Galiba 100 KG olucam , yardım :(

dalga_izleri

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
81
10
296
Merhabalar , tecrübeli hanımlardan yardım istiyorummm..
5 aylık hamileyim ve toplam 11 kg aldım .. hamile kalmadan önce de zaten 66 kg dim.
yanlız sabahları kalktığında özellikle ayaklarının üzerine basamıyorum öyle bir şişlik oluyor açıyor resmen..
son aylarda kaç kg aldınız siz ?
diyetisyen gözükmeli miyim sizce ?

Kızıma hamileyken 18 kilo almıştm doguma kadar son anda da tartılmadım belki 20 bile almışımdır.
Şuan ki bebegimde 3 kilo aldım 13 haftalıgız inşallah az kilo alırım vermesi çok zor oluyor.
Şişkinliginde oluyosa ödem var demek ki bol bol su iç idrarla ödemi at.
Abur cubur hiç yeme benim tek hatam oydu çok kek büsküvi yerdim şimdi dikkat ediyorum akşam yemeginde de ekmek yeme sadece kahvaltıda ye
Rabbim hayırlı dogumlar nasip etsin :)

Şişlik oluyorsa bir an önce önlemini al derim aynı sorun bende de var ebem artık beni gözetim altına aldı. Tansiyon takibi yaptır. ALLAH korusun gebelik zehirlenmesine yol açıyormuş. Bol su iç, tuzu bırak çoook tuzlu yerdim tuzu sıfırladım .yeşillik ye bol bol maydonoz dereotu falan.

bol su, gunde en az 2.5 lt su. tuzu azaltın. bol yeşillik. Gittigim diyetisyen haftada yarim yani ayda 2 kg normal dedi..

Canim cok fazla geldi bana .Tabii herkesin bunyesi farkli .Son aylarda demissin ama 5 ay nerdeyse yolun yarisi .Ayaklarinin simdiden sismesi kötü olmus .Ben 37 .haftadayim 2 3 gundur sislik var ayaklarimin alti aciyor basamıyorum ates gibi oluyor ve ayakkabılarım olmuyor .Benim icin normal .Tansiyon yuksekligim falan yok cok sukur .Ama sen bunu mutlaka doktoruna soyle ki önlem alinsin .Daha rahat bir hamilelik gecirmen icin onemli .Allah hepimize saglik versin

5 aylık hamileyim 8 kilo aldım ben de ama ödem şişlik yok hiç şükür. Siz tuzu filan mi çok tuketiyorsunuz ya da suyu mi az içiyorsunuz acaba

Çok almışsın son sylarda çok zorlanırsın.İlk hamileliğimde 30 kilo aldım ben son aylarım çok kötü geçti.Kilodan ne yatabiliyordum ne oturabiliyordum.Doğumdan sonra eski kiloma dönmek için 18 ay aç gezdim resmen çok şükür verdim hepsini ama çok zordu.Şimdi 14 haftalık hamileyim.1 buçuk kilo aldım.Ekmek yemiyorum sadece tam buğday bir dilim kahvaltıda oda.Akşam hafif şeyler yiyorum.Tatlı hamurişi yemiyorum.Canım çok tatlı isterse dondurma yiyorum.Gece acıkırsam süt içiyorum.Aralarda meyveli yoğurt kuruyemişler falan yiyorum.

Mide bulantısı ve kusma yaşamış mıydınız? Çevremde gördüğüm kadarıyla hamileliği rahat geçen arkadaşlarım daha çok kilo alıyorlar...Tuzlu yeme eğiliminiz varsa bence sınırlamaya çalışın. Hamur işinden uzak durmaya çalışın. Bol su için ve yapabiliyorsanız yürüyüşe çıkın.

5 aylik hamileyim 4 kilo almisim hic tatli hamur isi yemiyorum kek biskuvi dondurma cikokata makarna pilav bunlar gebelikte cooooook kilo yapiyor.
en fazla uc kasik pilav ufak porsiyon makarna oda haftada ikiyi gecmicek.
cook su ic suyuda oturarak yudum yudum ic.
her gun yuruyus yap mutlaka hic korkma yokus in cik hic bisi olmaz.
sen sanki bana birazcik yanlis anlamazsab eger tembellik yapmissin gibi geldi yani ye ic otur yat olayi yoktur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…