Pilav Tarifleri Garnitürlü Enginarlı Pilavım (Resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EcinniliBarones

Ziyaretçi
enginar biliyoruz ki çok sağlıklı. bizde enginarı ailece çok severiz. enginarlı pilav genellikle böyle yapılmaz. ama ben yaptım çok beğenildi bende paylaşmak istedim :)

öncelikle pirincimize bol tuz serpip kaynar suyla ıslatıyoruz.30 dk dinlendirip berrak su çıkana kadar yıkıyoruz ki pilavımız lapa olmasın :)
bezelye ve küp küp doğradığımız havucu 10 dk haşlıyoruz.sonra patetesleri ekliyoruz diriliğini kaybetmeden altını kapatıyoruz.

3 adet ayıklanmış enginar
1 havuç
1 su bardağı bezelye
1 patetes
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
1 etsu dana bulyon
dereotu
tuz

küp küp doğradığımız enginarı erittiğimiz yağda bir iki döndürüp 4 bardak su ve etsu tableti ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. enginar yumuşadığında diğer haşladığımız garnitürüde enginara ekliyoruz. en son pirincimizi ve tuzunu ekliyoruz. kaynamaya başladığında ocağımızı en kısık ateşe alıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. arada nazikçe karıştırabiliriz suyu az görünürse su ekleyebiliriz ben öyle yaptım :)
pilavımız suyunu çekince üzerini havlu kağıtla kaplayıp demlenmeye bırakıyoruz. en son ince kıyılmış dereotuyla karıştırıp servis yapıyoruz :)

4650.jpg

oyyy çok güzel görünüyo canım kardeşim elceezşlerine saglık işte tam bi ev hatunu yemegi...bayılırım enginara...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

eline ve emeğine sağlık .dipfirizime yeni attım enginar,kocama nasıl yedircem diye düşünüyordum bu süper oldu.deneyeceğim en kısa zamanda

oyyy çok güzel görünüyo canım kardeşim elceezşlerine saglık işte tam bi ev hatunu yemegi...bayılırım enginara...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

oy canımın içi Şeniz
ev hatunu kimliğimlen ettim ben bu pilavı içine sefkimi kattım :asigim:

aşkum harika görünüyo süpperr

ajkum sende yap bak senede 60 tane enginar yiyen bünyede karaciğer 6 aylık bir bebek kadar temizleniyomuş.o bakımdan bolca tüketmek lazım. biz ailece çok seviyoruz böyle dene sende beğencen ajkimuu:asigim:

eline ve emeğine sağlık .dipfirizime yeni attım enginar,kocama nasıl yedircem diye düşünüyordum bu süper oldu.deneyeceğim en kısa zamanda

canım böyle kesinlikle yer.enginarın kötü bi kokusuda yoktur ağır bi tadıda yoktur. eğer tadından hiç hoşlanmıyorsa eşin enginarı önceden haşlar suyunu kullanmazsın. ben özellikle enginarı haşladığım suda pişiriyorum. asıl şifa suyunda.
birde enginar kalbi var ya işte onuda salatalarda, makarnalarda kullanıyorum. oda nefis bişey :asigim:

hepsi bacak bacak üstüne atmış pirinçler görüyorum kaydirigubbakcemile3, süper valla, ellerine sağlık cinlim :D

hepsi bacak bacak üstüne atmış pirinçler görüyorum kaydirigubbakcemile3, süper valla, ellerine sağlık cinlim :D

zariftir benim pirinçlerim. öle hanım hanımcık dizildiler piştiler böle oldular bayanssulusmile

sabah sabah ağzımın suları aktı cokacimcoook
dün garnitürlü pilav yapmıştım enginarla hiç denemedim bilmiyorumkismile
bunu da öğrendim

çok severim enginarcokacimcoook
çok lezzetli görünüyor elinize sağlıksüprizzzzz
ama ben enginar kalbi ne demek bilmiyorum:sm_confused::tomato:

çok severim enginarcokacimcoook
çok lezzetli görünüyor elinize sağlıksüprizzzzz
ama ben enginar kalbi ne demek bilmiyorum:sm_confused::tomato:

enginarlipilav1.jpg

canım bu fotoğrafı bulabildim nette . enginarın tam ortası bu. konservesini kullanıyorum ben. hem çok lezzetli hem çok sağlıklı. çerez gibi yiyorum ben bunu :kedi:

canım bu fotoğrafı bulabildim nette . enginarın tam ortası bu. konservesini kullanıyorum ben. hem çok lezzetli hem çok sağlıklı. çerez gibi yiyorum ben bunu :kedi:

çok teşekkür ederim, benim de ilgimi çekti:asigim:
bu da çok lezzetli görünüyorcokacimcoook

sabah sabah ağzımın suları aktı cokacimcoook
dün garnitürlü pilav yapmıştım enginarla hiç denemedim bilmiyorumkismile
bunu da öğrendim

dene canım garnitürlü pilavı seviyorsan bunuda beğenirsin :)

Süper görünüyor , akşama yapıveririm ben. Vakti az olanlar veya üşengeçler için sanırım hazır garnitür de kullanılabilinir. :)
Ama bir sorum var , pirinçleri hiç kavurmuyoruz galiba ???

Süper görünüyor , akşama yapıveririm ben. Vakti az olanlar veya üşengeçler için sanırım hazır garnitür de kullanılabilinir. :)
Ama bir sorum var , pirinçleri hiç kavurmuyoruz galiba ???

benim tariflerimden bakarsan kavrulmayan pilav tarifim var. ben hiç kavurmuyorum. salma pilav da diyolar bu pişirme şekline. hem daha sağlıklı oluyor hem daha lezzetli.
hazır garnitür kullanılabilir ama tadı ve görünümü bu kadar şık olmaz.garnitürüde kendimiz haşlayıp buzluğa koyabiliriz. pratik olur kaydirigubbakcemile5

enginarlı pilav hiç yemedim :kedi: ama garnitürlü pilavı severim...
enginarlıda lezzetli olacağa benziyor...bu arada pilavınız tane tane çok
güzel gözüküyor..ellerine sağlık ;)

enginarlı pilav hiç yemedim :kedi: ama garnitürlü pilavı severim...
enginarlıda lezzetli olacağa benziyor...bu arada pilavınız tane tane çok
güzel gözüküyor..ellerine sağlık ;)
beğenmenize sevindim :)
kavrulmadığı için böyle tane tane oluyo desem :kedi:

Back
X