Sizi kötü anlamda eleştirmiyorum, yanlış anlamanızı da istemem ama kendinizi ifade ederken evliliğiniz, kendiniz hakkında yazdıklarınızla verdiğiniz cevaplar çeliştiği için üyeler tepki gösteriyor bence.
Mesela ben eşimle mutsuz olsam, adam bana eşi ve bir kadın olarak değer vermese, ev arkadaşı modunda olsak, üstelik sizin ifadenize göre karı-koca olmayı başaramasanız da kardeşinizin borcunu ödeyecek kadar iyi yürekli, boşlukta olduğunuzu anlatabildiğiniz, buna saygı gösteren bir adam eşim olsa, yani kısaca kendinizi rahatça ifade edebildiğiniz bir eşe sahipseniz ben boşanmak istiyorum, seni de kendimi de kandırmak istemiyorum, ben sevmek sevilmek istiyorum, aramızda kağıt üzerinde de olsa bir evlilik bağı olduğu sürece kendimi özgür hissedemiyorum, maddi olarak durum malum, ikimizde borç ödüyoruz, borcu senin üstüne yıkıp gidemem, böyle bir haksızlık yapamayacak kadar değerli dostluğun, eş olmayı başaramadık ama aynı evi paylaşan iki iyi dost kalabiliriz, en azından maddi olarak ikimizde rahatlayıncaya kadar aynı evde yaşarız der birlikte gider boşanma davası açardım, lakin siz boşanmayı düşünüyorum diyorsunuz sonra kedilerinizi öne sürüyorsunuz, daha sonra borçları öne sürüyorsunuz, kediler de borçlarda boşanmaya mani değil, borç bitene kadar aynı evde yaşanır, feraha erince kedilerinizi alır ayrı bir ev açarsınız, benimde kedilerim köpeklerim vardı, hala bir köpeğim var, onları terk etmediğiniz müddetçe sizle her yerde yaşamaya alışıyorlar.
Eğer ben böyle bir konu açmış olsaydım, eşimle boşanmış olurdum, aşk bu evliyken de başınıza gelebilir diyebilirsiniz, evet gelebilir, gelmez demiyorum asla olmaz demem böyle şeylerde zira 47 yaşına kadar çevremde asla olmaz denilen birçok şeyin yaşandığına şahit olmuş tecrübeli bir kadınım ama ben kartlarımı açık oynarım, direkt gider boşanırım, size gelen tepkiler aşkı isterken boşanmaya mani olmayan şeyleri engel gibi göstermeniz.