Galiba anneliği beceremiyorum (!)

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diye:110: vicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim o_O

Öcü falan korkutmayın çocuğu günah ya. Sohbet ederek uyutun hikayeler uydurun. Bir de elleri karnında, sizin ellerinizin altında olsun bırakmayın. Çoğu zaman kendi hareketinden uyuyamıyor çocuklar.
Deniyorum ninniler şarkılar söylüyorum bana mısın demiyor :KK43:

Allah aşkına korkutmayın şu çocukları. Öcü nedir ya? İleride başedemeyeceği büyük korkuları mı olsun istiyorsunuz? Asla yalnız kalamayacak, sırtını duvara vermeden oturamayacak, karanlığa bakamayacak ve belki kekemelik yaşayacak. Bunlar hep ihtimal dahilinde.

O sizin evladınız ve onun için her şeyin en iyisini istersiniz değil mi? Ama onu korkutarak ona büyük kötülük yapıyorsunuz.

Lütfen vazgeçin bundan. Uykusu geldiğinde şıp diye yatıp uyuyan çocuk o kadar az ki. Hepimiz geçtik bu dönemlerden. Sizinki de geçecek ama biraz sabır.

Bende oğlumu bi kaç kez öyle korkutmustum uyusun diye ki hiç uyumazdı şimdi 3 yaşında zil bassalar korkuyo aşmaya çalışıyoruz
Korkutma yın bırakın uyumasın
Siz yatağına koyun uyku vakti deyin yanında uyuyana kadar bekleyin zaten kısa sürede uyumayı öğrenir
İlerisi daha kötü oluyor mecbur sabredeceğiz

Korkutarak uyutmanın ne kadar kötü olduğunu BİLE BİLE aynı şeyi tekrarlıyorsanız kötü bir annesiniz bence.

Bir süre sonra altını ıslatmaya başlar uyurken, bir de o zaman başlarsınız sinirlenip korkutmaya.

Nur topu gibi sorunlu bir çocukluk, ergenliği olur. Mis.

Allah aşkına korkutmayın şu çocukları. Öcü nedir ya? İleride başedemeyeceği büyük korkuları mı olsun istiyorsunuz? Asla yalnız kalamayacak, sırtını duvara vermeden oturamayacak, karanlığa bakamayacak ve belki kekemelik yaşayacak. Bunlar hep ihtimal dahilinde.

O sizin evladınız ve onun için her şeyin en iyisini istersiniz değil mi? Ama onu korkutarak ona büyük kötülük yapıyorsunuz.

Lütfen vazgeçin bundan. Uykusu geldiğinde şıp diye yatıp uyuyan çocuk o kadar az ki. Hepimiz geçtik bu dönemlerden. Sizinki de geçecek ama biraz sabır.
Çok haklısınız bir daha onu korkutmayacağım. Uyusun derken ona kötülük yapıyorum aslında ... Biraz sabır çok haklısın

benim oglumda bir yasinda.. ayni dertten muzdaribim.. goren bu daha iyi gunlerin bir yurusun de o zaman gor bak diyor.. bu iyi gunlerimse gelecek gunleri dusunemiyorum bile..
cok hareketli surekli pesindeyim.. gun icinde uyumasini bekliyorum ki o 1 saatlik uykuda hem evi toparliyorum hem yemek yapmaya calisiyorum..
ben de cok dusunurdum acaba kotu bir anne miyim diye de degiliz ya.. Sinirlerimizin yiprandigi bardagin tastigi anlarda oluyor yani olabiliyor bu tur kizmalar falan. anneyiz tamam ama insaniz da.. bir yere kadar sabrediyor insan..anlik patlamalar olabiliyor..
kendime ayirdigin zaman bu saatler oglumun uyudugu an..
Cok cok zormus annelik..
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsinn..
Her anne bu tur tepkiler verir. kotu bir anne degilsiniz:KK66:

2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diye:110: vicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim o_O
Kiz korkutma cocugu oyle oyle ruh hastasi olur peki sonuc boyle olunca bil bakalim en cok kim uzulur .biraz sabir yahu bebek o daha.

Kotu bir anne degilsiniz ,sadece yoruluyorsunuz sabriniz tukeniyor ,gunduz uyutmayin ve yorun ,uykusu duzene girene kadar eminim biraz suyunuz cikar ,
Yorucak kosmali ,oyunlar oynatin ve uyutmayin,
Bulundugunuz yerde var ise oyun clubune goturun yoksa iyiyken parka ,kotuyken evde hatta eve davana asili tirmana bilecegi kalin file astirabilirsiniz ,
Kolay gelsin ,

Şimdi bu gece geç uyudu ya yarın erken kaldırın. Oyalayın oynayın ama öğlen uykusuna yatırın makul bir saatte. Akşam üzerini bulmasın sakın. 1 2 gibi yatırın. Böyle böyle gece uykusunu erkene çekersiniz.

Kotu bir anne degilsiniz ,sadece yoruluyorsunuz sabriniz tukeniyor ,gunduz uyutmayin ve yorun ,uykusu duzene girene kadar eminim biraz suyunuz cikar ,
Yorucak kosmali ,oyunlar oynatin ve uyutmayin,
Bulundugunuz yerde var ise oyun clubune goturun yoksa iyiyken parka ,kotuyken evde hatta eve davana asili tirmana bilecegi kalin file astirabilirsiniz ,
Kolay gelsin ,
Gün içinde aşırı uyarılan çocuklarda da uyku bozukluğu görülebiliyor. Aşırı yormak, uykusuz bırakmak bence çözüm değil. Sabah uyanma saatini öne çekerek başlayıp gözlemlesin çocuğunu. Elbet düzelecektir.

İnsan sinirlenir bağırır çağırır bir nebze ama el kadar çocuğu korkutmak çok acımasızca.
Ve bütün hayatını etkileyebilecek kadar sıkıntılı bir davranış. Benim bebeğim de 1buçuk yaşında iki saat uğraşıyorm uyutana kadar. Evet sinirlenyorm kimi zaman belki kendimi tutamayıp kızdığım oluyor ama o kadar. Bu zamanlar geçici,bir bakıcaz ki büyümüşler. Biraz sabır,sakin olun.

Benim oğlum 15 aylık en sevdiği müziklerle şarkılarla uyutuyorum önce sakin olun ve sakin ortamı hazırlayın konuşarak ufak ufak sakinleştirin acele etmeyin uyusun diye sizin gerginliğiniz çocuga yansıyor bizim evde korkar, yapamaz ,düşersin vb konuşmalar dahi yasak biraz daha sakin olun

Canım illa uyusun diye üsteleme bu yaşlarda daha çok dünyayı keşfetmek istiyorlar, sakın korkutma nasılsa uykusu gelince uyuyacak,yatağına koy bırak ,bende kızım 2 yasında bir ara eğitim verdim güzel düzen oturmuştu, ama sonra çocuğu baskıladığımı fark ettim, şimdi istediği saatte uyuyp uyanıyor ve daha mutlu bir çocuk oldu sanki, bizimle daha çok vakit geçiriyor ,zaten okul çağı gelince düzen olacak

Back
X