Galiba anneliği beceremiyorum (!)

2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diye:110: vicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim o_O
Hayır tabiki hemen hemen her anne yapmıştır ilk bebeğine şahsen bende yaptım benim oğlumda iki yaşında ve bazen 1-2 yi buluyo uyuması ama ben o vakti onunla oynayarak geçiriyorum çünkü biliyorum afedersin bitarafımıda yırtsam o kendi istemeden uyumıcak bazen öyle oluyoki tam gözleri kapanıyo hani yatar gözünü kaparsın bişey yapmayı unuttuğunu farkedip geri kalkarsın ya aynı edayla kalkıp oyun oynamaya gidiyo çok komik yaa.
Sıkma canını nasılsa düzelir uykusu keyfini çıkart korkutma bu yaşı bidaha geri gelmicek ;)

Tam zor yaşlar. Gün içinde çocuğunuzla oyun oynayın. Hoplayım zıplayın birbirinizi kovalayın. Çocuk enerjisini iyice harcamazsa uykuya ihtiyaç duymaz tabi.

anaçlık bende hiç yok saat 8 dedin mi bırakın çocuğu yatağa mecbur uyumak zorunda 3-5 gün katlanın bünye alışır.
ne bileyim linç yemekte istemem. ama ben böyle olurum galiba.

Yaptığınızın doğru olmadığını bildiğinize göre çözüme yakınsınız kötü anne demiyeceğim ama yanlış daha anne uygundur

2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diye:110: vicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim o_O[/QUOTE
Benim annem bana hortumla vurmuştu. Bana vurur insan içinde falan
Saçımı kestim diye yerlerde dövmüştü
Sonra söyleyince iyiki yapmışım der . Yine olsa yine yaparım der.Bence siz iyisiniz

Ay sacmalama neden ıyı anne olamayasın sen cocugun ıcın en ıyı annesın cnm sen takılma yok bağırma (ben hıc bagırmam dıyenlere) yerı gelır korkutuyoruzda bagrıyoruzda bu kotu annemı olduk demek
Annelıgıme laf edenımde canına okurum
Etrafımda onlarca anne vAr hepımızın yasadıgı durumlar bunlar bızde ınsanız calısıyoruz tum gun ev temızlıgı yemek bunalıyoruz

Kızım 18 aylık
Onu öğle uykusuna uyutur uyutmaz fırlardım koşa koşa yemek yapmaya, bulaşık yıkamaya ev temizlemeye toplamaya
İşimi ucu ucuna yetiştirince uyanırdı
Akşam da aynı şekilde
Bir yandan da çalışıyorum, iş var
Tabi bu arada sinirler harap,tahammül sıfır.
Bi gün baktım ki yatağına bırakırken beni bırakmak istemiyor diye sinirden dişlerimi sıkıyorum çeneme bir ağrı saplandı
O gün dur dedim sakin. Oturdum usul usul saçını okşadım öptüm
Gittim bir kahve yaptım Bi de çikolata aldım yanına
Hiçbir iş yapmadım
İnanın sanki aylardır tuttuğum nefesi bıraktığımı hissettim
Şimdi bazen ev savaş alanı yemek yok vs
Kızımı sakin sakin uyutuyorum ve oturup o kargaşanın içinde müziğimi açıp kahve içiyorum
Sonra kalkıp ne yetişirse o işi yapıyorım yarım kalan eksik kalan zerre umrumda değil
Yardım aldığım da oluyor işlerin öylece kaldığı da
İnanın kızım da daha Mutlu ve daha iyi uyuyor, ben de.
Bence hiçbirşeyle korkutmayın, bu da bir çeşit şiddet. Önce kendinizi rahatlatın, gerisi gelir diye düşünüyorum

Oncelikle korkutarak cocugu uyumaktan zaten uzaklastiriyorsunuz.. uykudayken bile korkarak uyanabilir rahat uyku uyuyamaz cocuk... bir zaman sonra cocugunuzun size guveni kalmayacak cunku yalan soyluyorsunuz ocu diye birsey yoktur..bir cocugun en yakini annesidir annesine guvenemezse kime guvenecek o cocuk ikizlerim var uc yasindalar daha bir kere ocu vs. Diyerek korkurmadim..birde aksam kacta yatiyor sabah kacta kalkiyor cocugunuz?

Uç tane tabağı sudan geçirip makineye koymak yarım saatimi aliyor. Çünkü o sırada oğlum ya cekmecelere saldırıyor ya bulaşık makinesine. En olmadı bir yerlere tırmanıp aşağı atlama gayretinde oluyor. Uyku saati gelince benim sinirlerim harap. Saatlerce uğraşıyorum. Her yolu denedim ve artık kabullendim istemediği sürece uyumuyor.

İlk zamanlar sinirden cenem titrerdi. Hala çok sakin olamıyorum ama bagirmiyorum en azından. Bağırmak ne beni rahatlatıyor ne de onun uyumasini sağlıyor. Sabır kardeş elbet buyuyecekler. Kötü bir anne degilsiniz. Kötü olan anne vicdan azabı duyup kendini sorgulamaz.

Internette uyku egitimleri var onlari okuyun..ayrica gunduz uyumayan cocuk gece xe uyumaz gunduz cok yorulmadan uyusun cok yorunca da uyumuyorlar..

Çocuğunuz için kimsenin keyfini beklemeyin. Kızım 2 yaşında. 1 yaşından beri akşam 9 sabah 7 uyuyor. Öğlenleri 1de yatar. 2 saat kadar uyur. Sabah 7de kalkıp 8 gibi kahvaltısı bitmiş oluyor. Annemlere gidiyorum bazen. Annem de uyuyor da yine 8de kahvaltısını bitirmiş oluyor. Bir de öcü falan yapmayın ya yıl olmuş 2017...

Her anne bu tip tepkiler vermiyor.Konu sahibi en azından hatasının farkında bence siz de her anne böyle deyip içinizi rahatlatmayın.
Bence her annenin bu tur tepkiler verdigi anlar muhakkak ki vardir.. anne misiniz bilmiyorum ama anneyseniz ve evladiniza dur yapma annecim ya da hadi gec oldu uyusana artiikk diyip ses tonunuzu azicik yukselttiginiz anlar bence gayet dogal..
zaten minnacik bebek onunla bagira cagira konusulmaz bilincindeyim sadece demek istedigim her annenin sabrinin tukendigi hele hele bir saniye yerinde durmayan bebegine sesini yukseltip az da olsa ikaz ettigi anlar muhakkak ki vardir..
Korkutup ocu geldi falan demek bana gore degil tabi, isigi kapatip hadi cikalim kacalim bu odadan demisligim bile yoktur karanliktan korkmasin diye..
Her annenin sinirinin tastigi noktada tepkileri farkli olabiliyor,zaten anliyor da sonunda hata yaptigini konu sahibi gibi..
Yoksa savundugum falan yok, ben de anlayabiliyorum sonra hatami niye sesimi yukselttim sanki diyebiliyorum yani..

2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diye:110: vicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim o_O
Sabah geç mi kalkıyor? Ya da öğlen çok mu uzun uyuyor? Ona göre bir saat belirleyin bir hikaye anlatacağım sonra uyanacaksın deyin.kararli olun.yataktan çıkmasına izin vermeyin.ama asla korkutmasın azarlamayin.yasina yakın çocuğum var sabah sekizde kalkar.oglen bir de uyur.aksam da dokuz buçukta yatar.eger sabah dokuz buçuk on gibi kalkiyorsa erken yatmasını beklemeyin.cunku uykusu gelmez.sabah erken uyandırın.

Tam bu aralar yaşadığım sıkıntımın üzerine geldi.yazmadan geçemedim.Evet annelik zor hepimiz bir yerlerde hatalar yapıyoruz.Ama önemli olan çocuklarda ileride problem yaratacak hatalar yapmamak.Başka konularda hatam olsa da çocuğumu hiç korkutmadım en basitinden teyze kızar amca kızar bile dememişimdir.Gel gör ki bu günlerde 3 yaşındaki kızım odadan diğer odaya geçemiyor.Annem ne oluyor sana diye sorduğumda (ki çok sıkıntı yaşamaya başladık artık odasında da yatmıyor) anne orda öcü varmış çok korkuyorum diyor.O nerden çıktı nerden duydun dedim arkadaşından duymuş,bayağı korkutmuş arkadaşı.Annesinin bol bol kulaklarını çınlatıyorum bilginize.Sadece sizin çocukla kalmıyor yanlış uygulamalar bize kadar ulaşıyor

Ocu mocu deme cocuga psikolojisini dusun

Bide uyumasi icin yatirdiginda alnina sakaklarina ve el bileklerine corekotu yagi sur uykusu cabuk gelsin diye

Tabiiki kötü bir anne değilsin.Yorgunluklar,uykusuzluklar birikince insanın sabrını tüketiyor ne yazıkki.Ama korkutma durumu sana ters döner.Daha çok uğraşırsın sonra.Huzurlu uyku uyumaz.Başka bir yöntem bulmaya çalış.

Back
X