YAni sen yapamazsin demek için mi yoksa bilgi vermek için mi yazdığınızı anlamadım ama bende mesela ilki daha ağır basıyor. Çünkü uslubunuz oyle. Ben bu işin teknik kısmını internet gibi bilgi coplugunden değil işin uzmanından yani donanımlı kurslara giderek öğreneceğim.orasi ayrı benim sormak istediğim kısım çok ayrı. Ayrıca dediğiniz gibi çekim yapan hiç hormedim kinaye olsun diye değil gerçekten görmediğim için soyluyorum ben Nevşehir'de yaşıyorum da gerçekten samimi iseniz o zaman yardımcı olun ne dersiniz meselao zaman tripod çekimini ben size anlatayım. alanda ilk bilgi olsun size.
özellikle dar açılı lenslerle çalışıyorsanız -ki dış mekanda öyle olacak- lens ölçeği büyüdükçe ağırlaşır. kalp ritmimiz gereği elimiz titrer ve lens ağırlaştıkça bizim gözle dahi göremediğimiz mikro titremeleri fotoğraflarda maalesef blurlaanmaya başlar. ortalama olaram 60mm'den dar lenslerde kabaca 1/100 değerinden daha düşük enstantenelerde çalışmak mümkün değildir. özellikle düşük ışık koşullarında daha da küçük enstantene değerlerinde el titremesi daha da artacağı için üç şeyden azından birini kullanmakta yarar vardır:
1. tripod
2. softbox
3. reflektör
insanlara ileri geri cevaplar verirken iki kez düşünün. gerçekten hadsizlik ediyorsunuz.