garanti bankası kredi dosya masraf iadesini vermiyor

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
ya arkadaşlar çıldıracağım el insaf ya ağustos ayında başvurumu yaptım yazı geleli 1 ayı geçti 15 gün içinde mahkeme yolu açık ama beni ne mahkemeye veriyor ne de paramı veriyor hakem heyetini aradım vermek zorundalar diyor vermezlerse icraya verin diyor bankada size bilgi veremeyiz hakem heyetine kararı yolladık diyor hakem heyetini arıyorum kararı biz onlara tebliğ ettik onlar bize yeni bir karar yollayamaz diyor ne yapmalıyım zaten borç gırtlağa kadar acaba icraya vermeli miyim ne yapılması gerek

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar banka bana ayın 23 ünde dava açmış sizce bunun sonucu ne olur

bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olur musunuz

yanlış bilmiyorsam davayı sen kazanırsın..
arkadaşım google sorabilirsin..orada daha fazla yaşayan kişiye ulaşıp
bilgi sahibi olabilirsin.

Davayı senin kazanmam gerek çünkü senin gibi başvuru yapıp daha sonra hakkında dava açılan kişiler davayı kazandı.

Davayı senin kazanmam gerek çünkü senin gibi başvuru yapıp daha sonra hakkında dava açılan kişiler davayı kazandı.

bugünkü posta gazetesinde okuduğum yazıyı sizer aktarayım 2008 den sonra çekilen tüm kredilerde bu dosya masraflarının kesilmesiyle ilgili bir madde varmış

tüketici hakem heyetleri genelde çok fazla incelemeden lehe karar veriyormuş

mahkeme işin içine girince banka bu sözleşmeyi ibraz edince banka kazanıyormuş

bu yazıyı okuyunca tereddüte düştüm acaba bankayla uzlaşmaya mı gitsem

[h=1]Mahkeme, dosya masrafının iade edilmesine karar verdi[/h]
CİHAN Ankara'nın Polatlı 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, bir bankanın aldığı şube komisyonu ve dosya masrafı konusunda tüketici lehine karar verdi.
Gökhan Gökdemir isimli vatandaş, bir bankadan aldığı konut kredisi işlemleri sırasında kendisinden şube komisyonu ve dosya masrafı adı altında kesilen 800 TL için Polatlı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, Gökhan Gökdemir'i haklı bularak, bankanın yaptığı kesintiyi iade etmesini istedi.
Karara itiraz eden Banka, Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Yapılan itirazı değerlendiren Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bankanın itirazını reddetti. Mahkeme, ilgili kanun gereği bu karara artık bankanın tekrar itirazının söz konusu olmadığına, kredi kullanan tüketiciye yapılan kesintilerin iade edilmesine hükmetti.
Türkiye Tüketici Hakları Derneği Polatlı Şube Başkanı Hasan Akman, Polatlı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kararın Polatlı'da bir ilk olduğunu söyledi. Akman, "Artık son on yılda bankalarca alınan kart aidatları, her türlü krediye ait şube komisyonları, dosya masrafları, yapılandırma masrafları ekspertiz ücretleri, erken ödeme cezası, ipotek ücretleri tek kelime ile yasal faiz dışında alınan her türlü masraflar tüketiciye iade edilecektir. Bu karar göstermiştir ki bankaların hakem heyetlerince alınan tüketici lehine kararlarına itirazı geçersizdir." dedi.

zaman

bu yazıyı daha önce gazetede okumuştum banka davayı kaybetmiş umutsuzluga düşme

canım bildiğim kadarıyla davayı sen kazanırsın,çünkü 01/01/2013 tarihinden itibaren kredi dosya masrafları geri kabul kanunu çıktı kredi kartları aidat ücreti geri kabul kanunu geçen sene çıkmıştı ve ben onları aldım garanti bankasından şimdide kredi masrafları için başvurdum bakalım ne sonuç çıkcak ama bence bankayla uzlaşmaya gitme,yinede bir tanıdığın avukat varsa sorarsan daha emin olursun

***Reklam İçerikli Mesaj***

Avukatın reklamınımı yapıyorsnuz anlayamadım.Tüm yorumlarınızda bu yönde..Yasak değilmi bu ..

hassaaann sen misinn hasannn reklamında bu kadarı pessss

Başkasının şahsi numarasını bu şekilde teşhir etmeniz hiç doğru değil. Özelden falan yazsaydınız neyse de..

4 mesaj yazmışsın toplamda hepsinde de avk. hasan geçiyor.ne hasanmış bee

yüksek bir meblag ise zor alırsınız
mahkemeye başvurun

neden uğraşıyosun ki. Ver icraya yani bu işi ücretsiz takip eden avukata, ben öyle yaptım hakem heyetinden aldığım kararı avukata götürüp verdim avukat paramı icra yoluyla alıp bana ödedi ama tabi 45 gün sonra. Zaman aleyhine işliyor hiç vakit kaybetme. Bursadaysanız benim gittiğim avukatın adresini verebilirim.

Siz daha hakem heyetine vermediniz mi? :) ben de hakem heyetinden sonucunuz çıktı sizi haklı buldular sandım. Eğer hakem heyetine verdiyseniz 6 aydan önce sonuçlanmaz.

Ne hasanlar varmış, hiç para ödemeden babasının hayrına mı çalışıyormuş? Reklam falan değil resmen dolandırıcılık. Kart numarası vs isteyip dolandıracaklar.

Ne hasanlar varmış, hiç para ödemeden babasının hayrına mı çalışıyormuş? Reklam falan değil resmen dolandırıcılık. Kart numarası vs isteyip dolandıracaklar.

öyle demeyin ya :) benden de hiç para almadı ilgilenen avukat, yeminle bak, bende hep altında bi bit yeniği aradım ama inan ki çıkmadı, çünkü davayı kesin kazanıcak gözüyle gördükleri için kendi payına düşeni davayı kaybedenden, yani bankadan alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…