- 15 Aralık 2014
- 104
- 134
- 103
- 32
- Konu Sahibi papatyalarlar
Fransa'da brut maas-net maas hesabi nasil yapiliyor acaba, bilen var mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fransa'da brut maas-net maas hesabi nasil yapiliyor acaba, bilen var mi?
Bu cok genelleme olmusFransa karışık şuan ben olsam gitmem.
Fransaya komsu bi ulkede yasiyorum, ustelik fransizca konusuyorum ama Fransa degilde Hollanda veya Almanyayi tercih ederdim sanirimEvet belki de o yüzden bu kadar harika geçmiştir, ondan dedim ya geri kalan soruları Avrupa'da yaşayanlarımız cevaplasın diye :) Fakat bildiğim kadarıyla Fransa zaten belli oranda kira yardımı yapıyor, şartlarını iyi araştırmanız lazım.
Bir de alışveriş konusunda dikkat edebilirsiniz. Mesela biz öğrenciler Fransanın en ucuz marketinden alışveriş yapar paradan kar ederdik, fakat gidip de iyi bir marketten alırsanız belki 250 300 Euro'ya çıkarsınız.
Kız o karışıklığı gören yok ki çok tanıdık var sorunca sedece pariste arada bir gösteri oluyor taşkınlık yoksa normal herkes izliyormuş polisin durdurduğu nadir olay varmışFransa karışık şuan ben olsam gitmem.
Acces'cigim bende komsu ulkedeyim belki biliyosundurAy ben de sarisinim ondan mi diyosunFransizlar bana asiri kibar geliyor mesela. Sokakta kimse beni tanimiyor ama herkes gulumsuyor. Taniyan tanimayan bonjour diyor falan. Ama hic ten rengine yonelik farkli davranmis olabiliceklerini dusunmedim cunku memleketin 1/4üCezayirli diger 1/4ü Afrika ulkelerinden gelenler zaten. Oran daha bile fazla olabilir. Fransizlar yakinda kendi ülkelerinde azinliga düşme tehlikesiyle karsi karsiya bence. Bizim Suriyeli sikintimiz gibi belki daha bile fena.
Ozellikle mi bu siteyi onerdiniz hesaplama icin? Acikcasi google'da birbirinden farkli sonuclar cikaran siteler var o yuzden guvenemedim.
Sanki bizim buralar çok sakinFransa karışık şuan ben olsam gitmem.
Valla simdi sakinlesti. Ama olaylarin zirvede oldugu hafta biz kucuk bi sehirde yasiyoruz orda bile olaylarin ciktigi arap mahalleleri vardi.. ben Turkiye'deydim ama esim duymus mesela olaylari.Kız o karışıklığı gören yok ki çok tanıdık var sorunca sedece pariste arada bir gösteri oluyor taşkınlık yoksa normal herkes izliyormuş polisin durdurduğu nadir olay varmış
Ya Paris cok kozmopolit ve biraz Istanbul gibi insanlar sabirsiz ve kaba olabiliyor. Kucuk sehirler ozellikle guneye indikce insanlar cok farkli bence. Ama benim esim Fransiz. Belki sosyal cevrelere onunla girdigim icin bunu hissetmedim. Sokakta da hissetmedim belki esmer degilim. Sacim acik. Bilemedim benim de kafam karisti. Ama Fransa'da bu tur irkciliga yonelik soylemler suc yani. En azindan ben oyle biliyorum. Yani cok arap var. Bi kismi tesetturlu. Bu konuda sikinti yasiyo olsalar kalmazlar ki Fransa'da? Yanlis gozlemlemis de olabilirim.Acces'cigim bende komsu ulkedeyim belki biliyosundur
Nezaman fransaya gelsem insanlari hem medeniyetsiz hem itici buluyorum
Ozellikle irkcilikla karsilastim diyemem cunku turist gibi gelip gidiyorum ama biraz insanlarla muattap olacak olmus olsaydim kesin biseler yasardim (tesetturluyum belki oyuzden bakislari bana itici geliyo bilmiyorum) ki yasadigim ulkede hic bi gun kapaliyim diye yada turkum diye itelenmedim daha sempatik geliyo bana yasadigim ulke
Dislanmaya alisik olmus olabilirlerde oyuzden sorun etmiyolardir belki bende bilemedimYa Paris cok kozmopolit ve biraz Istanbul gibi insanlar sabirsiz ve kaba olabiliyor. Kucuk sehirler ozellikle guneye indikce insanlar cok farkli bence. Ama benim esim Fransiz. Belki sosyal cevrelere onunla girdigim icin bunu hissetmedim. Sokakta da hissetmedim belki esmer degilim. Sacim acik. Bilemedim benim de kafam karisti. Ama Fransa'da bu tur irkciliga yonelik soylemler suc yani. En azindan ben oyle biliyorum. Yani cok arap var. Bi kismi tesetturlu. Bu konuda sikinti yasiyo olsalar kalmazlar ki Fransa'da? Yanlis gozlemlemis de olabilirim.![]()
yani haniYa Paris cok kozmopolit ve biraz Istanbul gibi insanlar sabirsiz ve kaba olabiliyor. Kucuk sehirler ozellikle guneye indikce insanlar cok farkli bence. Ama benim esim Fransiz. Belki sosyal cevrelere onunla girdigim icin bunu hissetmedim. Sokakta da hissetmedim belki esmer degilim. Sacim acik. Bilemedim benim de kafam karisti. Ama Fransa'da bu tur irkciliga yonelik soylemler suc yani. En azindan ben oyle biliyorum. Yani cok arap var. Bi kismi tesetturlu. Bu konuda sikinti yasiyo olsalar kalmazlar ki Fransa'da? Yanlis gozlemlemis de olabilirim.![]()
İlk basta hep boyle dusunuluyor ama is basa dusunce gercekten bilemiyorsun isteyip istemedigini. O hayal gibi gordugun sey birden gercek olunca onun beraberinde getirdigi diger gercekler de birden yuze carpiyor.avrupada neresi olursa olsun giderim şu anda. hele ki çocuk da yokmuş. eşimin işi nedeniyle ingiltereye taşınma durumumuz var. devlette öğretmenim ama önce ücretsiz izin, sonra gerekirse istifa edip gideceğim.
Ucret net. Biraz daha pazarlik yaptik 2500 yaptilar. Eh iste derken, mesela bu ucretle neler yapilabilir, neler yapilamaz? Tabi ben de calismaya baslayinca muhtemelen duzelir durumumuz ama yine de en kotusunu dusunmek daha dogru geliyor.Ücret netse bence eh işte yeter ama brüt için ben olsam gitmezdim. Irkçılık gerçekten çok değişken bir durum ve bu üzücü. Tiple, giyimle vs çok değişiyor, esmer biriyle sarışın biri, açık ve kapalı biri farklı deneyimler yasayabiliyor. Bazı şehirler daha iyi bazıları daha yabancıya kapalı olabiliyor. Ben ırkçılık hiç yaşamadım, Alman olmadığım bariz olsa da Türk ya da Müslümandir diyen de olmamıştır. En fazla Avrupalı bir göçmen kadar irite oluyorlardır ama tabi ki kimse bir şey demiyor yüzünüze. Ama bir ömür boyu orada bir yabancı olacağınızı ve sizinle konuşan herkesin gözünde böyle olacağınızı bilerek gelin. Bu kötü bir şey mi hayır değil ama bir etiket mi evet etiket. Ne kadar rahatsız olacağınız tamamen size bağlı.
Tesekkur ederim yanitiniz icin. Fransizca ogrenmek zor mu? Sadece ingilizceyle olmaz sanirim degil mi.Hangi şehirde yaşayacağınıza bağlı ama benzer maaşla, tolouse’da tek yaşayıp ikizlere bakan kişi tanıyorum. Tatile de gidip gelebiliyor gayet, çok sık olmasa da.
Fransızca bilmeden iş bulmak zor, ancak yaşadığınız şehre göre değişir. Ben tatil beldesinde yaşıyorum ve az veya kötü Fransızca ile çalışan insanlar tanıyorum.