• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğrafcilik

cicekars

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2025
15
-10
1
28
Kizlar merhaba. Ben fotoğrafcilik işine girmek istiyorum. Fotoğrafa, çekimlere ilgim var. Nasıl süreç izlemeliyim aramızda bu işi yapan arkadaşım var mı bana yardımcı olup fikir verecek öneri verecek kişilere ihtiyacım var yardımcı olur musunuz

Bütçeniz var mı? Fotoğraf işine çok para yatırmak lazım

Çalışacağınız alan ne olursa olsun en az bir adet body, birkaç farklı mm lens, birden fazla tripod, alana göre 3 yönlü gimbal, ışıklar, softbox, baskı gereçleri, backdroplar gibi gereçleri başlangıç için mutlaka gerekiyor. Hiçbir müşteri durup sizin bunları zamanla tamamlamanızı bekleyemez. Dolayısıyla bunları alacak kadar bir bütçe gerekiyor.
Eğitim için gereken bütçeyi de eklemek gerekebilir.

Online fotoğrafçılık eğitimleri var onlardan birini seçerek başlayabilirsiniz derslerinize, profesyonel kameraların da ikinci elleri uygun fiyatli oluyor size bütçenize uygun geleni seçerek alabilirsiniz, lens vs eksik parçaları da yavaş yavaş tamamlarsınız, ayrıca ikinci ellerde tüm parçaları bir arada toptan satıyorlar, fırsatınız oldukça manzaralı yerlere ufak çaplı çekimler yapmaya giderek kendiniz deneye deneye keşfedebilirsiniz, çok da eğlenceli olur diye düşünüyorum, hem derslerde öğrendiklerinizi uygulamaya da dökmüş olursunuz

Çalışacağınız alan ne olursa olsun en az bir adet body, birkaç farklı mm lens, birden fazla tripod, alana göre 3 yönlü gimbal, ışıklar, softbox, baskı gereçleri, backdroplar gibi gereçleri başlangıç için mutlaka gerekiyor. Hiçbir müşteri durup sizin bunları zamanla tamamlamanızı bekleyemez. Dolayısıyla bunları alacak kadar bir bütçe gerekiyor.
Galiba fotoğrafçısınız daha nazik bir dil ile de anlatılabilir mesela. Evet benim düşük bütçe dediğim bütçem ile alabiliyoruz bir tane makine alıp başlamaktan bahsetmedim elbette 😊

Online fotoğrafçılık eğitimleri var onlardan birini seçerek başlayabilirsiniz derslerinize, profesyonel kameraların da ikinci elleri uygun fiyatli oluyor size bütçenize uygun geleni seçerek alabilirsiniz, lens vs eksik parçaları da yavaş yavaş tamamlarsınız, ayrıca ikinci ellerde tüm parçaları bir arada toptan satıyorlar, fırsatınız oldukça manzaralı yerlere ufak çaplı çekimler yapmaya giderek kendiniz deneye deneye keşfedebilirsiniz, çok da eğlenceli olur diye düşünüyorum, hem derslerde öğrendiklerinizi uygulamaya da dökmüş olursunuz
Dükkan açmak için buralardan alınan belgeler yeterli mi sizce

Ayrıca benim tanıdığım var düğün fotoğrafımızı da o bey çekmişti ama hiç bu dediklerinizi de kullanmadi daha başka çekimlerinde de çok kez bulundum ama işi çok iyi

Chatgpt'ye sormalısın bence. Ben artık yeni Bi işe hobiye vs karar verirken hep ona soruyorum ayrıntıları 😁

daha iyi biliyorsanız devam edin o zaman.
Valla zaten sizin fikrinizi değil gerçekten yardımcı olmak isteyenlerin fikrini sordum. Sacmalamissiniz da sacmalamissiniz. Siz yardımdan Ziyade taş koyanlardansiniz bence çıkıp başka bir soruya yanıt verin size fikrinizi sormuyorum iyi aksamlaar

Valla zaten sizin fikrinizi değil gerçekten yardımcı olmak isteyenlerin fikrini sordum. Sacmalamissiniz da sacmalamissiniz. Siz yardımdan Ziyade taş koyanlardansiniz bence çıkıp başka bir soruya yanıt verin size fikrinizi sormuyorum iyi aksamlaar

ben size stüdyosu olan bir fotoğrafçının en temel gereksinimlerini sıraladım. -ki bu işe girmeye niyetli birisi olarak zaten sizin bunları biliyor olmanız lazımdı- bunlar sizin için yolunuza taş koymak ise zaten size geçmiş olsun.
burada yöneltilen her bir soru her üyenin yorumuna açıktır.

Benim sevdiğim bir fotoğrafçı var. Takipleşir yorumlaşırız. Bir makine ile geldi bizim evde pencerenin perdenin önünde kızımın 3 5 fotosunu çekti 1 yaşta çok da güzel oldu. Bu işte göz önemli tarz önemli flashla veriyorum fotoları 10 da çıktı verdi ona göre anlaştık. Ekipman için beğendiğiniz bir fotoğrafçıya danışabilirsiniz. Mümkünse farklı şehirden tabi rakip de olmamak lazım. Bence seve seve yardımcı olurlar. Albümleri de matbaa basıyo sonuçta onları da bulup konuşursunuz. Olur bence ya yavaş yavaş da olur.

Galiba fotoğrafçısınız daha nazik bir dil ile de anlatılabilir mesela. Evet benim düşük bütçe dediğim bütçem ile alabiliyoruz bir tane makine alıp başlamaktan bahsetmedim elbette 😊
Daha ne kadar nazik bir dille yazabilirdi neler gerekli olduğunu sırayla yazmış sadece okuduğununuzu mu anlayamadınız? Bu alınganlıkla siz hizmet sektörüne asla giremezsiniz. 5 dakika sonra müşteriye trip atıp küsmeye kendinizce laf sokmaya başlarsınız

ben size stüdyosu olan bir fotoğrafçının en temel gereksinimlerini sıraladım. -ki bu işe girmeye niyetli birisi olarak zaten sizin bunları biliyor olmanız lazımdı- bunlar sizin için yolunuza taş koymak ise zaten size geçmiş olsun.
burada yöneltilen her bir soru her üyenin yorumuna açıktır.
Ben dış çekim üzerine kendim gelistirmek istiyorum ve yavaş yavaş ilerlemek istediğimi belirttim. Gelmiş tripoda kadar yazmışsınız. Dış çekim gün ışığında yapılır başka bir ışık materyali bulundurmamiza gerek yok. Ha ben bu işe bas koyarım ilerlerim o zaman bir stüdyo nasip olur her şeyi alırım. Siz biraz abartmışsiniz. Lütfen cevap vermenize gerek yok sizinle ben anlasamiyorum.

Daha ne kadar nazik bir dille yazabilirdi neler gerekli olduğunu sırayla yazmış sadece okuduğununuzu mu anlayamadınız? Bu alınganlıkla siz hizmet sektörüne asla giremezsiniz. 5 dakika sonra müşteriye trip atıp küsmeye kendinizce laf sokmaya başlarsınız
Biz zaten eşimle esnafiz hanımefendi bes yıldır. Ben bu işi hobi olarak yapıyorum ancak profesyonellesmek istiyorum. Ee isim gereği de kimin ne niyetli olduğunu da anlıyorum yani insan sarrafi olduk. İyi niyeti kötü niyeti biliyoruz hamd olsun. Sizin fikrinize ihtiyacım yok zaten sizin gibi müşteriyi ben pohpohlamiyorum vallahi de billahi de isterse başka bir yere gidebilir inanair misiniz zerre umrumda değil biz işimizi hakkıyla yapan insanlar olduğumuz için gidene üzülmeye vaktimiz bile olmuyor. 😉

En basit telefonla yapılan çekimlerde dahi açıyı yakalamak gerekiyor. Dünyanın en pahalı kamerasını da alsanız açı ve hayal gücü çok önemli.
O yüzden eğitim alarak başlamanız gerekiyor. Bütçem yetersiz diyorsanız da youtubeda birsürü video ve ders vardır bununla ilgili, tabi fotoğraf makinesi almak da gerekiyor.
Bize telefonunuzla çektiğiniz bir manzara fotoğrafı atabilir misiniz ? Fotoğraf çekmeyi çok seven biri misiniz yoksa bu işten kazanç elde etmek için birden bire mi aklınıza geldi?

Ben dış çekim üzerine kendim gelistirmek istiyorum ve yavaş yavaş ilerlemek istediğimi belirttim. Gelmiş tripoda kadar yazmışsınız. Dış çekim gün ışığında yapılır başka bir ışık materyali bulundurmamiza gerek yok. Ha ben bu işe bas koyarım ilerlerim o zaman bir stüdyo nasip olur her şeyi alırım. Siz biraz abartmışsiniz. Lütfen cevap vermenize gerek yok sizinle ben anlasamiyorum.

dış çekimi kaçıncı mesajınızda söylediğinizi tek tek sayalım isterseniz. dolayısıyla o mesaja gelene kadar bir fotoğrafçının temel ihtiyaçlarından bahsettim ki daha It ihtiyaçlarından dahi bahsetmedim.
önceki mesajımda da dediğim gibi kimin yanıt vermesi ya da vermemesi gerektiğine siz karar veremezsiniz. sorular bütün kullanıcıların yanıtlarına açıktır.

Back
X