gardiyan ve öğretmen çıkmazı

Haklısınız

Baba vermezse vermesin sanki baba evlenecek adamlarla

Bir de vermedi ben de ayrılırım diyen ekonomik özgürlüğü eğitimi olan kişileri anlamıyorum ben

Tanıdığımız birileri vardı oğlan üniversite mezunu kız lise mezunu mezhep farklılığı var

Oğlanın ailesi almam dedi oğlan akacaksınız deyip tutturdu gittiler kızın babasına vermem dedi

Araya çok kişi girdi adamın hatrını saydığı olmaz bu mezhep başka şeye benzemez dedi

Kız ben giderim baba dedi ister ver ister verme babası da verdi düğünlük dernekli evlendi

Sonuç 10 yılı aşkın süredir evli iki çocuklu mutlu bir aileler

Hayata bir kere geliyoruz. İnsan kolay aşık olmuyor, karşılıklı aşk, sevgi, uyum çok zor bir araya gelir, en azından benim için.. Gerçekten seven insan mücadele etmeli diye düşünüyorum. Babam sağ olsun 30 a kadar bekletmedi ama vermeseydi 30 değil ömür boyu da beklerdim. Ben kolay aşık olabilen biri değilim, herkesle anlaşamam uyum sağlayamam mesela.Bu yüzden yakın çevrem bile sen evlenemezsin kolay kolay falan derdi hep. Bulmuşum aradığım insanı vazgeçemezdim vazgeçmedim de. Bence aşk varsa kolay vazgeçilmez kimse engel olamaz ama sabır gerekir. Vazgeçilebiliyorsa aşk yoktur orada..

Gerekırse beklesınler.. Sonra mimar olacak sonucta.. Okul bıtınce evlenmeyı denerler.. Mimar damadım var der gocunur adam en azından.. Ayrılmalarına gerek yokkı.. Bu surecte bırıkım yaparlar.. Okul bıtıncede hemen pıt dıye evlenırler..

Ne cahilmisim gardiyan olmak icin sinava giriliyormus ben simdi ogrendim
Ogretmen de gardiyan da memur neticede
Gayet denkler hayirlisi olsun

Öğretmen olunca ne oluyormuş? İnfaz koruma memurundan (eski adıyla gardiyan) ayıracak kadar belli olan kırmızı çizgi neymiş?
Ne kadar anlamsız bir düşünce. İşsiz değil güçsüz değil. Onların maaşı da güzel. Ama maddiyattan ziyade kızlarını epey yükseklerde görüyorlar demekki.
Emrenin kabahati ne biliyo musun? Bir mühendis, bir öğretmen, bir doktor olamaması. Çok büyük ayıp etmiş gerçekten!

Edanın babasının bir benzeri de benim babamdı. Benim babam da eşimin memleketine takmıştı. neymiş, o memleketten adam çıkmazmış.. O memlekete kız verilmezmiş.. O memleket dağın tepesiymiş vs. vs.. ( babamın doğduğu köyde dağlık, tepelik orman köyü, işte babam çelişkilerle dolu)Bir sürü saçma sapan bahaneler ileri sürmüştü. Ben hiç babamı tınlamadım, kendi ısrarım üzerine evlendim. Eşimle de gayet iyi bir evliliğim var.. Eşimle de çok mutluyum. Benimle aynı senede evlenenlerin bir çoğu ya ayrıldı. Evliliğin de mutsuz olan arkadaşlarım da çok fazla.. Onlar için de üzülüyorum..
Bu devir de gerçek aşkı, saf sevgiyi bulmak çok zor.. Eda da hazır bulmuşken, kaybetmesin.. Babasının istememe bahaneleri çok saçma. Erkek arkadaşı, alnının teriyle ekmek parası kazanma derdin de.. Ne yapsın çocuk. Bu devir de kadrolu memur olmak da çok zor..

Öncelikle sunu düzeltmek istiyorum gardiyan değil infaz koruma memuru... ne varmış yani memur mu memur her ayin 15i trink yatiyomu maaşı hesabına yatıyor daha ne olsun ne zorluklarla giriliyo o mesleğe haberi var miymis arkadasinin babasinin.. Üstelik gayet rahat bi meslek vardiyaliysa iki gün çalış iki gün yat durumlar filan iyi yani.. Tamam psikolojik boyutu kötü biraz ama... Hic anlamam su meslek takıntısı olan aileleri ya...

Çok haklısınız teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bende aynı düşünüyordum ama emin değildim vebal almak da istemiyorum eda emrenin bi çağrısına muhtaç Emre'yi bu konuda desteklemek şart artik biaraya gelsinler inşallah mutlu olurlar Emrenin 2yil sonra okul u bitirip mimarlık kadrosuna geçmesiyle babada kabullenir

ben mutluluğumu yitirdigimden beri cevremdekilerin daha mutlu olmasını Ister oldum

Çok haklısınız teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bende aynı düşünüyordum ama emin değildim vebal almak da istemiyorum eda emrenin bi çağrısına muhtaç Emre'yi bu konuda desteklemek şart artik biaraya gelsinler inşallah mutlu olurlar Emrenin 2yil sonra okul u bitirip mimarlık kadrosuna geçmesiyle babada kabullenir

ben mutluluğumu yitirdigimden beri cevremdekilerin daha mutlu olmasını Ister oldum

Ama îşte bence eda Emre'nin çağrısına muhtaç değil

Yani yüreklendirilmesi gereken Emre değil

Yan çizen eda nın ailesi

bu durumda eda gidip Emre ye ben seninle her yola varım diyecek

Babasına da sen bilirsin ben bu yola baş koydum emreyi istiyorum gel ailemizi karşımıza almayalım Emre aile rızasına önem verir seni de üzmek istemez diyecek

Sorumluluk eda da Emre yi babasının sözüme bakıp da bırakan o

Yazık yaa çok üzüldüm :KK43: benim babamın arkadası bi abi yeni infaz koruma memuru oldu ekmek elden su gölden diyor valla. Hani çocukta da meslek desen var mesleğin parası desen iyi ama demek ki ögretmene öğretmen veya mühendis polis gibi bişeyler istiyor adam. Eda kesinlikle tavrını belli etmeli infaz koruma memuru diye damat mı istenenmez yaa

İyide infaz koruma memuruyla öğretmen arasında çok bir fark yok ki.Çok saçma düşünmüş yani.Çocuğun kötü bir özelliği yoksa sadece meslekse sorun babasını bir kere kırmalı bence.

Arkadaslar hep kendi adıma konu açtım sıkıntımı derdimi paylaştım sağolun sizlerde yardimci oldunuz şuan şükür daha Iyiyim.ama şuan bahsedeceğim konu çocukluk arkadaşım canım kardeşim dediğim birinin derdi ki her sıkıntımda yanındydi ki onun için size danışmak istiyorum. en yakın kizarkadaşım öğretmen ve 2yil önce benim liseden bi arkadaşımla beraberken tanistilar o sıra ikiside kpssye hazırlanıyordu eda öğretmen olarak atandı emre atanamadi işletme mezunu kendisi gardiyanlik sınavına girdi ve gardiyan oldu.ilişkileri devam etti hemde çok mutlu şekilde ikiside birbirini seviyor gerçekten birbirlerine bakarken hiç tanımayan biri bile onların aşkına gıpta eder.emre evlenme teklifi etti eda kabul etti hersey buraya kadar güzel edanin babası kızı vermiyor gardiyana kız verilmezmis kızı öğretmenmis gibi gibi hatta kızına seni evlatlikliktan reddedirim bile demiş konuşmuyolar 2aydır ama dün gece ikiside beni arayıp birbirlerini soruyor hatta emre edaya 2saatlik uzakta bi şehirde gidip onu uzaktan görup geliyor çok mutsuzlar bu kadar güzel sevgi meslek yüzünden biter mi ha buarada aynı zamanda emre mimarlık Fakültesinde şehir ve bölge planlama okuyor.edanin babası bide öğrenci mi kesin olmaz demiş.ya kızlar ne yapılabilir eda dün şunu dedi emre gelse nikah kiyalim ve gidelim dese giderim dedi ama emre büyüklere saygılı böyle bişey yapmaz yapamaz ailesiyle edanin arasını bozmak istemiyor savaşıyor kendince garibim kızlar hiç oluru yok mu nasıl babayı ikna ederiz buarada edanin annesi Emre'yi çok seviyor damat olarak istiyor ama baba despot işte aynı zamanda millet ne der modunda kızını gardiyana yakistiramazmis

çok uzun oldu onlara çok üzüldüm sizce bi yol yok mu
arkadaşım hepsini geçtimde hala kafa yapısı neden geri?????? gardiyan değil infaz ve koruma memuru bunu aklınızın bir tarafına yazın mümkünse önce meslek adını tam bilinde sonra yardımcı olun insanlara

Yahu öğretmen olmuş öğretmen, sanki profesör olmuş gibi ne bu ya, babaya bak babanın özgüvenine bak, ayrıca gardiyanlık da devlet memurluğu değil mi, maaşı yok mu, babası bu kadar yüksekten uçarsa düşüşü hızlı olur, allah ıslah etsin.

Hacettepe mezunu İngilizce öğretmeniyim. Eşim 2 senelik ziraat mezunu. Asgari ücretle çalışıyor, günde kilometrelerce yürüyor. İnfaz koruma memurluğunu kazansa tüm aile zil takıp oynarız :) Babam da isterdi meslek-maaş olarak dengim olsun, ben de isterdim ama iyi niyet güven, bunlar herş eyden daha önemli geldi bizim ailemiz için. Kaldı ki gardiyanlık maaşı öğretmene denk. Bu mesajımı okut onlara.

Gardiyanlar da aşağılanıyorsa özel güvenlikler falan hepten batmış o zaman :KK51: Eşim özel güvenlik, kpssye gir gardiyan ol diye baskı yapıyorum resmen. Garanti meslek sonuçta ya, çok da güzel meslek nesine kız verilmezmiş. Kızımız öğretmen, ona mühendisler doktorlar layık kafasında heralde. Bence arkadaşın bırakmasın o çocuğu. Babalar da böyle böyle öğrensin yetişkin kızlarının hayatlarına müdahale edemeyeceğini. Benim eşimi de istememişti babam, hatta o işsizdi babamla tanıştığında, ben üni okuyodum. Babam da başladı okuldan birini bul diye. Ben de 'valla baba beş yıl da geçse on yıl da geçse karşına onu getircem.' dedim. Vazgeçmeyeceğimi anladı.

Arkadaslar hep kendi adıma konu açtım sıkıntımı derdimi paylaştım sağolun sizlerde yardimci oldunuz şuan şükür daha Iyiyim.ama şuan bahsedeceğim konu çocukluk arkadaşım canım kardeşim dediğim birinin derdi ki her sıkıntımda yanındydi ki onun için size danışmak istiyorum. en yakın kizarkadaşım öğretmen ve 2yil önce benim liseden bi arkadaşımla beraberken tanistilar o sıra ikiside kpssye hazırlanıyordu eda öğretmen olarak atandı emre atanamadi işletme mezunu kendisi gardiyanlik sınavına girdi ve gardiyan oldu.ilişkileri devam etti hemde çok mutlu şekilde ikiside birbirini seviyor gerçekten birbirlerine bakarken hiç tanımayan biri bile onların aşkına gıpta eder.emre evlenme teklifi etti eda kabul etti hersey buraya kadar güzel edanin babası kızı vermiyor gardiyana kız verilmezmis kızı öğretmenmis gibi gibi hatta kızına seni evlatlikliktan reddedirim bile demiş konuşmuyolar 2aydır ama dün gece ikiside beni arayıp birbirlerini soruyor hatta emre edaya 2saatlik uzakta bi şehirde gidip onu uzaktan görup geliyor çok mutsuzlar bu kadar güzel sevgi meslek yüzünden biter mi ha buarada aynı zamanda emre mimarlık Fakültesinde şehir ve bölge planlama okuyor.edanin babası bide öğrenci mi kesin olmaz demiş.ya kızlar ne yapılabilir eda dün şunu dedi emre gelse nikah kiyalim ve gidelim dese giderim dedi ama emre büyüklere saygılı böyle bişey yapmaz yapamaz ailesiyle edanin arasını bozmak istemiyor savaşıyor kendince garibim kızlar hiç oluru yok mu nasıl babayı ikna ederiz buarada edanin annesi Emre'yi çok seviyor damat olarak istiyor ama baba despot işte aynı zamanda millet ne der modunda kızını gardiyana yakistiramazmis

çok uzun oldu onlara çok üzüldüm sizce bi yol yok mu

şimdi o kızını ( kendini) ne doktorlara ne muhendislere layık görüyordur

Ama îşte bence eda Emre'nin çağrısına muhtaç değil

Yani yüreklendirilmesi gereken Emre değil

Yan çizen eda nın ailesi

bu durumda eda gidip Emre ye ben seninle her yola varım diyecek

Babasına da sen bilirsin ben bu yola baş koydum emreyi istiyorum gel ailemizi karşımıza almayalım Emre aile rızasına önem verir seni de üzmek istemez diyecek

Sorumluluk eda da Emre yi babasının sözüme bakıp da bırakan o

hatta belki babası edayı denemek için bile bu bahaneleri öne sürüyor olabilir.
ben kendi babamı düşündüğümde, sırf benim sevgimi sınamak için böyle yöntemlere başvurabilirdi diye düşünüyorum.

O baba başın çok taşlara vurur. Kızı doktor bulsa o doktorda çapkının teki çıkıp sürekli kızı hemşirelerle hastalarla bilmemkimlerle aldatsa baba yine dicekmi acaba doktor kocan sana yakışır olsun diye.Böyle babalık olmaz.Bence karşılarına alıp konuşmaları lazım MUTLAKA. Üstelik şimdi gardiyanda yarın çocuk mezun olunca mezun olduğu bölümünde işini yapabilir böyle saçmalıkmı olur.Ayrıca gardiyan olsa ne olucak Allahım.Şaka gibi.

Bir şey yapma bırak şeref yoksunu bir doktora, mühendise versin kızını da
Emre'yi mumla arasın manyak herif!

Anaya, babaya saygım sonsuz da böyle saçma sebeple aşkı kurban edenleri anlamıyorum.
Herkesin evladı kendine altın.
Mesleği yüzünden böyle küçümsenmez insan.
Kaldı ki mezuniyet problemi bile yok!
Çocuk okumuş, etmiş pes etmemiş kendine işsizlikten kurtulmak için türlü çıkışlar bulmuş.

Yok yaa böyle kp elinde yanmasın bu oğlan zaten kıyamam:KK14:

Back
X