Galiba boşanıyoruz :(

The_WitcH

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
293
363
41
Merhaba, daha önce açtığım konuda sıkıntılarımdan bahsetmiştim;

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kendimi-kullaniliyor-gibi-hissediyorum.789671/

Eşimle herşeyin üstünü örte örte patladık en sonunda yine. Ben biraz beklemeye karar vermiştim. Para bulamadığı için kendi işini kurma kararından yavaş yavaş vazgeçer, bir işe girme fikrine ılımlı bakmaya başlar diye düşünmüştüm. Birkaç gündür de bu yönde gayet ılımlı konuşmalar yaptık. Ama bugün nedense biraz sebepsiz yere (doldum sanırım) onun üstüne gittim. Sinirliydim ona karşı mesajlar attım arka arkaya, saydım saydım. Sonra arayıp özür diledim ama tabi onun kalbi kırılmıştı. Telefonda çok büyük kavga ettik az önce.

Ben artık tek başıma bu borçların, evin geçiminin altından kalkamıyorum dedim. (Bu ay çok ödememiz var ve beklediğim zam gelecek aya ertelendi.) Sen ne yapacağını artık biliyosun, ben dayanamıyorum, psikolojim bozuldu dedim. Kıyametler koptu. Ben hiç onun yanında olmamışım, hiç anlayış göstermemişim, onun ne halde olduğunu hiç görmemişim. "Sen bende kendini bitirdin" dedi. Ben de madem öyle eşyalarını topla evi terket, avukat bul kendine, boşanalım, söylediğin şeyin arkasında dur, dedim. Tamam dedi kapattı.

Ne olacak şimdi? Boşanmak istediğimden emin değilim ağzımdan sinirle çıktı bir anda. Ama bu saatten sonra geri adım atmak da istemiyorum çünkü tek başıma çalışmaktan çok yoruldum.

hatirladigim kadariyla esin is begenmeyip kendi isini kurmak icin sana kredi cektirmeye calisiyordu. is bulamasa anlayis goster diyecem de adam is begenmemezlik yapip senin omuzlarina yuk uzerine yuk bindiriyor. sanirim sorumluluklarinin farkina varamamis. bosanmak konusunda fevri olma tabii ama oturup adam akilli konusmanin zamani gelmis. ona annesi degil esi oldugunu hatirlatmalisin.

Zor zor zor. Allah sizin yardimciniz olsun. Esinizin davranisi dogru degil. ama unutmayinki evlenirken iyi gunde kotu gunde diye evleniyoruz.
Sizin yerinizde ben olsaydim belki biraz daha sabirli olmak icin gayret gosterir, esime daha farkli destek olurdum. Esiminde zaman zaman is sikintilari oluyor, her daim destegimle, pozitif yaklasimimla herseyi birlikte cozebilecegimizi imaa ederek, onun sorunlarina kendi capimda careler ve farkli senaryolar uretiyorum. Az ile yetinmeyi bilecek insanoglu, gururunu on planda tutmakla olmuyor bu isler. Esiniz fazlasiyla gurur yapiyor is konusunda, bu iliskinizi yipratir.

Umarim ani kizginlikla soylenen seylerdir bunlar. Ama esiniz yinede sizin nekadar yiprandiginizi farkedip bir cozum uretir insallah bu saatten sonra.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kendimi-kullaniliyor-gibi-hissediyorum.789671/

Eşimle herşeyin üstünü örte örte patladık en sonunda yine. Ben biraz beklemeye karar vermiştim. Para bulamadığı için kendi işini kurma kararından yavaş yavaş vazgeçer, bir işe girme fikrine ılımlı bakmaya başlar diye düşünmüştüm. Birkaç gündür de bu yönde gayet ılımlı konuşmalar yaptık. Ama bugün nedense biraz sebepsiz yere (doldum sanırım) onun üstüne gittim. Sinirliydim ona karşı mesajlar attım arka arkaya, saydım saydım. Sonra arayıp özür diledim ama tabi onun kalbi kırılmıştı. Telefonda çok büyük kavga ettik az önce.

Ben artık tek başıma bu borçların, evin geçiminin altından kalkamıyorum dedim. (Bu ay çok ödememiz var ve beklediğim zam gelecek aya ertelendi.) Sen ne yapacağını artık biliyosun, ben dayanamıyorum, psikolojim bozuldu dedim. Kıyametler koptu. Ben hiç onun yanında olmamışım, hiç anlayış göstermemişim, onun ne halde olduğunu hiç görmemişim. "Sen bende kendini bitirdin" dedi. Ben de madem öyle eşyalarını topla evi terket, avukat bul kendine, boşanalım, söylediğin şeyin arkasında dur, dedim. Tamam dedi kapattı.

Ne olacak şimdi? Boşanmak istediğimden emin değilim ağzımdan sinirle çıktı bir anda. Ama bu saatten sonra geri adım atmak da istemiyorum çünkü tek başıma çalışmaktan çok yoruldum.

İyi de taa nişanlıyken işten ayrılmış. Minimum 1 buçuk yıldır süregelen bir durum bu. Hani sanki 2 ay işsiz kalmış da siz de hiç destek olmamışsınız gibi konuşmuş saçmalamış. Tüm düğün kredisini siz çekmişsiniz siz ödüyorsunuz. Ev işini de siz yapıyorsunuz, az bile söylemişsiniz bence. Daha fazla kendiniz kullandırtmayın bence.

Canım geçmiş konunuda okudum çok yakın bir arkadaşım benzer bir olay yaşadı. Adam sürekli işten ayrılıyor ya da ters davranarak kendini deneme süresinde kovduruyordu çünkü tembel bi adamdı..sürekli hayalim fotoğrafçı olmak derdi ama evde cips cola yemekten başka bişeyde yapmazdı.. Kızcağızın işi iyidi ama herşey onun üzerine yıkılmıştı. Dava açıcak oldu aile büyükleri girdi araya adama iş bulundu neyse arkadaşım çoook büyük bi hata yaparak ona güvendi ve hamile kaldı üstelik ikizdi bebekler.. Hamileliğinin 6. Ayında adam işten ayrıldı yani bu sürekli devam etti borç/kavga/kovulmalar vs derken çocuklar 4 yaşına gelince kız dayanamadı boşandı ama onzaman bile ne olaylar..
Adam mahkemede kızdan nafaka talep etmiş düşün! Ve kız bi gün işteyken tüüüm eşyaları yüklemiş bir kamyona!
Diyeceğim o ki senin eşin böyle değildir elbet ama ömür boyu işsiz güçsüz geçmez. Hepimizinhayalleri var ama malesef ki hayat acımasız ve geçinmek için işe ihtiyaç var

Ofkeliyken verdigin karari bence devam ettirme . Eve gelince tatli tatli knusun . Kendinizi ezdrmedn gururu bnce knera birakin .

Üzgünüm ama bu tarz adamlar bana samimi gelmiyor. Gurura gelince gurur lafa gelince laf ama calismaya gelince ne gurur var ne icraat...

Ayrilma konusunda özür dileyebilirsiniz affetmeyecegni düşünmüyorum çünkü ancak sizin gibi seven bir kadin bu adama hoşgörü gösterebilir kendi de biliyordur bunu..

Esinle ask evliligi yapmissin ama simdi yükü agir gelmeye baslamis ,bunlarin olabilecegini düsünmen gerekirdi.Kadinlar ne kadar calissada erkek calismayip evde oturdugu vakit kadin buna dayanamiyor ,sonuc bosanmaya kadar gider.

Senin yapicagin esine bagirip cagirmadan konusun is aramasini calismasini erkek olarak evine bakmasi gerektigini anlat,bunu bagirip cagirarak 1000 tane sms göndererek degil ,sakin bir sekilde evde ikiniz yüz yüze konusarak yapin.

Sen esini daha iyi tanirsin calismaya gönüllümü yoksa sana güvenip calismak istegi hicmi yok ,bunu bilmen gerekiyor.

Canım biliyorum çok zor, eski konunu okurken acaba ben mi yazdım dedim :) şubatta 4 yılı bitiriyoruz aynı sıkıntıları yaşadım. her ay düzenli kavgalarımız vardı. ailesiyle konuştum olmadı. ta ki evi geçindiremiyorum ek iş bulacağım dedim (tabiki blöftü) çok kızdı beni çiğneyip geçme daha fazla ezme filan derken, buldum sabah 8:00-18 :00 çalışıyordum 19:00-00:00 arası ek iş buldum. sabah telefon edip haber verdim. akşam üstü arayıp iş bulduğunu söyledi :KK70: . kıçını kaldırmıyorsa ve seviyorsan otur konuş. hatta boşanırım giderim diye değil ek iş bulurum diye tehdit et. bende işe yaradı çok şükür umarım sende de yarar.

Emin olmadan düşünmeden, tartmadan, dan dan konuşmamak lazım. Eşini asalak olarak görüyorsun, ona da farklı bir şekilde dile getirmişsin. Bu konuşmadan sonra barışsanız bile unutulmaz, her tartışmada karşınıza çıkar, eninde sonunda iş boşanmaya gider zaten, ikinizin de ne istediği ortada, birbirinize uymayacaksanız bitirin madem.

Canım biliyorum çok zor, eski konunu okurken acaba ben mi yazdım dedim :) şubatta 4 yılı bitiriyoruz aynı sıkıntıları yaşadım. her ay düzenli kavgalarımız vardı. ailesiyle konuştum olmadı. ta ki evi geçindiremiyorum ek iş bulacağım dedim (tabiki blöftü) çok kızdı beni çiğneyip geçme daha fazla ezme filan derken, buldum sabah 8:00-18 :00 çalışıyordum 19:00-00:00 arası ek iş buldum. sabah telefon edip haber verdim. akşam üstü arayıp iş bulduğunu söyledi :KK70: . kıçını kaldırmıyorsa ve seviyorsan otur konuş. hatta boşanırım giderim diye değil ek iş bulurum diye tehdit et. bende işe yaradı çok şükür umarım sende de yarar.

Bana konu sahibinin eşi üzerine ek işte de çalıştırır gene çalışmaya yanaşmaz gibi geliyor. Aynaya hiç bakmadan sertifikasını alamamasını eleştiren bir adam var karşımızda.

Bu adamin seni kullanip kullanmadigini anca sen bilirsin.

Böyle erkeklerden nefret ediyorum. Neyine anlayis göstercekmissin ki? Anasi anlayis gösterseymis zamaninda is hayatina tutunsaymis evlilige izin vermeseymis ailesi..olan size olmus simdi..sorumsuz ve aile olmaya hazir olmayan cocuklarini nasil evlendirir aileler anlamiyorum
:KK12:

Asalak erkekden nefret ederim,Adam dedigin limon satar gene de evde oturmaz.
Artik cok yoruldugunuzu isten ayrildiginizi soyleyin,isden de izin alin. ne yapicak ona gore sizde kararinizi verin.

Eve geldim, dediğimi yapmış evi terk etmiş kızlar... Ama hiçbir eşyasını almamış yanına. Sandım ki gider bi yerlerde oturur, gezer, kafa dağıtır, gece gelir eve. Abisinden mesaj geldi, onun yanına gitmiş İstanbul'a. (Kocaeli'de ikamet ediyoruz). Biraz sakinleşsin, sen de sakinleş, herşey düzelir yazmış abisi. Ben de bi iş bulup çalışmaya karar vermeden gelmesin, benden bu kadar, yazdım. Ne zaman döner eve, döner mi, bilinmez... :KK43:

Bu boşanma lafı nede kolay çıkıyor agzinizdan boşa dememisler 2dinle 1konus lafları önce düşünün arkadaşım sonra sinirle soyledimler olmiyo iste.maksadım eleştirmek değil ama nolur evlilikleri bu kadar basite indirgemeyin gururu bırakın düzeltin esinizle aranizi

Daha önce ki konunda söylemiştim gene söylüyorum sen eşine çok bile dayanmışsın... Evlilik iyi ve kötü günde birlikte olmaktır evet ama sen en başından beri o kötü günleri hep tek başına yüklenmişsin..
Eşinde hiç bir özveri, gayret yok. Çalışma azmi yok..
"Ben bu saatten sonra çalışmam, memurluk bile olsa
yapmam" diye resmen tehdit eder, şart koyar gibi davranışlarda bulunuyor. Sen o krediyi çek diye...
Bence sen yeteri kadar özveride bulunmuşsun... Kusura bakma ama eşin resmen sırtını sana dayamış..
Bizim karşı dairemizde oturan çift var yeni evli adam memur evlendileri için borçlanmışlar ve gidip hafta sonlarıda çalışıyor. Asalak gibi yaşayan insanlardan nefret ederim. Ben kadın olarak bile evde oturmayı kendime yakıştıramıyorum...

Çalışacak adam taş çatlasın 2 ay durur işsiz sonra hiç olmazsa sigara param çıkar deyip tabi gurur da yapıp gider hamallık yapar gerekirse arkadaşım. Çalışmaya ak adama da 10 yıl arasa iş yok. Ben ablam şerefsiz kocasına 10 yıl baktı bi de yüzsüzü okuttu yüksek lisans yaptırdı. İş kurdu sonunda çalışır kazanır belki diye. O kıç nerde? Kalkıp ablam isyan bayrağını çekince de " hayat müşterek tuğba hanım tabi çalışacaksın" demiş utanmadan. Sonunda tekmeyi vurdu boşandı ama hala çocukları kullanıyor allahın belası parazit. İyi düşün arkadaşım. Ha çabalıyosa kocan orasını bilemem. Yook işi ağırdan alıyosa, offf çok zor yaaa. Bu da allahın imtihanı evet rabbim isyan ettirmesin yanlış da yönlendirmek istemiyorum canım benim, of rabbim yardımcın olsun.

Sert bir dille değilde konuşarak ya da duygu sömürüsü falan yaparak mı anlatmaya çalışsanız derdinizi?? :KK64:Belli ki seviyorsunuz hemen boşanmayı düşünmeyin derim. Ama eşiniz böyle devam edecekse de boşuna yıpratmayın kendinizi. Eşinizi tanıyan sizsiniz sonuçta. Ama çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun..

X