gardiyan ve öğretmen çıkmazı

nursegull

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
96
53
53
36
Arkadaslar hep kendi adıma konu açtım sıkıntımı derdimi paylaştım sağolun sizlerde yardimci oldunuz şuan şükür daha Iyiyim.ama şuan bahsedeceğim konu çocukluk arkadaşım canım kardeşim dediğim birinin derdi ki her sıkıntımda yanındydi ki onun için size danışmak istiyorum. en yakın kizarkadaşım öğretmen ve 2yil önce benim liseden bi arkadaşımla beraberken tanistilar o sıra ikiside kpssye hazırlanıyordu eda öğretmen olarak atandı emre atanamadi işletme mezunu kendisi gardiyanlik sınavına girdi ve gardiyan oldu.ilişkileri devam etti hemde çok mutlu şekilde ikiside birbirini seviyor gerçekten birbirlerine bakarken hiç tanımayan biri bile onların aşkına gıpta eder.emre evlenme teklifi etti eda kabul etti hersey buraya kadar güzel edanin babası kızı vermiyor gardiyana kız verilmezmis kızı öğretmenmis gibi gibi hatta kızına seni evlatlikliktan reddedirim bile demiş konuşmuyolar 2aydır ama dün gece ikiside beni arayıp birbirlerini soruyor hatta emre edaya 2saatlik uzakta bi şehirde gidip onu uzaktan görup geliyor çok mutsuzlar bu kadar güzel sevgi meslek yüzünden biter mi ha buarada aynı zamanda emre mimarlık Fakültesinde şehir ve bölge planlama okuyor.edanin babası bide öğrenci mi kesin olmaz demiş.ya kızlar ne yapılabilir eda dün şunu dedi emre gelse nikah kiyalim ve gidelim dese giderim dedi ama emre büyüklere saygılı böyle bişey yapmaz yapamaz ailesiyle edanin arasını bozmak istemiyor savaşıyor kendince garibim kızlar hiç oluru yok mu nasıl babayı ikna ederiz buarada edanin annesi Emre'yi çok seviyor damat olarak istiyor ama baba despot işte aynı zamanda millet ne der modunda kızını gardiyana yakistiramazmis

çok uzun oldu onlara çok üzüldüm sizce bi yol yok mu

Ailenin rızasını almak tabiki en doğru olanı,
Madem anne biliyor birşekilde yapsın arayı,
Ne alaka mesleğe göre kız verenlerden oldum olası sinir olurum,
Burda en büyük faktör ANNE devreye girsin....

Konuştu ama faydasiz Denedi çocuk her yolu tabi çevre de etkiliyor anlamıyorum meslekler bu kadar önemli mi ya neticede ikiside Ünv mezunu ikiside parasini kazanıyor daha ne bekleniyor nedir bu koltuk merakı

Eda evleneceğim desin kararlı olsun pes etmesin . Babası nereye kadar itiraz edebilir koskoca insana?
Ben şahsen sevdiğim insani bu sebeple yarı yolda bırakmazdım.

emre direkt edanın babasına gitsin. ben kötü bişey yapmıyorum alın teriyle maaşımı kazanıyorum. kızınıza da yetebileceğimi düşünüyorum. sizden anlayış bekliyorum gibi afilli laflar etsin.

ve vazgeçmeyeceğini edanında onu sevdiğini söylesin.. yoksa eda tek başına işin içinden çıkamaz..

Iyi de kız neden ayrılıyor

Savaşırız bekleriz olmazsa çeker gelirim diye adamın yüzüne söylemek yerine ayrılırsa böyle olur

Öğretmen olan kız kendi ayakları üzerinde durup ciddi bir rest çekerse babası da verir

Insanlar ırksal mezhepsel farklılıkları aşıyor babanın statüsel garip düşüncesi ile savaşmadan tamam ayrılalım denir mi

Ne saçma bir zihniyet.
Gardiyanlık devlet işidir ve garantidir,işletme mezunu biri olarak bankacı olacağına (özel sektörün zorluğundan dem vuruyorum yanlış anlaşılmasın bankacılık çok zor meslek çünkü) mis gibi memuriyet işte daha ne ?

Ogrenciliginin bitmesine kac senesi var? Bittikten sonra tkrar babasinin karsisina ciksin hazir bir sekilde. Iki sevgilide maddi yonden kendilerini o gune hazirlalar. Herseyin vakitlisi ve hayirlisi gerek. Belki bir sure sonra olmasi daha hayirli olur.

Ben sırf evlenmek istediğim adamın mesleğini küçümsüyor diye babama boyun eğmem isteyen ayiplasın. Çok ayıp ya. Adam üniversite bitirmiş butonuna ayıbı mı. Başka bir neden olur babayı anlarım ama bu ne yani. Çok merak ediyorum o baba ne iş yapıyor ne mezunu? Ne güzel işte adamın işi var. Herkes devlet kapısı olsun nasıl olursa olsun diyor. Onun kızı atanamasa ne olacaktı. Bence diretsin asla boyun eğmesin.

1984 yılından beridir GARDİYAN DİYE BİR ŞEY YOK.....

İNFAZ VE KORUMA MEMURU VAR....

Ayrıca ikiside memur ve şuan polislik ve ikm de hep üniversite mezunu....

güzel güzel konuşarak ikna olmazsa en son çareyi söylüyorum 3o a kadar beklesin eda her geleni geri göndersin baba hiç evlenemez bekar kalır korkusundan vermek zorunda kalır. % 99 çalışır. benim babamda yokuş yaptı yok olmaz başka yere kız vermem, yok tayinci... ki babam çok inatçı biridir ayrıca mesleğinm de tayin olayını kaldırmıyor. ben de o zaman hiç evlenmem ya o olacak ya da evde otururum yine de evlenmem, hep de seni suçlarım dedim vebalini alacaksan tamam evlenmiyorum dedim paşa paşa verdi.

Arkadaslar hep kendi adıma konu açtım sıkıntımı derdimi paylaştım sağolun sizlerde yardimci oldunuz şuan şükür daha Iyiyim.ama şuan bahsedeceğim konu çocukluk arkadaşım canım kardeşim dediğim birinin derdi ki her sıkıntımda yanındydi ki onun için size danışmak istiyorum. en yakın kizarkadaşım öğretmen ve 2yil önce benim liseden bi arkadaşımla beraberken tanistilar o sıra ikiside kpssye hazırlanıyordu eda öğretmen olarak atandı emre atanamadi işletme mezunu kendisi gardiyanlik sınavına girdi ve gardiyan oldu.ilişkileri devam etti hemde çok mutlu şekilde ikiside birbirini seviyor gerçekten birbirlerine bakarken hiç tanımayan biri bile onların aşkına gıpta eder.emre evlenme teklifi etti eda kabul etti hersey buraya kadar güzel edanin babası kızı vermiyor gardiyana kız verilmezmis kızı öğretmenmis gibi gibi hatta kızına seni evlatlikliktan reddedirim bile demiş konuşmuyolar 2aydır ama dün gece ikiside beni arayıp birbirlerini soruyor hatta emre edaya 2saatlik uzakta bi şehirde gidip onu uzaktan görup geliyor çok mutsuzlar bu kadar güzel sevgi meslek yüzünden biter mi ha buarada aynı zamanda emre mimarlık Fakültesinde şehir ve bölge planlama okuyor.edanin babası bide öğrenci mi kesin olmaz demiş.ya kızlar ne yapılabilir eda dün şunu dedi emre gelse nikah kiyalim ve gidelim dese giderim dedi ama emre büyüklere saygılı böyle bişey yapmaz yapamaz ailesiyle edanin arasını bozmak istemiyor savaşıyor kendince garibim kızlar hiç oluru yok mu nasıl babayı ikna ederiz buarada edanin annesi Emre'yi çok seviyor damat olarak istiyor ama baba despot işte aynı zamanda millet ne der modunda kızını gardiyana yakistiramazmis

çok uzun oldu onlara çok üzüldüm sizce bi yol yok mu
Emre okudugu bolumu bitirsin o alanda calismaya baslayinca tekrar babasina gitsin. Madem her yolu denedi kabul etmiyor ne diyelim . Ayrilmalari da tuhaf olmus sabredip bekleyebilirlerdi.

güzel güzel konuşarak ikna olmazsa en son çareyi söylüyorum 3o a kadar beklesin eda her geleni geri göndersin baba hiç evlenemez bekar kalır korkusundan vermek zorunda kalır. % 99 çalışır. benim babamda yokuş yaptı yok olmaz başka yere kız vermem, yok tayinci... ki babam çok inatçı biridir ayrıca mesleğinm de tayin olayını kaldırmıyor. ben de o zaman hiç evlenmem ya o olacak ya da evde otururum yine de evlenmem, hep de seni suçlarım dedim vebalini alacaksan tamam evlenmiyorum dedim paşa paşa verdi.

Haklısınız

Baba vermezse vermesin sanki baba evlenecek adamlarla

Bir de vermedi ben de ayrılırım diyen ekonomik özgürlüğü eğitimi olan kişileri anlamıyorum ben

Tanıdığımız birileri vardı oğlan üniversite mezunu kız lise mezunu mezhep farklılığı var

Oğlanın ailesi almam dedi oğlan akacaksınız deyip tutturdu gittiler kızın babasına vermem dedi

Araya çok kişi girdi adamın hatrını saydığı olmaz bu mezhep başka şeye benzemez dedi

Kız ben giderim baba dedi ister ver ister verme babası da verdi düğünlük dernekli evlendi

Sonuç 10 yılı aşkın süredir evli iki çocuklu mutlu bir aileler

Back
X