Folik Asit!!!

Dilos0519

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
16
3
1
27
Kızlar ben yarın tam 8 haftalık hamile oluyorum.Bebeğimi 5+3 günlükken öğrendim.Doktor kalp atımlarını görüyorum dedi.Ultrason için olumsuz hiçbir şey söylemedi.Kan sonuçların da gayet iyi dedi.Folik asit yazmadı başta.Ben dedikten sonra yazdı.O gün aldım folik asidi ama 3 haftadır çok düzensiz kullandım.Acaba bebeğime bir sıkıntı yaratır mı bu durum?Yarından itibaren bir ay düzenli kullansam aradaki açığı kapatabilir miyim?

folik asit ve beraberindeki vitaminlerin çoğu günlük ihtiyaç duyulan dozda ayarlanıyor. yani bundan sonra düzenli alman önceki günlere etki etmez ama sonrası için iyi olur.

demek istediğim, vücut bunları o gün kullanıyor. bir sonraki güne etki etmiyor, depolanmıyor.

Bundan sonra düzenli kullan günlük verilen miktarda al.
arayi kapatayim diye fazla kullanayim falan deme. Hic birşey olmaz merak etme kafana takma

Kızlar ben yarın tam 8 haftalık hamile oluyorum.Bebeğimi 5+3 günlükken öğrendim.Doktor kalp atımlarını görüyorum dedi.Ultrason için olumsuz hiçbir şey söylemedi.Kan sonuçların da gayet iyi dedi.Folik asit yazmadı başta.Ben dedikten sonra yazdı.O gün aldım folik asidi ama 3 haftadır çok düzensiz kullandım.Acaba bebeğime bir sıkıntı yaratır mı bu durum?Yarından itibaren bir ay düzenli kullansam aradaki açığı kapatabilir miyim?
canım folik asiti kullanıp kullanmaman bebeiğine zarar vermez folik asit özelliklşe bebeğin omuriliğinin iyi gelişmesine kemiklerine çok iyi geliyor 9 ay boyunca bebeğinin sağlıklı bi şekilde ve fazlasıyla senn vücudundan rahatlıkla vitaminlerinin eksiksiz almasına yardımcı olur sen eksiksiz ve düzenli bir şlekilde kullan bu hem bebeğin için hemde senn için çok önemli bebek büyüdükçe senn vücüdundan tüm vitaminlerin azalıcak çünkü folik asiti düzenli şekilde kullan devamlı unutma gerekirse hergün bir alarm kur telefonuna unutmamana yarrdımcı olur

Şimdiye kadar çok şükür bir sıkıntım olmadı.Ne kanama ne ağrı.Bir terslik yoktur dimi
folik asit düşük vs gibi durumlarla ilgili değil zaten. yani kullanmadığın için böyle bir belirti görmezsin. yada kullanım sebebi de bunları önlemek değil. bebekteki muhtemel gelişim sıkıntılarını önlemek, senin ve bebeğini ihtiyacı olan vitamini takviye etmek.

Back
X