• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaslighting mağduruyum

lxldurittolxl

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2023
130
14
13
Kızlar özet geçicem geçen söz etmiştim açtığım konuda 1 yıldır evliyiz eşimin söylediği şeyleri söylemedim deme konuyu saptırma öyle demedim şöyle dedim gibi lafı çevirme şüpheye düşürecek algılarımdan hareketleri vardı onu birkaç kez zarfladım ve yaptığının gaslighting olduğundan emin oldum. Tüm arkadaşlarımdan ailemden herkesten soyutlanmamı sağladı. Bu hafta artık hazmedemedim yaşadıklarımı gitmeye karar verdim kesin olarak ayrılık kararımı dile getirdim gaslightinginin farkında olduğumu eğer beni kaybetmek istemiyorsa ilk yapması gerekenin bunu kabullenmek olduğunu söyledim. Yaşasanız da şüpheleniyorsunuz ama emin olsa bile kondurtmuyorsunuz değildir diyorsunuz çünkü çok güzel lovebombing yapar kendinizi dünyada bir prenses sanarsınız. onun ağzından kabullendiğini duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bana yalvardı bunu isteyerek yapmadığını terapi alıp benim için değişeceğini beni çok sevdiğini söyledi. Düşündükçe yaptıklarını aklım almıyor beni seven bir insan beni kendi algılarımdan akıl sağlığımdan şüphe edeceğim bir yere nasıl iter. Birbirimizi çok severek evlendik. Daha önce de ona defalarca gaslight yaptığını bundan şüphelendiğimi böyle bir şey yapıyosa bırakmasını söylemiştim inkar edip yapmaya devam etti. Terapi almasını mı beklemeliyim kaçmalı mıyım direk. Bu arada dışardan herkesin imrendiği bir eştir herkes hayranlıkla bakıyor kendi ailemi bile inandıramam benim paranoyak olduğumu düşüneceklerdir anlatsam da. sizce terapi alması için bir şans vermeli miyim yoksa ne kadar erken kaçarsam o kadar iyi mi olur bilemiyorum. Artık korkmaya başladım normal ruh sağlığı olan bir insanın bunu yapacağını düşünmüyorum. Değişicem iyileşicem sensiz yapamam seninle yaşlanmak istiyorum diyor ama o kadar aleni şeyleri inkar etti ki bunlar hiç sağlıklı değil gibi geliyo. Sürekli kendimden şüphe ede ede dalgın kafası bulanık kendi amaç ve idealleri için çabalamayan kafası sürekli acaba şöyle mi böyle mi gerçekten ben mi abartıyorum acaba bende mi bir sorun var diye düşünmekten düşünceler aleminde ihtimaller aleminde boğulan birisi oldum. Boşanırsam ailem çevrem herkes beni hatalı görecektir çünkü kimse eşimin böyle birisi olmasına ihtimal dahi vermez çok yalnız kalacağım. Kimseye anlatamıyorum da zaten yaşadıklarımı. Çok kötü hissediyorum darmadağınım. Lütfen yardımcı olun. Hiç haber vermeden bir gün çıkıp gitmeli miyim ? Tüm yaptıklarına rağmen hala seviyorum ama aynı zamanda da nefret ediyorum anlayamıyorum.

Öncelikle bu yeni tespitlerin ingilizce jargonla hayat bulmasına bi nebze bozuğum, türkçe bir karşılığı varsa ve bilen yazarsa çok sevinirim. Görmezden gelme, yok sayma da diyebiliriz hoş. Sonrasında, burda önemli olan çözmeye çalışması ve sizin zaman vermeniz. Yani bir problemi farkettiniz ve direk boşanalım bitirelimden ziyade mantıklı olan karşı tarafa çözmesi için zaman vermeniz ve gözlemde bulunmanızdır. Bu hem ilişkiyi kurtarmak için elinizden geleni yaptıgınızı belirten bir davranıştır. Hem karşı taraf düzelmediğinde
"E ben sana fırsat verdim, zaman tanıdım sen aynısın" diyebilmenizi ve etrafa karşı ( siz yazdığınız için) elinizin güçlü olmasını sağlar. Psikolojik şiddet ile ilgili Tülay Kök'ü dinlemenizi tavsiye ederim.

Eşiniz muhtemelen bir narsist. Bunu çözebilecek terapi yok maalesef. Bir süre düzelmiş gibi yapıp aynı şeyleri defalarca yaşayacaksınız. Dışardan kimin ne dediğine takılmadan kendi akıl ve ruh sağlığınız için kaçın. Seneler sonra nasıl ziyan olduğunuzu bile göremeyeceksiniz sizi getirdiği durum yüzünden

Gaslighting uygulayan bir adam asla ama asla degismez. Harika bir lovebombing sonrası tekrar tekrar devam edecektir.
Defalarca yasanmasına ragmen ikilemde kalacak kadar hic kararlı degilmissiniz demek. Narsist insan asla kabullenmez, kısır döngü sonsuz sürer.

Dehlemek gerek...

Eski konunuzu simdi hatırladım esinizin gecmisine takılmıstınız, gaslighting derecesinde size neler yapıyor biraz detaylandırabilir misiniz?

Öncelikle bu yeni tespitlerin ingilizce jargonla hayat bulmasına bi nebze bozuğum, türkçe bir karşılığı varsa ve bilen yazarsa çok sevinirim. Görmezden gelme, yok sayma da diyebiliriz hoş. Sonrasında, burda önemli olan çözmeye çalışması ve sizin zaman vermeniz. Yani bir problemi farkettiniz ve direk boşanalım bitirelimden ziyade mantıklı olan karşı tarafa çözmesi için zaman vermeniz ve gözlemde bulunmanızdır. Bu hem ilişkiyi kurtarmak için elinizden geleni yaptıgınızı belirten bir davranıştır. Hem karşı taraf düzelmediğinde
"E ben sana fırsat verdim, zaman tanıdım sen aynısın" diyebilmenizi ve etrafa karşı ( siz yazdığınız için) elinizin güçlü olmasını sağlar. Psikolojik şiddet ile ilgili Tülay Kök'ü dinlemenizi tavsiye ederim.

Gaslighting kişiyi kendine sorgulatıp bir çeşit manipülasyon yöntemi olarak biliyorum. Kendini suçlu hissettirme algı değiştirme bence özetle.

Eski konunuzu simdi hatırladım esinizin gecmisine takılmıstınız, gaslighting derecesinde size neler yapıyor biraz detaylandırabilir misiniz?
Söylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasından

Söylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasından
Zaten bi erkek öyle demedim, kafanda kuruyosun gibi seyler söylüyosa kafanızda kurduklarınızın hepsi gercektir o zaman. Psikolojik olarak altüst olmussunuz.

Zaten bi erkek öyle demedim, kafanda kuruyosun gibi seyler söylüyosa kafanızda kurduklarınızın hepsi gercektir o zaman. Psikolojik olarak altüst olmussunuz.
Evet o kadar mahvoldum ki kimseye güvenip anlatamıyırum bile çok içime kapandım . Süreci nasıl sağlıklı yürüyebilirim bir öneriniz varsa bekliyorum .

Off biliyorum bu duyguyu benim eski sevgilimde bana yapiyodu bu kadar net olmasa da mesela yalvariyodu yeminler ediyordu kavga ediyorduk yine aynısı oluyodu e gene aynısını diyosun dediğimde hayır öteki sefer öyle demedim böyle değildi bu baskaydi diyor halbuki o zamanda Kur'an'a yemin ediyodu o günde ediyordu. Yada hafifçe iteklediginde itmedim diyodu

Off biliyorum bu duyguyu benim eski sevgilimde bana yapiyodu bu kadar net olmasa da mesela yalvariyodu yeminler ediyordu kavga ediyorduk yine aynısı oluyodu e gene aynısını diyosun dediğimde hayır öteki sefer öyle demedim böyle değildi bu baskaydi diyor halbuki o zamanda Kur'an'a yemin ediyodu o günde ediyordu. Yada hafifçe iteklediginde itmedim diyodu
Evet bu itme meselesini ben de yşadım kesinlikle. Unuttuğum bir olaydı hatırladım . Konduramamıştım bu kadarını da bilerek yapmıyordur heralde diye ama bugün gaslighting yaptığını kabul ettiğinden artık tüm şüphelerimden eminim diyebilirim

Evet bu itme meselesini ben de yşadım kesinlikle. Unuttuğum bir olaydı hatırladım . Konduramamıştım bu kadarını da bilerek yapmıyordur heralde diye ama bugün gaslighting yaptığını kabul ettiğinden artık tüm şüphelerimden eminim diyebilirim
Yada bı söz söylüyordu öyle demedim diyodu bunun gibi

Back
X