• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fsh oranı...

xoxslemesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
14
0
86
45
İstanbul
arkadaşlar geçenlerde cildiye ye gidip cild sorularım için hormon testi yaptırıdım.
test sonuçarında fsh oranım 23.36 çıktı doktor onu işraretleyip tekrar yaptırmamı istedi. bu sefer yapıplan teste testo= 47.88 dhea =241.4
bilgisi olan var mı ?
bu arada bekar ve 79.luyum..

Öncelikle geçmiş olsun canım.Adetlenme sorunu yaşıyomusun bilmiyorum ama CADIARZUsenin yaşında biri için bu fsh değeri bayaa yüksek, bu arada fsh hormonu yumurtalık rezervlerinin ne durumda olduğunu gösterir.Eğer bu değer yüksekse rezervlerde azalma var demektir yani doğurganlık azalıyor.Ayrıca bu hormona adetin 3. günü bakılıyor onun dışındakiler yüksek çıkıyor.Bana kalırsa bir kadın doğuma gitmen daha iyi olacak canım.Bende aynı sorunları yaşadım ama şuan fsh bayaa düştü çok şükür.Tabii ben çocuk için uğraşıyorum.:utangac:

arkadaşlar geçenlerde cildiye ye gidip cild sorularım için hormon testi yaptırıdım.
test sonuçarında fsh oranım 23.36 çıktı doktor onu işraretleyip tekrar yaptırmamı istedi. bu sefer yapıplan teste testo= 47.88 dhea =241.4
bilgisi olan var mı ?

merhaba,,,
seni telaşlandırmak istemem ama değerin gerçekten çok aşırı yüksek.fsh ta sınır değer maksumum 10 ideal değer de 5-6 civarıdır.
bu testte en önemli faktör adetin 3. günü yapılmasıdır.eğer alakasız bi günde yaptırdıysan değer yüksek çıkmış olabilir.
eğer adetin 3. günü yapılmadıysa bu değeri dikkate alma.
sana tavsiyem bu konuyla ilgili bi jinekoloğa gidip tahlillerini yaptırman olacaktır.yaşın 30 lu yaşlara merdiven dayamış çok geç kalmaman için bu tür kontrollerini geciktirmemeni dilerim.ilaçla tedavi edilecek durumdayken geç kalıp herşey çok geç dememek için lütfen bi jinekoloğa gidip adetinin 3,günü fsh,lh,estradiol,tsh,ts3,ts4......gibi tahlillerini yaptır ve bunların bi jinekolog doktorun değerlendirmesini dinle...
umarım herşey yolunda gider,,sağlıkla kala.s.

Öncelikle geçmiş olsun canım.Adetlenme sorunu yaşıyomusun bilmiyorum ama CADIARZUsenin yaşında biri için bu fsh değeri bayaa yüksek, bu arada fsh hormonu yumurtalık rezervlerinin ne durumda olduğunu gösterir.Eğer bu değer yüksekse rezervlerde azalma var demektir yani doğurganlık azalıyor.Ayrıca bu hormona adetin 3. günü bakılıyor onun dışındakiler yüksek çıkıyor.Bana kalırsa bir kadın doğuma gitmen daha iyi olacak canım.Bende aynı sorunları yaşadım ama şuan fsh bayaa düştü çok şükür.Tabii ben çocuk için uğraşıyorum.:utangac:

merhaba benim fsh da yüksek canım kaçtı fsh ın kaça düştü ve nasıl düşürmeyi başardın benimle paylaşırmısın

bilgisi olan var mı ?

canım benim fsh da 13 ve ben bebek istiyorum ve bana bebek için geç kalmamamı söyledi drum

slm arkadaşlar benimde fsh 6.05 ve testo 0.207 sizce bu degerler nasıl bi bilen varsa bana yardımcı olsun ayrıca yumurtalıklarımda polikistik over çıktı 9 aylık evliyim şu anda yasmin kullanıyorum neolur sizce bana yardım eden biri olursa çok sevincem

arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama fsh normal diye düşünüyorum.Diğer testinde ne olduğunu bilmiyorum canım.

arkadaşlar test yaptırdığınızda sonuçların yanında normal değerler zaten yazılır oradan kendiniz bakıp yüksek veya düşük olduğunu anlayabilirsiniz

merhaba benim fsh 15.5 çıktı.Yaşım 31 .ben hayıt suyu denemeyi düşünüyorum sizce yan etkileri ve faydası olabilir mi?teşekkürler

Back
X