Kesinlikle bundan bahsediyorum yani bir stüdyo gereçleri neler demişim gibi yorumlar yapmışlar. Çok teşekkür ederim yorumunuz çok kıymetliBenim sevdiğim bir fotoğrafçı var. Takipleşir yorumlaşırız. Bir makine ile geldi bizim evde pencerenin perdenin önünde kızımın 3 5 fotosunu çekti 1 yaşta çok da güzel oldu. Bu işte göz önemli tarz önemli flashla veriyorum fotoları 10 da çıktı verdi ona göre anlaştık. Ekipman için beğendiğiniz bir fotoğrafçıya danışabilirsiniz. Mümkünse farklı şehirden tabi rakip de olmamak lazım. Bence seve seve yardımcı olurlar. Albümleri de matbaa basıyo sonuçta onları da bulup konuşursunuz. Olur bence ya yavaş yavaş da olur.
Arkadaşın kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum siz alınganlık yapıyorsunuz. Fikrinize ihtiyacım yok deme lüksüne de sahip değilsiniz. Konu açıyorsanız saygı çerçevesinde herkes cevap verebilir;Biz zaten eşimle esnafiz hanımefendi bes yıldır. Ben bu işi hobi olarak yapıyorum ancak profesyonellesmek istiyorum. Ee isim gereği de kimin ne niyetli olduğunu da anlıyorum yani insan sarrafi olduk. İyi niyeti kötü niyeti biliyoruz hamd olsun. Sizin fikrinize ihtiyacım yok zaten sizin gibi müşteriyi ben pohpohlamiyorum vallahi de billahi de isterse başka bir yere gidebilir inanair misiniz zerre umrumda değil biz işimizi hakkıyla yapan insanlar olduğumuz için gidene üzülmeye vaktimiz bile olmuyor.
Yani yıl olmuş 2025 siz stüdyo çekimi yaptıran birini mi gordunuz şahsen ben görmedim ayrıca cadde üstü fotoğrafçılara girin bakım kaçının stüdyosu var. En son oğlumun yaş gününde stüdyosu olan fotgrafci biz bulamadık da. En fazla biyometrik çekiyorlar küçücük bir alanda, normal vesikalik çeken dahi bulamadom da ben. Ayrıca ben yavaş yavaş ilerlemek istiyorum diyorum stüdyo en son aşaması değil mi bu işin ha yoksa platoları da mı fotoğrafcilar açıyordu.. ayrıca sizin yorumunuza ihtiyacim yok diyorum yani yorum yapıyor olabilmeniz sizin fikrinize ihtiyacım olmadığı gerçeğini degistirmezdış çekimi kaçıncı mesajınızda söylediğinizi tek tek sayalım isterseniz. dolayısıyla o mesaja gelene kadar bir fotoğrafçının temel ihtiyaçlarından bahsettim ki daha It ihtiyaçlarından dahi bahsetmedim.
önceki mesajımda da dediğim gibi kimin yanıt vermesi ya da vermemesi gerektiğine siz karar veremezsiniz. sorular bütün kullanıcıların yanıtlarına açıktır.
Evet bir iki lens gerekir tripot gerekir filan ama bunlara siz karar verirsiniz ne yapmak istiyorsaniz edinirsiniz. O kadar çok foroğrafçı sayabilirim ki ufaktan başlayan. Iş olarak görmedim niyetlenmedim ama gözlemlemeyi de sevdiğim bir alan diyebilirim. Bi kaç iyi iş yapınca bulunuyosunuz hemen instagramdan valla bence. Düğün çekimleri için platolar var zaten herkes aynı ampullerle siyah beyaz duvarla foto çekiniyo bu ara plato sahipleri dekorları zaten yıla modaya uygun oluşturuyor. Yani benceeee ekipmanı filan aldıktan sonra atıyorum yakın arkadaşı kuzeni yeni evlenmis birini tekrar gelinlik giydirip bile çekilebilir yaa. Instagram reklamları da bölgesel verilir. Bence deneyin. Olmazsa ekipman satılır da.Kesinlikle bundan bahsediyorum yani bir stüdyo gereçleri neler demişim gibi yorumlar yapmışlar. Çok teşekkür ederim yorumunuz çok kıymetli
Arkadaşın kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum siz alınganlık yapıyorsunuz. Fikrinize ihtiyacım yok deme lüksüne de sahip değilsiniz. Konu açıyorsanız saygı çerçevesinde herkes cevap verebilir;Sigrid de gayet güzel bir üslupla yaz
Fotoğrafa merakım var. Yani hayal gücüm olduğunu da inanaiyorum ama bu işin teknik kısmında yokum . Mesela sop yapmak filtre yapmak gerekir bu tarz kısımlarda eğitim almalıyım en tabi iş olarak nasıl ilerlerim hiç bilmiyorum ufaktan başlayarak ilerlemek istiyorum. Yani söylemek istediğim ben bir fotoğrafçı stüdyosu açacağım değil bu işe nasıl başlariimEn basit telefonla yapılan çekimlerde dahi açıyı yakalamak gerekiyor. Dünyanın en pahalı kamerasını da alsanız açı ve hayal gücü çok önemli.
O yüzden eğitim alarak başlamanız gerekiyor. Bütçem yetersiz diyorsanız da youtubeda birsürü video ve ders vardır bununla ilgili, tabi fotoğraf makinesi almak da gerekiyor.
Bize telefonunuzla çektiğiniz bir manzara fotoğrafı atabilir misiniz ? Fotoğraf çekmeyi çok seven biri misiniz yoksa bu işten kazanç elde etmek için birden bire mi aklınıza geldi?
Yani yıl olmuş 2025 siz stüdyo çekimi yaptıran birini mi gordunuz şahsen ben görmedim ayrıca cadde üstü fotoğrafçılara girin bakım kaçının stüdyosu var. En son oğlumun yaş gününde stüdyosu olan fotgrafci biz bulamadık da. En fazla biyometrik çekiyorlar küçücük bir alanda, normal vesikalik çeken dahi bulamadom da ben. Ayrıca ben yavaş yavaş ilerlemek istiyorum diyorum stüdyo en son aşaması değil mi bu işin ha yoksa platoları da mı fotoğrafcilar açıyordu.. ayrıca sizin yorumunuza ihtiyacim yok diyorum yani yorum yapıyor olabilmeniz sizin fikrinize ihtiyacım olmadığı gerçeğini degistirmez
Heh işte size sarilasim geldi demek istediğim bu. Böyle yapabilir miyim bu şekilde ise gerçekten emek versem olur mu çünkü istiyorum ehliyetim de var gidebilirim her mekana. Ama resmiyette de sıkıntı olur mu mesela bu tarz başlamak için en fazla nasıl araçlar gerekir onları bilmek istiyorumEvet bir iki lens gerekir tripot gerekir filan ama bunlara siz karar verirsiniz ne yapmak istiyorsaniz edinirsiniz. O kadar çok foroğrafçı sayabilirim ki ufaktan başlayan. Iş olarak görmedim niyetlenmedim ama gözlemlemeyi de sevdiğim bir alan diyebilirim. Bi kaç iyi iş yapınca bulunuyosunuz hemen instagramdan valla bence. Düğün çekimleri için platolar var zaten herkes aynı ampullerle siyah beyaz duvarla foto çekiniyo bu ara plato sahipleri dekorları zaten yıla modaya uygun oluşturuyor. Yani benceeee ekipmanı filan aldıktan sonra atıyorum yakın arkadaşı kuzeni yeni evlenmis birini tekrar gelinlik giydirip bile çekilebilir yaa. Instagram reklamları da bölgesel verilir. Bence deneyin. Olmazsa ekipman satılır da.
Benim eksik bilgim var ve ben de bu yüzden bu soruyu sordum zaten. Bilgim olsa sormam mesela. Ben hiç tripodla çekim yapan görmedim mesela hiç Kapadokya çekimi yaptınız mı bilkiyorum zibilyon tane çekim yapan insan görebilirsiniz. Makine çok önemli evet güncel ve kaliteli olması gerekir ama tripod falan tiktokta canlı yayın mi acicax veya gece mi çekim yapicam bana ışık lazım olsun. İşte diyorum ya sizin fikrinize ihtiyacım yok. Mesela siz o şekilde yapabilirsiniz işinizi ama benim tarzım değil mesela. Siz öyle yaptınız diye ben gidip tripod alamam yani..ayrıca siz kimsiniz asıl azarlayan sizsiniz hala inatla yazıyorsun kardesss fikrini İnan zerre merak etmedim ki ben konuşma yorulma yaniyahu stüdyonuz olmadığını varsayalım. siz bir tane objektifle hem düğün hem de dış mekan çekimi yapabileceğinii mi sanıyorsunuz? tripodunuz olmadan çekim olacağını mı sandınız? bembeyaz giyinen gelinin bazı dış mekan çekimini softbox ya da reflektör olmadan çekerseniz saatlerinizi photohop ve lightroom karşısında ediy yaparak geçirmek zorunda olacağınızdan haberiniz yok tabi ki.
o haşde adobe suite programlarına yapmanız gereken aylık ya da yıllık bazdaki ödemeleriniz ve elbette bu programları çalıştırabilecek bir bilgisayarı da bütçenize ekleyeyim ben en kısa yoldan.
burada size cevap veren hanımların cevapları hoşunuza gitmedi diye azarlayabileceğinizi mi sandınız siz? hem de eksik gedik bilginizle?
Yani bir marka kurmak algı vergi işi işlerini bilmiyorum. Bi işhanında ofis ve vergi levhasını erken edinmek işi kolaylaştırabilir tabi ama bu kısmı bu işi yapanlardan öğrenmeniz lazım.Heh işte size sarilasim geldi demek istediğim bu. Böyle yapabilir miyim bu şekilde ise gerçekten emek versem olur mu çünkü istiyorum ehliyetim de var gidebilirim her mekana. Ama resmiyette de sıkıntı olur mu mesela bu tarz başlamak için en fazla nasıl araçlar gerekir onları bilmek istiyorum
Su yukaridaki sigrid hanımefendi mi beyefendi mi adınız lütfen benden önce siz izleyin. Ayrıca sayın arkadaşım çok teşekkür ederim. Hemen izleyeceğim
Şu çocuk benim arkadaşım. Üniversitedeyken bu işi yapmak istiyorum diye karar veriyor ve bir makineyle başlıyor. Katalog çekimleri yapıyo şimdi değişik mankenlerle hiç bilmediğim markalara
Benim de çizim yeteneğim var ama teknik bilmiyorum. Yeteneğimi kullanıp kazanç elde etmek için grafik tasarım ve illüstrasyon kursuna başlayacağım.Fotoğrafa merakım var. Yani hayal gücüm olduğunu da inanaiyorum ama bu işin teknik kısmında yokum . Mesela sop yapmak filtre yapmak gerekir bu tarz kısımlarda eğitim almalıyım en tabi iş olarak nasıl ilerlerim hiç bilmiyorum ufaktan başlayarak ilerlemek istiyorum. Yani söylemek istediğim ben bir fotoğrafçı stüdyosu açacağım değil bu işe nasıl başlariim
Ben dış çekim üzerine kendim gelistirmek istiyorum ve yavaş yavaş ilerlemek istediğimi belirttim. Gelmiş tripoda kadar yazmışsınız. Dış çekim gün ışığında yapılır başka bir ışık materyali bulundurmamiza gerek yok. Ha ben bu işe bas koyarım ilerlerim o zaman bir stüdyo nasip olur her şeyi alırım. Siz biraz abartmışsiniz. Lütfen cevap vermenize gerek yok sizinle ben anlasamiyorum.
Benim eksik bilgim var ve ben de bu yüzden bu soruyu sordum zaten. Bilgim olsa sormam mesela. Ben hiç tripodla çekim yapan görmedim mesela hiç Kapadokya çekimi yaptınız mı bilkiyorum zibilyon tane çekim yapan insan görebilirsiniz. Makine çok önemli evet güncel ve kaliteli olması gerekir ama tripod falan tiktokta canlı yayın mi acicax veya gece mi çekim yapicam bana ışık lazım olsun. İşte diyorum ya sizin fikrinize ihtiyacım yok. Mesela siz o şekilde yapabilirsiniz işinizi ama benim tarzım değil mesela. Siz öyle yaptınız diye ben gidip tripod alamam yani..ayrıca siz kimsiniz asıl azarlayan sizsiniz hala inatla yazıyorsun kardesss fikrini İnan zerre merak etmedim ki ben konuşma yorulma yani
Sert konuşmuş olabilir ama o da haklı. Ben bu ara örgü örüyorum mesela tığ kullanıyorum başlama hevesi olan bi arkadaşıma önce tüm numaralardan tığ alacaksın dedim. Genelde sevdiğim ip türüne göre 3 3.5 4 kullanırım 2.0 no ile hiç örmedim ama bitişte ip temizlerken lazım oluyor. Gibi... gibi...Su yukaridaki sigrid hanımefendi mi beyefendi mi adınız lütfen benden önce siz izleyin. Ayrıca sayın arkadaşım çok teşekkür ederim. Hemen izleyeceğim
Su yukaridaki sigrid hanımefendi mi beyefendi mi adınız lütfen benden önce siz izleyin. Ayrıca sayın arkadaşım çok teşekkür ederim. Hemen izleyeceğim
Yıllar önce bir fotoğraf yarışmasında birinci olan fotoğraf cep telefonu ile çekilmişti.Ustad Ara Guler derki, "En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi eğer, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı. Güzel işler, en iyi şartlara sahip kimselerden değil, yaptığı işe nazar-ı dikkatini verebilen kimselerden çıkar. Bu herhangi bir iş için olabilir."
Goz ve kompozisyon cok onemli ozetle, dunyanin yatirimini yapip istediginiz kadar profesyonel ekipman alin, sizde iyi bir goz yoksa olmaz
Ben sizin yerinizde olsam telefonumla cerceveleme, kompozisyon uzerine calisir, oldugumu dusundugumde de ekipman toplamaya baslardim.
Ekleme: Sigrid cok iyi fikirler vermis, kustahlik etmemis.
Ustad Ara Guler derki, "En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi eğer, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı. Güzel işler, en iyi şartlara sahip kimselerden değil, yaptığı işe nazar-ı dikkatini verebilen kimselerden çıkar. Bu herhangi bir iş için olabilir."
Goz ve kompozisyon cok onemli ozetle, dunyanin yatirimini yapip istediginiz kadar profesyonel ekipman alin, sizde iyi bir goz yoksa olmaz
Ben sizin yerinizde olsam telefonumla cerceveleme, kompozisyon uzerine calisir, oldugumu dusundugumde de ekipman toplamaya baslardim.
Ekleme: Sigrid cok iyi fikirler vermis, kustahlik etmemis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?