fsh

aysgl54

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2014
28
2
34
Merhaba hocam;
benim fsh değerim 86 yaş 24.
bir tane yumurtam var ama muhtemelen kalitesiz.
FSH düşmeden hamile kalmam mümkün olmadığını fshnın da düşen bir değer olmadığını doktorum söyledi.
benim için uygulanbilecek bir tüp bebek yöntemi yokmu?
yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba hocam;
benim fsh değerim 86 yaş 24.
bir tane yumurtam var ama muhtemelen kalitesiz.
FSH düşmeden hamile kalmam mümkün olmadığını fshnın da düşen bir değer olmadığını doktorum söyledi.
benim için uygulanbilecek bir tüp bebek yöntemi yokmu?
yardımlarınızı bekliyorum.
Merhabalar : FSH, hipofiz bezinin salgıladığı bir hormondur. FSH seviyesi, yumurtalık rezervinin iyi bir göstergesidir . Seviye yükselirse, yumurta sayı ve kalitesi düşük olacaktır. fsh duzeyı 10 un üzerine cıktıkca yumurtalık rezervınde azalma basladıgını , 25-30 un uzerıne cıktıkca yumurta elde durumunun mumkun olmadıgını gosterır. Sizin degerınızde erken menopoz durumunu gostermekte. (Ancak diğer rezerv test: amh da bakılması faydalı olur. )Bu durumda hıpoestrojenemıye
baglı osteoporoz(kemık erımesı) gorulmektedır. Bu durumun yonetımı ( perıferık kanda karyotıp , kemık mıneral dansıtometrısı yapılmalı) ve daha fazla bılgı ıcın adetli ( ilac ıle adet gordurulme durumu) veya adetsız herhangı bır günde gelmenız halınde yapılacak usg ıle yumurtalık durumunuz kontrol edılecek ve daha detay bılgılendırılecksınız.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.