Fotograf ve video takintim...

Yazyagmuruuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2010
17
0
36
Diğer
Merhabalar,

Ben 19 yasindayim. Yaklasik 2 senedir çok tuhaf bir `takintim` var; video ve fotograf..
Biri benim videomu veya fotografimi çeksin, veya özellikle benim degil, mesela baska birinin/seyin fotografini veya videosunu çekerken, ben o anda o ortamda bulundugum için fotoya veya videoda biraz bile görünsem hemen geriliyorum. Bilmiyorum neden. Mesela geçen sene ben ve yakin arkadasim fotograflar çekmistik, ve arkadasim bana ertesi gün yollayacagini söylemisti, ama ben bütün gece uyuyamadim `acaba fotolarda biryerlerim görünüyormudur, acaba gerçekten hepsini yollarmi, belkide biryerde gögüslerim gözüküyordu, ve o bu fotoyu bana vermeyecek` gibi saçma sapan seyler geçti durdu aklimdan.

Simdide video takintim çikti, az önce arkadasimi aradim ve sordum sende içinde benimde bulundugum bir video var mi diye, ve oda bana hayir hiç yok ama tekrar bakarim bir ara dedi, ve ben simdide onun derdine düstüm. Mesela `belkide videoda tam elim `tuhaf` biryerimdeyken beni çekmislerdir` veya `belkide herhangi bir fotoda elim tuhaf biryerimdeyken bir fotoya çikmisimdir` gibi seyler geçip duruyor aklimdan. Bu dusuncelerimden çok bunaldim artik kurtulmak istiyorum, ama piskologa gitmeden, kendim hal etmek istiyorum. Bazi geceler gözüme uyku girmiyor. Geçen gün ölmeyi bile düsündüm sonra çok sükür ki kendime geldim ve saçma sapan dusundugumu anladim..

Tek bu degil, biriyle sohbet ederken o kisi ara sira telefonu baktigi zaman acayip geriliyorum acaba benim fotografimi mi çekiyor diye. Benim asil derdim; bende olmayan benim görüntülerim, yani mesela biri benim videomu çekiyor, veya bir videoda bende görünüyorum, ama o videonun bende olmamasi..

Lütfen bana yardimci olun 2 senedir bogusuyorum ama birtürlu atamadim kafamdan bu saçmaligi, annem, arkadaslarim, kardesim kisaca herkes biktilar artik, beni kirmamak için kimse bir sey de diyemiyor ama eminim ki yakinda birileri fena halde patlayacaklar artik e hakli olarak. Acaba arkadasimla arkadasligimi bitirsem kurtulurmuyum? Sonuçta o zaman onu zirt pirt arayamam foto ve video sormak için, yoksa bu çok mu saçma olur? Ama demekki içimde bir güvensizlik var ki ona karsi böyle bir sey yapiyorum, yani bu durumda arkadasligimi bitirmem mantikli mi olur. Noluurr yardimci olun kafayi yemek üzereyim, bu pazar 20 yasima girecegim, 20 yasima kuskusuz, takintisiz biri olarak girmek istiyorum.

Son düzenleme:
Buradan yapacağımız 3-5 kelimelik bir telkinle rahatlayacak gibi durmuyorsun. Biz sana ne olacak canım diyeceğiz bir sürü önerme sunacağız. Sen haklısınız deyip bir yarım saat rahatlayacaksın ancak bunu tekrar konuşmak isteyeceksin. Çünkü zarar göreceğine inanıyorsun. Çünkü üzerinde çalışmadın, pratik yapmadın. Yüzleşmedin o korkunla. Bu yüzden uzman yardımı almaktan çekinmeyin derim ben. 2 yıldır sürüyor diyorsunuz üstelik bırakın daha fazla sürmesin. Hayat fotoğraflardan, videolardan kaçarak geçmesin.

Bende de aynı durum mevcut köşe bucak kaçmak ama ben genelde çirkin olduğumu düşündüğüm ya da bakımsız özensiz olduğumu bildiğim zamanlar bu kaçma işini yaparım

"kendim hal etmek istiyorum. Bazi geceler gözüme uyku girmiyor. Geçen gün ölmeyi bile düsündüm sonra çok sükür ki kendime geldim ve saçma sapan dusundugumu anladim.. "

ölmeyımı dusundunuz :53: canım bence acil psıkolojık terapı gormen lazım .

olmeyı dusunecek kadar takıntılıysanız eger,cıddı bır durum bu.

bence hıc gecıkmeyın psıkologdan randevu alın .

Bence sizin kendinizle ciddi bi ozguven sorununuz var yada komplekslisiniz

Kensinizi nasi buluyosunuz? Guzellik anlaminda . Cokmu goz onundesiniz farkli yorumlar aliosunuz ve belki de sikildiniz?? Olabilirmi

Buradan yapacağımız 3-5 kelimelik bir telkinle rahatlayacak gibi durmuyorsun. Biz sana ne olacak canım diyeceğiz bir sürü önerme sunacağız. Sen haklısınız deyip bir yarım saat rahatlayacaksın ancak bunu tekrar konuşmak isteyeceksin. Çünkü zarar göreceğine inanıyorsun. Çünkü üzerinde çalışmadın, pratik yapmadın. Yüzleşmedin o korkunla. Bu yüzden uzman yardımı almaktan çekinmeyin derim ben. 2 yıldır sürüyor diyorsunuz üstelik bırakın daha fazla sürmesin. Hayat fotoğraflardan, videolardan kaçarak geçmesin.

Evet dogru söylüyorsunuz ama o korkumla nasil yüzlesebilirim ki? Bu sıkıntımdan yardim almadan kurtulamaz miyim? Çok basit gibi görünüyor ama bir türlü kafamdan atamıyorumm :(

Bende de aynı durum mevcut köşe bucak kaçmak ama ben genelde çirkin olduğumu düşündüğüm ya da bakımsız özensiz olduğumu bildiğim zamanlar bu kaçma işini yaparım
Ya benimki aslinda su; arkadasimla foto çekindigimiz zaman genelde onun kamerasi ile çekiniriz, çünkü bende fotograf makinesi yok. Sonra arkadasimin 13 yasinda bir erkek kardesi var, o zaten sürekli herseyin fotosunu/videosunu çeker, ve iste günün sonunda arkadasim bana msn`den yollayacagini söyler, ve yollar, ama o zamanda benim aklima sunlar takiliyor; `acaba kardesi video çektiginde videoda az da olsa bende çikmismiyimdir` .. Yani arkadasim `hayir` dese bile o zamanda sirf tamamen net sekilde çikmadigim için yani videoda konusmadigim için ama sadece `göründügüm` için hayir dedigini zannediyorum, ve yine içime süphe düsüyor. sanirim güvensizlik meselesi, ama nedense baska konularda güveniyorum, bi fotograf konusunda..

"kendim hal etmek istiyorum. Bazi geceler gözüme uyku girmiyor. Geçen gün ölmeyi bile düsündüm sonra çok sükür ki kendime geldim ve saçma sapan dusundugumu anladim.. "

ölmeyımı dusundunuz :53: canım bence acil psıkolojık terapı gormen lazım .

olmeyı dusunecek kadar takıntılıysanız eger,cıddı bır durum bu.

bence hıc gecıkmeyın psıkologdan randevu alın .

evet gerçektende aklimdan geçti.. ama piskologa gidecegimde ne diyecegim? `merhaba benim bir takintim var birileri videomu veya fotografimi çekitigi zaman huzursuz oluyorum, bu yüzden kendimi öldürmeyi bile düsündüm` .. bana güler resmen :(

Bence sizin kendinizle ciddi bi ozguven sorununuz var yada komplekslisiniz

Kensinizi nasi buluyosunuz? Guzellik anlaminda . Cokmu goz onundesiniz farkli yorumlar aliosunuz ve belki de sikildiniz?? Olabilirmi

Evet özgüven sorunum hep vardi zaten..
Kendimi çok çok güzel bulmuyorum ama kesinliklede çirkin bulmuyorum.
Çok göz önünde olan biri degilim, hep evdeyim zaten insan yüzü gördügüm yok, ama bu takintilar bende sosyal oldugum zamanlarda vardi..

yani içinde bulunduğumuz internet ortamından dolayı aslında çok da yersiz bir takıntı değil ama seninki biraz abartı olmuş canım.obsesif kişilik bozukluğu deniyor buna.bende de var ev dışındaki ortamlarda özellikle tuvalete falan gittiğimde kapı kollarına musluk başlıklarına dokunamıyorum mesela.kendi kendine yenebilirsin ama bi terapiye gitsen daha iyi olur bence belki altında yatan başka bi sebep vardır.

daha önce hiç böyle bir sorun duymamıştım.gereksiz yere niye takıntı yapıyosunki afedersin de çıplak gezmiyosun heralde.göğüslerin ya da başka bi yerin niye gözüksün, çok açık giyinmiyorsan eğer.ya da elin nerde olabilirki.nereni tutabilirsin bi başkasının yanında en fazla.bence uzman birinden yardım al

Evet dogru söylüyorsunuz ama o korkumla nasil yüzlesebilirim ki? Bu sıkıntımdan yardim almadan kurtulamaz miyim? Çok basit gibi görünüyor ama bir türlü kafamdan atamıyorumm :(

bunu konuşmak zorundasınız, neden böyle düşündüğünüzü aslında yanlış açılardan baktığınızı anlamak için. hani o "hah" anı vardır ya bir şeyi anlarsınız sizde yer eder onu yakalamak için konuşmalısınız. yardım almadan kurtulmanız zor görünüyor. üstelik yardım alan ve faydasını gören insan çok gördüm etrafımda, artık herkes en ufak bir problemde psikoloğun kapısını çalmaya çekinmiyor bence diz de çekinmeyin, rahat ve mutlu bir hayatı herkes hakediyor :)

Back
X