Garip bir ilişki meselesi

fenuerna

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
49
5
296
İstanbul
Öncelikler merhabalar herkese, Allah başka dert vermesin genelde ilişki sorunları için konu açıyorum buraya kızlar bir akıl verirsiniz belki çünkü işin içinden çıkamadım. Biraz uzun olacak ama: 7 aydır güzel giden bir ilişkim vardı, küçük bir ilçede yaşıyoruz evlilik niyetiyle başladı kendisi çok hoşlanmış benden. Herşey iyi gidiyordu kıskançlık yok, triplerimi alttan alıyordu ben tam yengeç burcuyum ilgiyi hatırlanmayı severim kendisi de tam ikizler o da elinden geldiğince gösteriyordu. Yüzük alma aşamasındaydı hatta ama son günlerde tartışma sıklığımız arttı işte neden buluşmuyoruz neden yazmıyorsun gibisinden biraz hata yapıp kendisini hayatımın merkezine koymuştum. Sevgisinden çok eminim çok güzel seviyordu bir gün yine kavga ettik ama asla hakaret kötü söz yok ben yoruldum artık, sen istediğin olmayınca trip atıyorsun ben kavga etmekten cidden yoruldum dedi ve bildiğin depresyona girdi. Kavgadan hayatı boyunca kaçmış bir travması var tam anlatmıyor her neyse biz ara verelim dedik sonra bir araya gelince hala düzelememiş ben yapamıycam şu an bi ilişki dedi, ailesiyle tanışmıştım o da benimkilerle herşey çok iyiydi ailesini karşısına almış olmayacak bu ilişki diyerek hiç mi sevmedin insan çabalar deyince çok sevdim ama yoruldum kendime hayrım yok benim dedi ve bitirdik. Onun kötü olduğunu biliyorum ama bu süreçte beni yanında istemiyor ben de unutamıyorum zaman vereyim dedim ama ne yapmam gerekiyor cidden bilmiyorum hiç yoktan bir ilişki bitiyor yapabileceğim bişey var mı lütfen bir fikir verin bu arada ben hatalarımı biliyorum asla tekrarlanmayacağını da biliyorum sadece geç farkettim,şimdiden yazdıklarınız için teşekkürler :)

Hiçbir ilişki bir kavga yüzünden bitmez. Mutlaka öncesi vardır. Genelde kavgadan kaçan insanlar çok kavga edilen evde yaşamış insanlardır. Belki onun için de durum öyledir. Siz farkına varmamışsınız veya bu durumu büyük bir sorun olarak görmemişsiniz ama o sizin tavırlarınızdan bu durumdan bıkmış ve patlamış size karşı. Son tartışma aslında bardağı taşıran son damla olmuş onun adına. Size önerim üstüne gitmeyin, yapmanız gerekeni yapmışsınız bitmiş artık. Siz bir şey yapmayın

Bende sevmem sevdiğim kişiyle kavga etmeyi çünkü yorar insanı. Bana inandırıcı geldi yoruldum demesi biraz zaman ver sonra hata sendeydi cidden yumuşak yumuşak konuş onunla.

Bana basit ve saçma gelmedi ayrılık nedeni çünkü aynı sebepten ayrılma potansiyeline sahip bir insanım.
Bir insanı hayatımıza alıyorsak hayatımızı güzelleştirsin diyedir. Tamam iyi günde kötü günde yan yana olacağız ama bazen ufak tefek bir iki tartışma bile gelecekteki senaryoları gösterir insana. Bunu göze alamaması çok normal travması olan biri olarak.
Ben bu konuda çok hassas düşünüyorum belki de.
Seviyorsa illa oldurmak zorunda değil insanlar. Herkesin bir kırmızı çizgisi var.
Şu an yapabileceğiniz sessiz sakin kalıp onun kafasında ölçüp tartmasına izin vermeniz, eğer tekrar bir araya gelecek olursanız da aynı şeyleri tekrarlamamanız gerekiyor.

Cevaplar için teşekkürler çok haklısınız ama hata yaptığının farkına varmamak işte, sanırım yapabileceğim sessiz kalmak değişebileceğimi özverili olabileceğimi bir bilse..

hiç yoktan bir ilişki bitiyor
Hiç yoktan değil, senin gereksiz triplerin, gereksiz kavgaların, karşıdakini düşünmeden ilgi beklentin, vs için bir ilişki bitiyor.
Ve şunu unutma taraflardan aynı kişi genellikle alttan almak durumunda kalıyor ise o birliktelik bitmeye mahkumdur.

Cevaplar için teşekkürler çok haklısınız ama hata yaptığının farkına varmamak işte, sanırım yapabileceğim sessiz kalmak değişebileceğimi özverili olabileceğimi bir bilse..
O senin değişebileceğinden bağımsız olarak dönmeli sana. Bu yüzden sessiz kalmalısın. Dönmezse bu süreçte acın hafifler. Ama dönerse bu karar tamamen onun kendi kararı olmalı.

herkes hayatında huzur ister, huzursuzluk gereksiz tripler surat asmacalar insanı en çok yoran şey, kim olursa olsun ve ne kadar severse sevsin insan yorulur vazgeçer...
Aynen öyle.
Ama insanlar istiyorki seven sevdiğinin her türlü kahrını zulmunu çeksin. Seviyorya mecbur çekecek. Seven eşşek çünkü. Yük taşımak onun işi.
Ama olaki yeter artık bitti derse hemen aslında sevmiyormuş yaftasını yiyor. Bu forumda çok görüyoruz bunu. Yorumcular hemen atlıyor sevse gitmezdi diye. Hiç kimse demiyor ki sen sevdiğine neden gereksiz tripler atıp onu boğuyorsun, insan sevdiğine bunu yapar mı...

İkizler burcu darlanmaya gelmez ki siz de yengeçsiniz. Değişime daha kapalı ve evcimen olmanız bi noktada onun için dezavantaj. 7 ayda tanımış ve kavga bahanesi ile de yoluma bakarım demiş diye düşünüyorum.

Kaprisler onu yıldırmıştır. Son damlada patlamış belli ki. İkna ederseniz ne ala ama genelde bir daha aynı şeyi yaşamayı göze alamıyorlar.

Öncelikler merhabalar herkese, Allah başka dert vermesin genelde ilişki sorunları için konu açıyorum buraya kızlar bir akıl verirsiniz belki çünkü işin içinden çıkamadım. Biraz uzun olacak ama: 7 aydır güzel giden bir ilişkim vardı, küçük bir ilçede yaşıyoruz evlilik niyetiyle başladı kendisi çok hoşlanmış benden. Herşey iyi gidiyordu kıskançlık yok, triplerimi alttan alıyordu ben tam yengeç burcuyum ilgiyi hatırlanmayı severim kendisi de tam ikizler o da elinden geldiğince gösteriyordu. Yüzük alma aşamasındaydı hatta ama son günlerde tartışma sıklığımız arttı işte neden buluşmuyoruz neden yazmıyorsun gibisinden biraz hata yapıp kendisini hayatımın merkezine koymuştum. Sevgisinden çok eminim çok güzel seviyordu bir gün yine kavga ettik ama asla hakaret kötü söz yok ben yoruldum artık, sen istediğin olmayınca trip atıyorsun ben kavga etmekten cidden yoruldum dedi ve bildiğin depresyona girdi. Kavgadan hayatı boyunca kaçmış bir travması var tam anlatmıyor her neyse biz ara verelim dedik sonra bir araya gelince hala düzelememiş ben yapamıycam şu an bi ilişki dedi, ailesiyle tanışmıştım o da benimkilerle herşey çok iyiydi ailesini karşısına almış olmayacak bu ilişki diyerek hiç mi sevmedin insan çabalar deyince çok sevdim ama yoruldum kendime hayrım yok benim dedi ve bitirdik. Onun kötü olduğunu biliyorum ama bu süreçte beni yanında istemiyor ben de unutamıyorum zaman vereyim dedim ama ne yapmam gerekiyor cidden bilmiyorum hiç yoktan bir ilişki bitiyor yapabileceğim bişey var mı lütfen bir fikir verin bu arada ben hatalarımı biliyorum asla tekrarlanmayacağını da biliyorum sadece geç farkettim,şimdiden yazdıklarınız için teşekkürler :)
O hiç yoktan değildir. Senin ona ilgi göstermen, kapısında yatman birşeyi değiştirmeyecek. Şimdi sen de ona aynısını yapıyorsun. Onun için bir daha mesaj atma ilesitim kurmak yok. Eğlenmene gezmene bak

Demekki adam.olmayacagini anlamış.. trip trip trip bıkmış önceden olsa belki düzelirdi ama bence o bitirmiş kararını vermiş.. Sende yoluna bak artık

Herhangi bi sosyal medya hesabı kullanıyosan , kendini düzelteceğine dair bi söz paylasarak gönderme yapabilirsin ona. Veya birseyi bahane edip yaz ona meselaa " nasıl oldun ? en son çok kötü oldugunu hissettim , merak ettim gibi.. zaten eğer seviyosa adım atıcak ve içini dökecektir. Böylece sende pişmanlıgını dile getrirsin...

Ancak sessiz kalarak degistigini gösterebilirsin. Aksi takdirde degismemis olursun çünkü.

Bazen insan sadece tek kalmaya ihtiyaci var. Biraz huzura, biraz sessizlige.

Anladigim kadari ile adami fazla darlamissin. Iliski hiç yoktan bitmiyor. Sebebleri var. Cok üstüne gittin bence. Biraz Türk dizi vari, trip atmak ile, kavga edip barismak ile iliski heycanlandigini saniyordun. Bunlar ergenlikte kalmasi gereken seyler aslinda.

Tabiki adam yorulur. Yani yapacagin sey tamamen sessiz kalmak ve ona zaman vermek. Eger o senin ile devam etmeyi seçiyorsa ne güzel. Eger farkli bir seçim yapiyorsa sana bunu kabul etmek düser. Ve bu tecrübenden ders çikar. Kimseyi hayatin merkezine koyma.

Benim eşimde ikizler, darlamaya tartışmaya hiç gelmez, bende bir oğlak olarak en ufak düzensizliğe tahammül edemiyorum, düzene sokmak istiyorum onunsa umrunda olmuyor, bana çok uçarı geliyor eşim bende ona aşırı sorumluluk sahibi geliyorum

Adamı bıktırmışsınız sanırım. Bunlar her ilişkide olan şeyler, kavga, küsmek, trip... Ama siz galiba biraz şeyini çıkarmışsınız da ondan yoruldum demiş. Hadi yoruldum demesi de normal, ayrılalım demiş. 7 aydan beri çok fazla üstelediyseniz adam evleniyorum ben deyip durumun ciddiyetine varmış ve kafasında bitirmiş.
Bir daha trip atmazsınız...

isler ciddiye bindigi icin ve tripler arttigi icin geri adim atmis olma ihtimali var, akisina birakip sessiz kalip kafasini dinlemesini saglamalisin ama bitmis gibi gözüküyor, bi süre sonra özleyip dönerse ne ala, yoksa hayirlisi olsun ve ilerisi icin tecrübe edinmis olursun...

Teşekkür ederim herkese yazmayacağım, aramayacağım sanırım ama keşke insanların 2.şansa gerçekten inancı olsa, evet hata yaptığımı kabul ediyorum tecrübe oldu diyelim.

Back
X