folik asiiti tedavi amacli vermemistir o sadece bi vitamin ve hamile kalirsan eger ilk 4hafta zaten haberin olmuyor
o donemde bebegin icin cok faydali olacak surekli kullan

bende pkoluyum doktorum bana da verdi folik asit. yanında glukophage da verdi. belki glukophagedan olabilir benim iştahım açılmadı hatta 2 ayda 58 kilodan 55e düştüm.

Kızlar ben yaklaşık 1 aydır folik asit kullanıyorum ve iştahı açtığını düşünüyorum.
Canımın normalde çekmediği şeyleri istiyorum ve yiyorum :(

Acaba psikolojik mi ya da folik asitin etkisi olabilir mi?

Zaten normalde de iştahlı biriyim bununla napcam bilmiyorum

Burada folik asitin iştah açtığını okudum ama bazılarında da açmıyomuş..bi de demir hapı alıyorum

Acaba demir mi yapıyo :S

anaaaam gelcek kilolar :( Zaten şişkoyum iyicene dombili olcam ya :(

Son düzenleme:
Bu folik asidi ne zaman icmeye basliycam peki ?? :26:
Off Allahim Yarabbim pco denen sey benim omrumu yedi ya :43::43::43::43:

bende bebek istediğimden emin oldğum an ,gidip eczaneden folik asit aldım.işimin yoğunluğundan dolayı doktora gidemedim.şu an gebeliğe hazırlıkta bildiğim tek adım bu.. 3 ay önce kullanmaya başlamak gerekiyomuş.1,5 aydr kullanıyorum.yalnızca folik asit yeterlimi acaba? başka kullanmam gereken ,önerebileceğiniz ne var??

Kızlar ben yaklaşık 1 aydır folik asit kullanıyorum ve iştahı açtığını düşünüyorum.
Canımın normalde çekmediği şeyleri istiyorum ve yiyorum :(

Acaba psikolojik mi ya da folik asitin etkisi olabilir mi?

Zaten normalde de iştahlı biriyim bununla napcam bilmiyorum

Burada folik asitin iştah açtığını okudum ama bazılarında da açmıyomuş..bi de demir hapı alıyorum

Acaba demir mi yapıyo :S

anaaaam gelcek kilolar :( Zaten şişkoyum iyicene dombili olcam ya :(

Ben diyetteyim zaten umarim istahim acilmaz zaten gebelik icin kilo veriyorum dr önerisiyle :26:
Nefsimize dur diyebilsek

folik asiti hamile kalmayı düşündüğünüz andan ittibaren kullnmalısınız hatta 4 ay evvelinden. zaten ilk 4 ay falan kullanıyosunuz yanlış hatrlamıyosam sonra vitam,in demir hapına falan başlanıyo. bu arada iştah açmaz zaten bir nevi vitamin oluyo. arkadaşım senin durum piskolojik bence :)) ben erken kullanmayı akıl edemedim bebek düşünenler mutlaka kullanın

Iyi de ben 9 aydir istiyorum bebek olmadi :44: Simdi icmemmi gerekiyor yani bebek olana kadar

bende bebek istediğimden emin oldğum an ,gidip eczaneden folik asit aldım.işimin yoğunluğundan dolayı doktora gidemedim.şu an gebeliğe hazırlıkta bildiğim tek adım bu.. 3 ay önce kullanmaya başlamak gerekiyomuş.1,5 aydr kullanıyorum.yalnızca folik asit yeterlimi acaba? başka kullanmam gereken ,önerebileceğiniz ne var??

mümkünse doktora gidin o size testler yapıp vücudunuzun ihtiyacına gömre vitamin verir kansızlık varsa demir verir. bebek gelmeden vücudunuz eksik olanlarını tamamlamalı. genelde hamilelik sonrtası diş kayıbı kadınlarda ileriki yaşlarda kemik erimesi. saç dökülmesi ve tekrar çıkmaması bu vitaminleri tamamlamadan hamile kalmaktan kaynaklanıyo.

iç canım zararlı bişey değil nasılsa sen bedenini güçlendiriyosun.

Zaten doktor vermisti ama bi sorayim dedim ben kullananlara. Rabbim bizimde yuzumuzu guldurur elbet birgun bende anne olurum once daha muhtaclara sonrada bana versin Rabbim.. Amin

Zaten doktor vermisti ama bi sorayim dedim ben kullananlara. Rabbim bizimde yuzumuzu guldurur elbet birgun bende anne olurum once daha muhtaclara sonrada bana versin Rabbim.. Amin

amin canım inşallah. 9 ay çok uzun bir süre değil ben 2 sene bekledim. ben bebek yapmayı düşünene kadar bilmezdim günleri falan olduğunu. ve ozaman hayran kaldım şu ilk geceden hamile kalabilen insanlara nasıl bir doğurganlıktır bu anlamış değilim:53:. 2 senede zor kaldım hamile :))) okadarda hesaplıyoduk :52::52::52:

amin canım inşallah. 9 ay çok uzun bir süre değil ben 2 sene bekledim. ben bebek yapmayı düşünene kadar bilmezdim günleri falan olduğunu. ve ozaman hayran kaldım şu ilk geceden hamile kalabilen insanlara nasıl bir doğurganlıktır bu anlamış değilim:53:. 2 senede zor kaldım hamile :))) okadarda hesaplıyoduk :52::52::52:

Valla bende sasiyorum kimisi bulamaz kimiside bilemez iste kiymetini. Ama herseyden once Allah ne zaman isterse o zaman olur elbet. Moral cok onemli bu konularda. Pco da var bende bide baskalarinin cocuklari oldukca imreniyorum oturup agliyorum isyan etmiyorum ama imreniyorum iste :(

Back
X