• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransız vatandaşlığı

bi sorum daha olucakti sizce ben tek basima gidebilirmiyim Tûrkiye'yé sorunsuzca?{{mairie'yé gidip ailelerden izni yazip imzalamalarimi lazim ?}}ve yani Tûrkiye'den gelisten bi sorun çikartirlarmi kuçuksun gidemezsin bi yere diye ? burda veya Tûrkiye'de...

18 dolduktan sonra hic bir sorun olmaz merak etme...:34:

bi sorum daha olucakti sizce ben tek basima gidebilirmiyim Tûrkiye'yé sorunsuzca?{{mairie'yé gidip ailelerden izni yazip imzalamalarimi lazim ?}}ve yani Tûrkiye'den gelisten bi sorun çikartirlarmi kuçuksun gidemezsin bi yere diye ? burda veya Tûrkiye'de...

18 i doldurunca rahat gidip gelebilirsin canim yoksa olmz galiba sorun cikabilir.

sen simdi gidip nikahmi yapacaksin ne zaman dolacak 18 ?

Ne nikahi cnm ya sadece tatile gitmek istiyorum ama iste 17 yasimdayim sorun olurmu diyorum ... oturdugumuz yerden belediyeden kagit alin diyor aileniniz imza atsin dior pazartesi gidip sorucagim dogru sorunsuzca gidebilirmiyim diye . Önce size soruyum dedim ...

Ne nikahi cnm ya sadece tatile gitmek istiyorum ama iste 17 yasimdayim sorun olurmu diyorum ... oturdugumuz yerden belediyeden kagit alin diyor aileniniz imza atsin dior pazartesi gidip sorucagim dogru sorunsuzca gidebilirmiyim diye . Önce size soruyum dedim ...

izine gidip gelmen icin ne gibi bi sorun olabilir ki yani bence olmamasi lazim ama sen yinede ordan sorustur ben nikahtan bahsediyorsun sandim...

Fransiz vatandsligimi ? Evet arastirdim , hatta 16 yasimda gidip sormusdum fransiz vatandsligimi almak istiorum diye bana 18 yasina girmeden bir ay ônce gelmen lazim demisdi , bende bugun telefon ettigimde hersey degi$ti dedi internettede ara$tirdim bir i$e girip çalismam gozukmeliymi$sim , kendimin evde oturduguma dair kagit gostermem lazimmis , ve hftada iki gunmu oyle birsey kursa gitcekmi$sim bi ay sonra test yapcaklarmis fransizcam varmi yokmu diye ve fransa tarihi 'nin ustunden sorular sorcakmis .. bide yaziyorduki 18 ay cevabi bekleniyormus...
Yanii ben bunlarii yapana kadar nisanlimla evlenip nisanlim para kazanip dugunumuzu yapariz sonrada fransiz vatandasligimi basvururum diyorum .. ama iste nerde kolay sizce evlenmek ? buraya gelip turist olarak evlenmek veya Tûrkiye'de evlenmek ve buraya getirmek ?

18 ay bekletmezler canim bence cok uzun bi sure o testide sonunda yapiyolarmis zaten. Fransizcanda vardir zaten senin sorun olmaz onemli olan basvurunu kabul etmeleri ve tabiki isinin olmasi..
Hayirlisi olsun hakkinda

18 yas dolmadan sorun cikabilir canim. Ailenden imzali kagitla gidersin olmazsa yani ailenmi isin vermiyo gitmeden onlardan habersizmi gitmeyi dusunuyorsun eger sorun olmazsa ?

Fransa'dayim bende...
Sunu bil ki, ogrenciysen, isin yoksa zorluk cekirtirler sana.

Ama asil konu bu degil...
Tamam 17 yasindasin, ergenlik donemi bitti sayilir, hayallerin var vs vs... Ama bu acele neyin nesi?
Ama var ya, burada birilerine kizilacaksa, o da ailen!
Neyse,

Hadi dusun simdi, evlendiniz iyi hos, nerde yasiyacaksiniz, ailende mi?
Okula gidiyorsun nasil ekmek parasi bulacaksiniz?
Mustakbel esine hop diye is verirler mi?
Hadi isi var, hastalik, kaza bela olmicagini kim soyleyebilir? O zaman ne yapicaksiniz?
Ha birde sunu demeden edemicem, erkekler zor olgunlasiyor, 30 yasindaki bi adam bile cocuk gibi davranislar sergileyebilir, senin nisanlin ne yapicak o yasta sence?
Birde buralara gelip, belkide gozu kocaman acilacak kim bilir?
Isini saglama almadan evlenme derim!

Ama ha "seni ilgilendirmez" diyorsan, kendinden, nisanlindan eminsen, herseyden eminsen, sozum bittigi yerdedir.
Mutluluklar diliyorum.

hey Allahim sen sabir ver.
bu nedir ya?
nasil anne babalar var 15 yasinda cocuk nisanlanir mi ya?
hakkaten bu ergenlerde hicbir suc yok.
nasil egitim aliyorlarsa oyle karsiligini veriyorlar.
baska topikte kiz 18 yasinda hamile kalip kurtaj oldu diye bi linc etmedigimiz kalmisti
meger normali oyleymis.

telefondaki kadin desen iyiydi KARI biraz kaba olmus,bence evlenmek icinde cok acele etmissiniz zaten nisanlandiginiz zamanda cocukmussunuz annen nasil gel sizi nisanliyalim demis sasirdim dogrusu neyse ALLAH MUTLU MESUT ETSIN ne diyelim INSALLAH ilerde bu kadar erkenci davrandigin icin pisman olmazsin cunku daha hayatin baharindasin...

yahu twetty bu kez aynı fikirdeyiz şaşırdım he :27:

15 yasinda nisanlanmak nedir ya?
daha beyin tam gelismemis vucut tam gelismemis evlilik olayina girilmis...
aileniz ne kadar hatali...
bu kadar erken yasta evliligi falan dusunmeyin, once okulunuzu dusunun okulunuz bitsin DAHA LISEDESINIZ VE EVLILIK DUSUNUYORSUNUZ!
lise bitince de bir universite okuyun...ufkunuz gelissin biraz!
cok kucuksunuz daha vallahi sastim kaldim nedir bu evlilik meraki...

iste aile faktörü ne kadar önemli

12 yasinda cocuk bir flört yasiyor,cocukluk aski diyelim aile hadi canim size nisan takalim diyor 15 yasinda,

böyle aileler cocuklarinin aklina cinseligi sokuyor sonra evlilik disi hamilelikler,kürtajlar falan..

ilkokulda asik oldum ailem bildi,ortaokulda oldum ailem bildim tabi sonrakileri bilmedi :) ama

o yaslarda ayran gönüllüydük sevdik ama aklimiza hemen evlenelim gelmedi...

cünkü gelmesine izin vermediler...

17 yasinda sevdik hic bu asklarda evlilik planlari yoktu,o zaman bile aman yarin ne olacak bakalim cok genciz diyoduk..

Allahim hemen böyle nisan yapsinlar,evlendirsenler kücück cocuklari..

ama bi sevgilileri olsa tekme tokat girerler..

bu ne demek ya cocugun aklina neler sokuluyor..

geldik bilmem kac yasimiza ailemiz hala dogru kararlar almamizi sagliyor...

cocuk gelinler olmasin diye bagriliyor ama yok sevgilisi olmasinda kücük kadin olsun hepsi önemli deigl

Back
X